Şimdi Ara

## Sony LCD Monitör Üretimini Sonlandırıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Sony LCD Monitör Üretimini Sonlandırıyor ##

Daha önce oldukça başarılı olduğu halde düşen kar marjları nedeniyle CRT monitör pazarından çekilen Sony şimi de LCD pazarından çekiliyor. Gelen bilgilere göre Japonya ve Kuzey Amerika'da Ekim'den itibaren durdurulacak satışlar diğer ülkelerde 2007'nin ilk yarısına kadar devam edecek. Servis ve garanti konusunda ise sorun olması beklenmiyor.

http://www.digitimes.com/displays/a20060822A1001.html
    http://www.varbusiness.com/sections/technology/tech.jhtml?articleId=192201814

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 24 Ağustos 2006; 8:38:28 >

• Bu Haber Benimle Sony Kavgası Yapan Arkadaşlara KAPAK Olsun...!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Bu Haber Benimle Sony Kavgası Yapan Arkadaşlara KAPAK Olsun...!

lcd satmaması çok normal zaten adamlar teknoloji üretior ne dertleri varki lcd ile uğraşsınlar
  • IBM de dizüstü bilgisayar pazarından çekildi,neler oluyor...
  • Zaten Sony ne yazıkki Lcd konusunda diğer markaların hep gerisinde kaldı, çekilmesi doğru karar olmuş bence
  • Bir yerdede sony nin gelecek görmediği için plazma üretimini durduracağını okudum. Anlaşılan artık ne televizyon nede bilgisayar ekranında sony markasını göremeyeceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Bu Haber Benimle Sony Kavgası Yapan Arkadaşlara KAPAK Olsun...!

+1
    benimle de tartışanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanamichi -- 24 Ağustos 2006; 19:05:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

Bir yerdede sony nin gelecek görmediği için plazma üretimini durduracağını okudum. Anlaşılan artık ne televizyon nede bilgisayar ekranında sony markasını göremeyeceğiz.

Ticaret bu kar yapmadığın sektörden çekilirsin
  • Mal Sony...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Zaten Sony ne yazıkki Lcd konusunda diğer markaların hep gerisinde kaldı, çekilmesi doğru karar olmuş bence

+1. bu geriden takibe bir de yüksek fiyat eklenince sony fanatikleri dışında kimse tercih etmedi sony lcdleri.
  • quote:

Birkaç yıl evvel Sony masaüstü CRT monitör pazarından çekilmişti. Şimdi de LCD pazarından çekildiklerini açıklıyolar. İlk etapta Japonya ve Kuzey Amerika'da Ekim'den itibaren satışlar durduruluyor. Diğer bölgelerde ise satışlar bu sene sonuna kadar; en geç 2007'nin ilk yarısına kadar devam edecek. Servis ve garanti konusunda ise sorun yaşanmayacağını belirtiyor Sony.

LCD monitör pazarında tasarım haricinde farklılık yaratabilmek çok güç hale geldi. Üretimi kendisi yapmadığından, ve LCD ile ilgili bir teknoloji ellerinde barındırmadıklarından LCD pazarında herhangi bir hakimiyetleri söz konusu değil; ancak CRT üretimi yaparken konuya hakim ve teknoloji elinde barındırdığından pazar hakimiyeti daha fazlaydı.

Hal böyle olunca, içinde oldukları pazarları göz önüne aldığımda LCD pazarından çekilmeleri mantıklı bile görünüyor. Sony LCD monitörlere güle güle diyoruz biz de. Bu zorlu pazarda örneğin LG de İrlanda'da yer alan fabrikalarını artan rekabet ve düşen kar marjları nedeniyle kapatacağını duyurmuştu.

http://www.pclabs.gen.tr/haberler/news.asp?doc=1575

• valla bnde sony crt var adamlar şu andada crt monitör satsalar ve ucuzda olsa mesela lcdnin yarı fiyatı halen rekabet sürer bukdrmı kalite olur yaa sony işini bilir..daha geçen bravia serisi tv gördüm yanında samsung philips vardı arada uçurum vardı gerçekten sony bravia serisi harikaydı dedim ohaa yaa,,yer b.düzü teknosada..yani adamlar marka olmuşlar..lcd olayında bnce bunda sony mühendisliği yok boşuna bi seriydi başarısızdı en iyisini yaptı..
  • Sony CRT de hep yenilikler getirdi öncü oldu 1 numara oldu ama onu LCD de daha iyi olacağım diye bıraktı ama LCD de hep geride kaldı buda hazim sonucu doğurdu...
  • evet arkadaşlar bende 2 sony tv bir müzik seti 15'' lcd monitörü ve bir walkman ve playstation kullanıyorum şunu rahatlıkla diyebilirim ki made in japan olanları gerçekten kalite ama made in china lar tam bir rezalet bariz kalite farkı var sony de
  • Yapamıyorsan bırak felsefesi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcpratik_editor

Yapamıyorsan bırak felsefesi...

yapar sony yapar hiç kafanıza takmayın ince yapıyorsa philips yapıyorsa sony hayli hayli yapar ama demek ki artık gereksinim görmüyorki yapmıyor.
  • Abi bence sony cok iii markalardan üzüldüm yani...
  • Nasıl kar edemediğini anlamadım? Yazık olmuş
  • bunun karla alakası oldugunu sanmıyorum en iyi crt monitörleri üretiyorlardı hala 21'' g500ümü satıp asla 19luk philips lcd almam k üniyi dışarda okuyorum taşıma olayı olsa bile bunu satmam okdr kaliteli ama bu piyasadan çekildi..adamların tarzı çok farklı b.ku çıkan şeyi elden bırakıyor gibi bişey..lcd neki adamların bravia serisi tvlerine bakın bi teknosada veya büyük marketlerde hepsine fark attığını ve tasarım harikası oldgunu göreceksiniz gerçekten sony ayrıcalıktır hiç fiyat kırmaz ve herkes alamaz mantığı devam ediyor sonyde olay asla para olmadı olsaydı hala crt yaparlardı imaj önemli adamlarda..
  • ya sony gibi bi marka kalite yaff crt neyse bari lcd yi bırakmasaydı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.