Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Pro MK16i/a Genel Destek | Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bu konu altından her türlü Xperia Pro desteği vermeye çalışacağım. İnşallah desteklerinize zamanında doğru cevaplar verebilirim. 2011 yılında üretilen Sony Ericsson sahiplerine de az da olsa yardımımın dokunabileceğini sanıyorum. Bu telefonların özellikleri birbirine yakın olduğu için yardımcı olabileceğimi düşünüyorum (inşallah olurum).

Xperia Pro Genel Bilgi Merkezleri

Xperia Pro özellikleri:http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_pro-3779.php
    Xperia Pro XDA Wiki:http://forum.xda-developers.com/wiki/SE_Xperia_Pro

Kendi Çalışmalarım ve Türkçe Anlatım Çevirilerim

Xperia Pro'nun 6 Mbps'lik Video Çekimini 14 Mbps'e Çıkarın! (tıkla)
    Xperia PLAY Oyunlarını Xperia Pro'dan Oynayın! (tıklayın)
    Sony Ericsson Xperia Pro MK16i Orjinal ROM’a Geri Dönme | Basit Anlatım (tıkla)
    Bootloader Kilidini Açtığınız Xperia Cihazınızın Bootloader Kilidini Onarma (tıkla)
    Xperia'lara / Android Cihazlara Clockworkmod (CWM) Kurma | Çok Basit Yöntem | ROOT Gerektirir (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Serileri İçin Flaş Aracı: Flashtool | Nasıl Kullanılır (tıkla)
    ICS 4.0.4 Yüklü Sony Ericsson Xperia Pro'ya ROOT Yapma Yöntemi (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Pro MK16i Resmî Türkçe Orjinal Stok ROM'lar | ICS & GB (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Pro: Yanlış Klavye'yi Düzeltme (Root+CWM Gerektirir) (tıkla)

Xperia Pro Kullanarak Oluşturduğum Medya Paylaşımlarım

Fotoğraflar: Sony Ericsson Xperia Pro 8 MP Fotoğraf Çekimlerim | Günlük 1 Fotoğraf (tıkla)

Videolar:

Ubuntu Kurulumu 1. Adım (tıkla)
    Ağrı Doğubayazıt Karayolunda TIR Kazası (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Pro ICS Video Sample Without Video Stabilization (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Pro ICS Video Sample With Video Stabilization (tıkla)
    Son Tuğra V1 OFW Edition Tanıtım Videosu (tıkla)
    Yıldırım Düştü An! (tıkla)
    N.O.V.A 3 Android Gameplay In Full HD LCD TV With Sony Ericsson Xperia Pro (tıkla)
    Asphalt 7 Android Gameplay In Full HD LCD TV With Sony Ericsson Xperia Pro (tıkla)
    Sony Ericsson Xperia Pro 8 MP Exmor R Sensor Gece Çekimi Testi (tıkla)
    Türkiye / Ağrı'da UFO veya Bilinmeyen Gökyüzü Olayı! 7 Haziran 2012 (tıkla)

Not: Linkler yazılara verildiğinde karakter kısıtlaması oluşuyordu. O yüzden (tıkla) şeklinde vermek zorunda kaldım.

Rootlama, flashlama, bu rom nasıl - şu rom nasıl, en iyisi nasıl olur vs. gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Bildiklerimi sizlere aktarmak istiyorum, tek amacım bu. Kendi çapımda küçük çalışmalar yapıyordum fakat yalnız çalışmayı sevmiyorum, o yüzden konularımı sizlerle buluşturmak istedim

Sizler gibi benimde yardıma ihtiyacım olabilecek durumlar oluşabilir, sadece benden destek beklemeyip, bana da yardımcı olursanız, hep birlikte çözemeyeceğimiz sorunlar kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 1 Ekim 2013; 9:50:39 >

• dostum pro konusunda çok tecrübeli olduğun belli ben bu telefonu hızlandırmak birazda şarjı uzun gitsin istiyorum bunn icinde rootlamak şart gözüküyo forumda nası yapılır okudum bi fikrim var ama pro çok kullanılan telefon olmadıgından genelde dosyalar eksik sen şurda bastan adım adım şuna bas bunu yükle diye anlatsan hemde döküman olur burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: fred263

dostum pro konusunda çok tecrübeli olduğun belli ben bu telefonu hızlandırmak birazda şarjı uzun gitsin istiyorum bunn icinde rootlamak şart gözüküyo forumda nası yapılır okudum bi fikrim var ama pro çok kullanılan telefon olmadıgından genelde dosyalar eksik sen şurda bastan adım adım şuna bas bunu yükle diye anlatsan hemde döküman olur burda

Ben zaten en ayrıntılı şekilde anlatımı yapmıştım. İkinci kez anlatım yapmak gereksiz bir uğraş olacak.
  • yazdıklarını yaptım runme programını calıstırdıgımda telefonu gordu tusa bastım
    daemon not runnıng. starting it now
    daemon starting succesfully.
    yazıyo kalıyo oyle son 15dakıkadır oyle kaldı normalmi?
  • Ben bu konuyu görmemiştim, baya uğraşmışsın hocam ellerine sağlık.
  • dostum sen anlıyosan sen yardımcı olabilirmisin telefon hiç açılmıyo şu anda arkadasın anlattıgı gıbı neo v kernelini flashladım sonra tel acılmadı sonra runme de bahsettiğim gibi kaldı yarım saat gectı cıkardım bende su anda hıc tepki yok telefonda napsam bılemedım
  • quote:

dostum sen anlıyosan sen yardımcı olabilirmisin telefon hiç açılmıyo şu anda arkadasın anlattıgı gıbı neo v kernelini flashladım sonra tel acılmadı sonra runme de bahsettiğim gibi kaldı yarım saat gectı cıkardım bende su anda hıc tepki yok telefonda napsam bılemedım

