Şimdi Ara

Sony FS315M vs Toshiba M70-159 (kullanan ve bilgisi olan ark.lar yrdm!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

resim için

Mobile Intel 915PM Express 533 MHz
    işlemci: Intel Centrino 1.73 Ghz 533 MHz SONOMA
    RAM : 512 MB DDR2 RAM
    HDD : 80 GB (4200rpm) Ultra ATA HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ : DVD-RW Double Layer
    EKRAN KARTI : 128 MB Nvidia GeForce Go 6400 (32 + 96 Turbocahe teknolojisi)
    Microsoft Windows XP Home Edition (tsadece İNGİLİZCE !)
    DVD±RW (+R double layer)
    pil ömrü : 1,5-3 saat
    Wireless LAN 802.11b/g
    Ekran Ölçüsü X-black LCD 15.4" WXGA (1280 x 800)
    Ethernet 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T (RJ-45)
    ağırlık : 2,85 kg
    2 yıl grt

1399€ + KDV

---------------------------------------------------------------

Toshiba m70-159

resim için

İşlemci Intel® Pentium® M Processorr 750, Intel® PRO/Wireless 2200BG network bağlantısı ve Intel® 915PM chipset 1.86 GHz ( Sonoma ) Front Side Bus : 533 MHz 2. ön bellek : 2 MB
    Memory Standard : 512 MB, Maximum : 2,048 MB
    Teknoloji : DDR2 RAM
    Harddisk 60 GB ( S.M.A.R.T. )
    İşletim Sistemi Microsoft® Windows® XP Home Edition ( TR ya da EN )
    CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (Double Layer) drive
    Grafik Kart ATI MOBILITY™ RADEON® X700 128 MB 16x PCI Express
    Ekran 15.4 " TruBrite WXGA TFT Ekran
    Dahili Video Mod Max Çözünürlük : 1,280 x 800
    Ses 16-bit stereo Harman Kardon® stereo speakers
    Kablosuz İletişim Wireless LAN (802.11b/g), Bluetooth
    Ağırlık : 2,71 kg
    Pil ömrü : 2,26 sa
    grt : 2 yıl
    1699$ +KDV
    -------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar sistemler bunlar ,inanın bütün gün neti yaladım yuttum ve karşılaştırma,review her bi siteye baktım hatta bimekste iki laptopu da kullandım,forumda da kapsamlı arama yaptım.(ifiyatları aynı bu arada !)
    sitede baya bi m70-159 kullanıcısı var bi tane de fs315m kulalanan arkadaş var ona da pm attım ama sislerden tecrübesi olanlara ve bilgili arkadaşlara sorularım olacak,çünkü bu iki sistemden birin birkaç gün içinde alacağım ,toshibanın daha iyi olduğu noktalar var ama sony de tasarımıyla dikkat çekicii
    peki sizce :

1)Ekran kartı açısından kıyaslarsak çok büyük bir fark var mı?
    doom 3 ve nfs most wanted ne seviyede ayarlarla oynanabilir ?
    sony nin ekran kartı geforcego6400 turbocache (32+96 mb ram) kullanıyo ama directx 9.0c destekliyo oysa toshiba x700 ile 128 mb ram (burda bisoru daha ACABA BU 128 MB RAM SİSTEM BELLEĞİNDEN BAĞIMSIZ MI??,bilgisi olan?)kullanmış.

2)Sizce iki sistem arasında performans açısından en belirgin fark ne olur,her ikisi de aynı paraya geldiğinden ekran kartı veya ekran kartı dışında hangi farklar fiyat performans oranında seçici gözüküyor?

3)Bu iki sistemden herhangi birini kullanan ve tavsiyeleri olan arkadaşlar varsa seve seve dinlerim,tavsiyelerinisi esirgemeyin.

