Şimdi Ara

Sony LED TV backlight problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Sony 50" HD LED TV televizyonumu 2 buçuk yıldır kullanıyorum. Çok yoğun kullanmama rağmen aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi arkaplan ışığı ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir problem var. Televizyon açıldıktan 10 dakika sonra kenarlarda ışık sızmaları oluşuyor. Görüntüde sorun yok fakat karanlık görüntülerde (siyah gri görüntülerde) ışık sızmaları göze çok batıyor. Televizyonu kapatıp 10 dakika bekledikten sonra açtığımda geçiyor fakat 10 15 dk sonra yeniden başlıyor. Panelde ve TV de ısınma yok. Etrafında manyetik alan yayan bir alet yok. Fabrika ayarlarına döndüm.

Televizyonun garantisi yeni bittiği için maalesef servis fahiş fiyat çıkaracağı için hiç servis işine bulaşmak istemiyorum. Eğer ki panel arızalı değilse kendim yapabilirim. Yardımınizi bekliyorum.

Sizin için video da ekledim izlerseniz sevinirim.

https://youtu.be/lhBj0BbOpj0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 10 Şubat 2019; 11:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim fikrim,, ayarlardan backlight ışığını düşük tutmaniz çözüm olabilir..
    Mesela, max 20 ise 16 gibi..
    Standart veya dinamik görüntü ayarı ya kontrast yüksek ya backligt ,, biri ekrana diğeri backlight e zarar..
    Kontrast 100 ise 90,, renk 50 ise 45,, ışık 50 ise 48 ,,
    Backlight 20 ise 16-18 ,,, gece fazla yormuyor, gündüz ise çok parlak değil,,,
    Size onerim ,, sorun olsun istemeyiz tabi görüntüde fakat bu olası doğal problemi görmeyin görmezden gelin..
    Çözüm bulunur umarım ,, ben genelde gece izlerken backlight i düşük tutuyorum, yoksa bu teknoloji ile tv izlenmez,, LCD ekranlar backlight e ihtiyaç duyduğu için o ışık olacak,, tabi sızma olayı teknik problem,, vidaları biraz sıkın, belki ısınınca genleşmeden dolayı boşluk oluyordur.

• Teşekkürler, eve gidince ayarları dediğiniz gibi yapar sonucu yazarım. Fakat şimdi dikkatimi çekti mesela 5 dakika kanal d izliyorum kanal d simgesi hep sol üst köşede kanal değiştirip shov TV ye geçtim diyelim sol üstte kanal d simgesi kalıyor. Yani sabit görüntüler gölge olarak ekranda kalıyor.

https://www.arizanotlari.com/2018/07/oled-panellerde-olusan-goruntu-yapsmas.html

Belkide kontrast renk ve ışık ları az az kısmak paneli rahatlatacağı için faydası olabilir ,,,
    Mesela 80 yaptınız görüntü soldu gibi oldu, 85 ideal,,
    Altta ve üstte siyah seritti yayınlarda, o şerit tam siyah olur gibi olunca ışık kısmak ideal, çok kısınca resimdeki siyah ayrıntılar görünmez olur,, ışığı biraz fazla açınca siyah şerit bulutlanir gibi olur,, buradan anlarsınız,,, tabi bu akşam karanlığında veya gece belli olur bu ayar ,,
    Tabi ışık ile arka backlight ayrı ışık kaynakları olduğundan, normal resim ışığı kalsın, backlight ışığını tv izlenecek çok karanlık olmayacak ve gündüz karanlık olmayacak şekilde %70-80 lere düşürün,, sonra ekran ışık ayarına yönelin ,,

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.