Ben sağlam şekilde custom rom atmıştım telefona ama inan unuttum hepsini, 1 seneden fazla oluyor. Konu sahibi arkadaş daha iyi yardımcı olur, en geç bir gün içinde cevap yazar zaten merak etme.
  • saol yine:)
  • quote:

yazdıklarını yaptım runme programını calıstırdıgımda telefonu gordu tusa bastım
    daemon not runnıng. starting it now
    daemon starting succesfully.
    yazıyo kalıyo oyle son 15dakıkadır oyle kaldı normalmi?

Tatilde olduğumdan ve bulunduğum bölgede internet olmadığından ancak mobil olunca cevap verebiliyorum. O yüzden varsayımlara göre cevap vereceğim.

Sony Ericsson'larda .62 uzantılı derleme sürümlü Gingerbread'ler ve ICS'ler malesef rootlanmıyor. Normalde anlatımlar mevcut, benimde anlatımlar var. Ancak en sık kullandığım ve en hızlı root + CWM yaptırdığım yöntemi buradan söylüyorum (telefonunun Bootloader kilidinin açılmış olması gerekiyor, kilidi açmanda fayda var):

Gingerbread kullanıyorsan; Aşağıdaki linkten dosyayı indir ve Flashtool programını çalıştır. Telefonun kapalı olsun. Daha sonra telefonun menü tuşunu basılı tutarak USB kablosunu telefona ve bilgisayara tak. Böylece telefonu Fastboot modunda bağlamış olacaksın. Flashtool programındaki Yıldırım simgesine tıkla ve Fastboot mode'a oradan da OK'a tıkla. Bir pencere çıkacak, buradan sağdaki "Select kernel to Flash"ı seç ve Gözat penceresinden aşağıdaki linkten indirdiğin dosyayı çift tıklayarak seç. Daha sonra 10 saniye kadar bekle, bu arada dosya telefona flashlanacak. 10 saniye sonra Fastboot Toolbox penceresini kapat. Telefonun USB kablosunu çıkar ve telefonu aç.

Telefonun farklı (benim sevmediğim) boot ekranıyla açılacak. Eğer telefon sorunsuz açılırsa root + CWM elde etmiş olacaksın. En kısa ve hızlı root + CWM yöntemi budur.

İndir: CWM + Root'lu Stok Kernel (4.0.2.A.0.62 firmware için)

ICS kullanıyorsan; Yukarıdaki yöntemlerin aynısını bu dosyayı kullanarak uygulayacaksın:http://turbobit.net/uzongdwuvbuh.html

• Merhabalar, kusura bakmayın işin acemisiyim, aslında bilgisayar işinden anlarım ama, inanın birsürü kaynak okudum , kafam karışmadı değil. Şimdi öncelikle flastool la işlem yapıcaz anladığım kadarıyla, öncelikle bootloader kilidini mi açmamız lazım, ondan sonrası biraz daha karışık root yapıp yükleyeceğimiz rom'a uygun kernel bulup gene romu yüklemeden önce flashtolla uygun kerneli mi yüklememiz lazım, modları anlamadım, ne işe yarar...Bir de bu popüler romlarmı var farklı farklı, bunların kıyaslamaları var mı, şimdiden teşekkürler...
  • Root ne için gereklidir: Bazı uygulamalar (Titanium Backup gibi) root gereksinimine ihtiyaç duyuyor. Eğer piyasadaki tüm uygulamaları sınır olmadan kullanmak isterseniz root şarttır. Root yapabilmek için cihazınızın bootloader kilidi açık olmalıdır.

Bazı özel romları BL (bootloader) kilidi kapalıyken de yükleyebilirsiniz, ancak root için BL kilidi açık olmalıdır. Her halükarda BL kilidini açık tutmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

BL kilidi açmak - kapatmak, rootlamak, resmi stok rom yüklemek (.ftf dosyaları), kernel flashlamak vs. birçok işi Flashtool ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Root işlemi hiç zor değildir, yukarıda anlattığım şekilde yapmanız yeterlidir. Ancak BL kilidi açık olmalı, bunun için konudaki anlatımımı kullanabilirsiniz.

Başka bir konu ise CWM (clockworkmod - güvenlik modu) dir. CWM yukarıdaki rootlama anlatımımda hazır olarak gelmektedir. Telefon açılırken çıkan ilk logo ekranında birkaç saniye sonra ekran ışığı parlar, bu sırada ses açma-kapama düğmelerine basmanız sizi CWM moduna götürecektir. CWM modunda genellikle özel ROM yüklemeleri yapılır.

Her ROM için ayrı bir kernel şart değildir. Eğer yüklemek istediğiniz ROM için kernel şart ise, bu zaten özel ROM'un ilgili sayfasında yazar. Cyanogenmod için kendi ZIP dosyası içerisindeki boot.img dosyasını önce Flashtool ile flashlamalasınız, daha sonra CWM moduna girerek ROM'un ZIP dosyasını yüklemelisiniz. Özel ROM yüklemelerinden önce mutlaka CWM modunda iken "Wipe data - Factory reset" özelliğini kullanarak telefonun dahili hafızasını formatlamanız gerekir.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.