• ben vaio AX570G modelini kullaniyorum.. Qosmio gibi notebook!! fs315m'de kullandim ve oyunlarda da performansi maqlesef m70-159 dan du$uk.. oyun oynarim diye aliyorsan toshiba.. kaliteli olsun diyosanda sony derim baska bisey demem.. toshibadaki ekran karti paylasimsiz.. yani ramden yemiyor
  • sağol ,ben de öyle düşünüyorum ama sony vaio fs 315m yi de çok alasım var ,yaw fs315m oyun derken mesela nfs most wanted ı oynamaya yetmes mi? olmassa sony e bi 512 ram daa takviye yaparıs?
    başka fikri olan ?
  • magnate senin notebook a baktım cnetten gerçekten sıkı bi laptop hatta orda ekran kartı karşılaştırması da buldum
    cnet review
    buna göre toshibayla doom 3 25 fps civarı çalışırken sony fs315m ile 10 fps civarında performans elde edebilirim.
    bu değerler doğru mudur,yoksa sony ile daha ii bi performasn eden var mı?
  • Arkadaşım 2 hafta kadar önce bende seninle aynı kararsızlığı yaşadım. Sonunda Toshiba nın M70-160 aldım. Verdiğimin son kuruşuna kadar hakettiğini inanıyorum. Gerçekten güzel bi alet. (NFSMW filan sorunsuz oynuyor ;) )
    Karar verirken 2 makineyi de yan yana koydurup baktım. Dikkat ettiysen Toshiba nın üstünde HDtoGO diye bi yazı göreceksin. Bu High Defination mu diye sordum. Evet Monitörü HD ye uyumlu dediler. ve 2 makineden de birer demo görüntüsü açtılar. Toshiba nın ekranı bence çok daha iyi.. Zaten diğer özellikleri de daha üstün. Tavsiye ederim.

Not: almışken M70 -160 alabilirsen daha iyi olur.
  • sonyde ekran kartı paylaşımlı olması oyunlar için düşündürücü bir durum ama toshibanın iki modelinde de rahatlıkla oyun oynayabilirsiniz.
    bence biraz daha fazla para verip m70-160 modelini alırım o zaman hiç bir problem yaşamazsınız
    ekran kartı olarak 159'da 128 x700 var. 160da ise 256 x700 var.
    bende uzun araştırmalar yaptım karıştırdırdım zorladım ama toshibalar hakkaten iyi dedirttiler bana.
    bimeks yapı kredi kartına 12 taksit yapsaydı alıyodum ama yapamadıkları için alamadım.
    ve şahsen ben alırsam toshiba alırdım. hem de biraz daha bütçemi zorlayarak m70-160 saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copilotttt -- 27 Ocak 2006 16:01:29 >
  • arkadaşım ben olsam kesinlikle sony tercih ederim. ben de dell 6000 ve sony fs315m arasında kalmıştım. daha sonra aradaki 900 ytl farka kıyamadım ve dell aldım. gayet memnunum ama sen zaten maddi olarak 2500 ytlyi gozden cıkarmışsın gordugume gore, o zaman ben olsam sony'i tercih ederim. sonyi canlı olarak gordum ve gercekten ekran kalitesi, görünüşteki karizma ve incelik yönlerinden toshibaya basar.

ayrıca piyasayı eksik araştırmışsın p c d e p o'da sony kampanyası var fs315m 1229 euro+kdv = 2.434,92 YTL (Axess - Bonus-World 6 taksit) ayrıca banka havalesi ile de %2 indirim var (2.386,22 YTL). ÜSTELİK BLUETOOTH VE TAŞIMA ÇANTASI HEDİYELİ. ve şunu soyliyim p c d e p o gercekten başarılı bir satıcı, hiç şüphen olmasın, alan herkesin söylediği ortak şey "bir günde elime ulaştı teşekkürler." bence bu fırsatı kaçırma çünkü bundan önce bir parti fs315m vardı tükendi bu ikinci parti bu da biter bi kac gunde.

not: pcde po dan komisyon falan almıyorum yazayım dedim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba A210 15-K sizce nasıl
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon link vermeyi unutmuşum. işte bu da link:

