kullanma klavuzunda da yazdığı gibi ilk kullanımda 3 saat şarjda kalsın pil dolunca çekersiniz... zaten şarj olmuş pilde şarj aleti elektriği kesmiş oluyo
sene 2006 şu 12 saat şarj yapın olayını bi deli attı halağ çıkaramadık gitti kuyudan
ama bana aldığım yerdeki adam en az 12 saat tak dedü yalan mı dedü
klavuzda da yazdığı gibi... max 3 saat
peki şu gıcırdama olayı knight kardeşimin dediği gibi normal birşey mi benimkinin ekranına azıcık bastırınca gıcırtıdan geçilmiyo yani bu navigator tuşuna yakın olan bölgeden geliyo ses normal dimi normal mi ya da offf salaklaştım yani benden başka var mı bu durumda olan
quote:
ama bana aldığım yerdeki adam en az 12 saat tak dedü yalan mı dedü
12 saat şarj olayı nikel kadmiyum pillerin kullanıldığı zamanlarda uygulanıyordu. Şu anda lityum polimer pillerde böyle bir durum gerekmiyor.
quote:
peki şu gıcırdama olayı knight kardeşimin dediği gibi normal birşey mi benimkinin ekranına azıcık bastırınca gıcırtıdan geçilmiyo yani bu navigator tuşuna yakın olan bölgeden geliyo ses normal dimi normal mi ya da offf salaklaştım yani benden başka var mı bu durumda olan
Gıcırdama olayı tüm telefonlarda olabilir. Bu kadar üstüne düşülecek bir durum olarak düşünmüyorum.
Katibim de örneğin N serisinde ve 6280'de bu durumun olduğundan bassetmişti. (Arka kapak vs.)
knight ve fifty'ye yarumları için teşekkürler;
tamam :) telefonum çok güzel, şu an piyasada alınabilecek kalitesine göre en uygun fiyatlı telefon! yoksa almazdım di mi, kendim seçtim bu forumda bulunmaktan da memnunum
öncelikle benim amacım tartışmak veya kimseyi ikna etmek değil. beni üzen konuşurken sesin özellikle ilk anda kısık gibi çıkması ve konuşma sesinin düşük olması. bana rastladı sanırım. biraz alıştım. bu beni negatif etkiledi. ancak konuştuklarım rahatsız olmuyorlarmış, tabiki açtım sesini knight o kadar de değil yani...
ayrıca k750 i den çok daha estetik, sanatsal bir tasarımı var. bu dışarıya verdiği sesden çok daha önemli. zaten k750'yi sonuna kadar açmak pek mantıklı değil. hem rahatsızlık hem de sanırım ne kadar ses o kadar pil yiyiyor.
telefonda sony'ciyim son 3,5 yıldır. sony markasına inancım büyük. halkin veya pazarın %70'i nokiacıyken bosuna gecmedik sony tarafina! ben kaliteyi takip ederim. bu arada kimse kendini 6,2 mp makineye karşı bu üstündür falan diye inandırmasın, bu çok hatalı bir bilgi olur. bu olay 6,2 mp'in markası kalitesi ve çekenin becerisi daha doğrusu makineye hakimiyeti ile alakalıdır. yanına yaklaşamaz. ancak bende t9 var. ondan da pek menun değilim. :) diyeceksiniz ki kardeşim sony alıp duruyorsun burada kötüleme, onun hikayesi daha uzun. neticde artıları eksilerine baskın çıkmasa almazdım, ama sanırım biraz hassasım, beklentilerimin altında bir özellik gördüm mü üzüyor.
bu arada w810i için unuttuğum artılara ek: - kişi altına doğum günü girmek ve hatırlatıcısı var. işte bu süper bir özellik! sony bu konuda çok geriydi, sürekli doğum günlerininden sonra tekrar programlaman gerekiyordu bu düzelmiş. - uçuş modu - gerçekci azalan pil ömrü (yarıya kadar dayanıp sonra bir anda inmiyor! - tabi bu pille de alakalı bakalım ileride nasıl olacak)
KNIGHT sen sanırım içimizde en tecrübeli bilgilisin:
Lütfen şu flash menü olayını aydınlatır mısın? belki yazmaktan yoruldun ama şu sılarar ürünün fiyatı düştü ve alıcısı çoğalacak, sorular gelecek, en azından bir özet yap. birçok insan ne olduğunu bile tam bilmiyor. bu temaları almak için firmwarei eski versiyona getirmeye değer mi? sorun yaşar mıyız?
quote:
Lütfen şu flash menü olayını aydınlatır mısın? belki yazmaktan yoruldun ama şu sılarar ürünün fiyatı düştü ve alıcısı çoğalacak, sorular gelecek, en azından bir özet yap. birçok insan ne olduğunu bile tam bilmiyor. bu temaları almak için firmwarei eski versiyona getirmeye değer mi? sorun yaşar mıyız?
Yazmaktan yorulmak söz konusu bile değil. Forumun cep telefonu bölümündeki tek amacım yardımcı olabilmektir.
Öncelikle Sony Ericsson W810i'yi piyasaya sürdüğünde kimi yerli ve yabancı operatörler tarafından flash tema özelliği iptal edilmiş. Bu özelliği geri getirebilmek için telefonu ''debrand'' yani ilk sürüme geçmek gerekiyor.
İlk sürümün avantajları : Hoparlör sesinin artması ve flash temaların geri gelmesi.
Bunun için dewww.wotanserver.com adresinden yararlanıyoruz. Bu siteden R4CE012 (ilk sürüm) yüklüyoruz ve flash temalara kavuşuyoruz. Fakat bu sürümü yüklemek için kredi kartı ile hesap satın almak gerekiyor.
Ben sadece ana hatlarıyla açıkladım. Çok fazla detaya inemiyorum çünkü hiç yüklemeye çalışmadım. Karar sizindir... Fakat bu topicte yükleyenlerin detaylı açıklamalarını bulabilirsiniz.
bu temaları başka versiyonlular yüklediğinde kullanamıyo mu?
quote:
Ne yazık ki flash tema yükleme konusunda detaylı bilgi sahibi olmadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum. Fakat bu topicte en son sürümü yükleyerek flash temalara geçtiğini söyleyen birisi vardı.
3 soru lütfen bilenler cevaplasın:
1- bu bahsedilen ilk firmware e geçince daha sonra yeni update'leri yükleyemeyecek miyiz eğer felash menüleri korumak istiyorlak? yani telefonu güncel tutmayacağız??
2- bu debrand'i yaparken bir sorun olursa ürün garantisi bozuluyor mu?
3- hopörlör sesinin arttığı kesin mi? tecrübe edenler kim?
teşekkürler
3. soruna net cevap verim bende ilk sürüm(flash temalı) yüklü ve hopörlör sesi w800 den fazla...
quote:
Orjinalden alıntı: bmmurat
3 soru lütfen bilenler cevaplasın:
1- bu bahsedilen ilk firmware e geçince daha sonra yeni update'leri yükleyemeyecek miyiz eğer felash menüleri korumak istiyorlak? yani telefonu güncel tutmayacağız??
2- bu debrand'i yaparken bir sorun olursa ürün garantisi bozuluyor mu?
3- hopörlör sesinin arttığı kesin mi? tecrübe edenler kim?
teşekkürler
hocalar! bugün teli (w810) data kablosuyla ps ye bağladığımda kendikendine kapanıp açılıyor aktarma yaptıktan sonra kabloyu çıkarınca tekrar kapanıp açklıyor bu normal bir durum mu yani siz de de böyle mi?
Telefonla bilgisayarın bağlantısını sağlayınca telefon otomatik olarak karşına iki menü sunar:
1-) Telefon 2-) Dosya aktarım modu
Dosya aktarım modunu seçince telefon özellikleri kapanır ve bilgisayarla telefon arasında veri alışverişi sağlanır. Bilgisayarla telefonun bağlantısını söktüğünde telefon kendini tekrardan başlatır.
Dipnot: Telefonla bilgisayarın bağlantısını kesmeden önce USB'den sonlandırmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde telefonda veri kayıpları oluşabilme ihtimali bulunur.
Dipnot 2: Telefon için bu kadar endişelenme.