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN810SNY22
  • ben pek fazla oyunlara takilmiyorum.. ama oynadigim oyunlar FEAR-Doom3-Riddick-No One Lives.. bu oyunlarin hepsini full grafik ayarlariyla oynuyorum en ufak bi donma olmuyor.. paran varsa sakin dusunme AX570G al
  • M70-159 BU MAKINANIN TEK EKSIGI ISLETIM SISTEMININ DAHA STABIL OLAN PRO OLMAMASI EKRAN KARTI 256 MB BENIM KININ ATI 700X BEN DEDIGIN OYUNA BAKTIM MAKINA FAN ACMADI YA BU ALET MUHTESEM BI SORUN VARDI AMA BULDUM TOUCH PAD YAPISAL OLARAK YANLIS YERDE BEN KISA PARMAKLIYIM AMA EL PARMAKLARIM DEGIYO DIYE KURSOR YER DEGISTIRIYOR YAZIDA CUMLE ANLAMSIZLIKLARI OLUSUYODU AMA KAPA TOUCHPAD I MAUSE LA DEVAM ET HIC SORUN YOK ALET BENIM 7 LAPTOPUM BEN KASARIM MUKWEMMELLIYETCIYIM BU EN IYISI BENI DINLE FS BIRLESMEDEN SONRA SINIFTA KALDI ANCA CELCIUS DENEN SERI ISE YARAR DIGERLERI FIYASKOI ............................
  • heh.. toshibacisin heralde.. bu kadar ovduqune gore.. M70-159 modelini arkadasim aldi.. 10 dakikada aciliyor 5 dakikada kapaniyor.. sorunluydu biraz geri verdi.. Laptop varsa SONY SONY SONY.. istedigin sitelerdede arastir.. sony her zaman 1 adim önde.. $uan kullandiqim bilgisayarin yanindan bile gecemez m70-159
  • bende 315 M ve toshiba arasında kaldım.daha çok çizim yapıcamiçin ekran kartının paylaşımsız olması gerekiomuşş 315 M in bu özelliği var mı bi de asus A6 modeli var hangisi daha ii bilen var mı?kime sorsam sony balon diyo ama burda okuduklarım kafamı karıştırdı
  • Sony'de 64MB paylasimsiz ekran karti var.. 128 yapmak istersen ram'den yiyor.. cizim icin yeterlimi bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sesil

bende 315 M ve toshiba arasında kaldım.daha çok çizim yapıcamiçin ekran kartının paylaşımsız olması gerekiomuşş 315 M in bu özelliği var mı bi de asus A6 modeli var hangisi daha ii bilen var mı?kime sorsam sony balon diyo ama burda okuduklarım kafamı karıştırdı

bem kusen alıyos laptopu,o da mimar aslında çisimle uraşcak bi de nfs hastası kendisi,anladığım kadarıyla sony fs315m 1gb ram destekli olmadığı sürece biras sayıf kalıyoo (çisim yapacaksan hele arkada arkaya 3 program açtın diyelim,autocad,powerpoint,3d max vs.. kasacaktır ki unutma sony vaio orgramları arka planda sürekli çalışıyoo onnar da sistem kaynaklarını asaltacaktır) toshiba yanında ki fps olarak doom 3 de yarı yarıya performans farkı var merak edenler cNet sayfasından baksınlar yukarda linkini vermiştim .
    sony Ax570g ve m70-160 tavsiye eden arkadaşlara çok teşekkeürler ama limitimis onnara yetmes sanırım,ama ilgilenen ve bisi bilgilendiren herkes teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: taksoyy

pardon link vermeyi unutmuşum. işte bu da link:

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN810SNY22

haklısın orayı görmemiştim
    aslında çok uygun hem hsbc de varmış ödeme seçenekleri arasında
    ama ne biliyim yaw ekran kartı açısından toshiba daha ağır basıyoo pcdepoda da m70-159 vade farkı koyuyo keşke koymasalardı hemen gidip alırdık
  • sony fs315h almaya karar verdik fiyatı 315m ile aynı ve hem 1 gb ram hem de 100gb hardiski var
    sony fs315h kullanan var mı ,bi de exa (eksa bilgisayar) dan alcam kadıköy goldun karşısı ,güvenilir bir yer midir??
  • arkadaşlar 1570$a toshiba m70 159 buldum bu uygun bi fiyatmı sizce. Eğer uygunsa bu modelin ekran kartı 128mi yoksa 256 mı. Çünkü pc satışta 256 yazıyo. Çeliştim kaldım
  • 1570$+kdv mi?Gerci her iki fiyattada uygun gorunuyor.Cunku yanilmiyorsam ve fiyat degisikligi olmadiysa normalde 1699$+kdv olmasi lazim.
  • arkadasım 1559$ a nerden buldun banada ankaradan 1550$+kdv veren bi yer var aynı yermi acaba diye soracaktım nerden buldunuz bu rakamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: şavk

arkadasım 1559$ a nerden buldun banada ankaradan 1550$+kdv veren bi yer var aynı yermi acaba diye soracaktım nerden buldunuz bu rakamı

Ben 1570$+KDV ye verdiler istanbulda ama çok güvenilirmi bilmiyorum insan bu konularda çekiniyo ama para kıymetli işte neresi az verirse ora gitcez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.