Arkadaşım telefon modu ile başlatırsan transferi telefon kapanıp açılmaz. Dosya Transferi dersen, telefon kapanır ve dosya transferi modu ile açılır, bu da büyük dosyaları usb ile kolayca aktarım sağlar. Dosya transferi ile işin bittiğinde, donanımı güvenle kaldır dersin, telefon yeniden kapanır ve telefon modu ile açılır.
quote:
Orjinalden alıntı: yazacak
hocalar! bugün teli (w810) data kablosuyla ps ye bağladığımda kendikendine kapanıp açılıyor aktarma yaptıktan sonra kabloyu çıkarınca tekrar kapanıp açklıyor bu normal bir durum mu yani siz de de böyle mi?
telefonu flash bellek gibi göstererek atabiliyormuyuz yoksa illa disc2phone'u kullanmamız gerekiyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: vita es morte
telefonu flash bellek gibi göstererek atabiliyormuyuz yoksa illa disc2phone'u kullanmamız gerekiyor mu?
İki sekıldede atabılırsın ama disc2phone muzık atarken ıse yarıyor
"quote:
Ne yazık ki flash tema yükleme konusunda detaylı bilgi sahibi olmadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum. Fakat bu topicte en son sürümü yükleyerek flash temalara geçtiğini söyleyen birisi vardı. "
bu kişi ben oluyorum herhalde. ben telefonu aldığım ilk gün geçen pazartesi wotanserver da görünen son sürüm olan DB005'i yükledim, ortalama bir ingilizceniz varsa orada ki açıklamaları takip ederek çok sorunsuz şekilde yeni sürümü yükleyebilirsinz ama herhangi bir sorun çıkarsa burdan da yardımcı olailirm.
gelelim yeni sürümün artılarına;
flash temalar gerçektende çok şık duruyor telefonda mevcut temalardan sadece walkman teması normal olarak kalıyor diğerleri flash olarak değişiyor. bu konunun ilk sayfasında bulunan incelemedeki ekolayzır teması çok hoş.
sest ise çok fazla anlışmasada özellikle mega bass kısmında baya bir ses artışı oluyor ancak bazı şarkılarda bu özellik can sıkabiliyor.
bence bir eksiği var yeni sürümn oda eğer ekolayzır dışında ki flash temalardan birini kullnıyorsanız menüdeyken hareket ettiğiniz zaman telefon titriyor tabi bu da şarjdan yiyor.
NOT: sürümü yüklerken türkiye bölgesini seçmeyi unutmayın yoksa türkçe dil seçeneği yüklenmez.
kısacası bence 7 euroya değer.
quote:
Orjinalden alıntı: fifty_boss
quote:
Orjinalden alıntı: vita es morte
İki sekıldede atabılırsın ama disc2phone muzık atarken ıse yarıyor
nasıl yani? ne fark var
bnm bildiğim kadarıyla eğer şarkıları telefonda çalmak istiorsan bisc2phone kullanmak gerekiyor ama herhangi bir şeyi bir bilgisayardan başka bir bilgisayara aktarmak istiorsan sadece flash bellek gibi içine atmak yetiyor ama bunlar bildiğim kadarıyla telde görünmüo. tekrar söliim yanlış biliyor olabilirm çünkü bende daha yeniyim.
bilgi veren her arkadaşa teşekkürler ama biraz durum karıştı gibi:
knight açıklamasında ilk sürüm CE012 geçmek gerekli dedi ardından kenanmavzer da onu onayladı ve bende ilk sürüm var flash var dedi en son "majesty" ystejam ben son sürüm olan DB005 yükledim ve artık flash menü var dedi.
şimdi den diyorum ki bende de DB005 var, gprs ile güncelledim telefonu aldığımda ama flash menü flaan yok.
tek bir açıklama olabilir:
piyasada bulunan DB005 isimli firmware faklı içeriklere ve özelliklere sahip olabiliyor bu watonserverin tüm güncellemeri flash menüyü destekliyor.
Jstemaj lütfen söylşer misin? bu firmwarei yüklediğimizde oreratör ayarları gidiyor. telefonun kaçak durumu girmesi veya garanti dışına çıkması gibi birşey olmuyor sanırım. ayrıca bunu yaparken tel. rehberi veya dosyaların kayboluyor mu??? lütfen yanıtlar mısın?
not: ben bu sorunun operatörden kaynaklandığını hiç sanmıyorum. neticede ben tr cell kullanıyorum ve onlar bu işle neden uğraşsınlar ki.. onlara se nin verdiğini dağıtyorlar. onları ne ilgilendiri. bu olay se ile ilgili. esas soru se neden güncelleme adına hopörlörün sesini azaltacak ve flash menüleri bozacak bir olaya girsin ki? neticede güncellemenin faydası da belli değil...
gerçekten kafa karıştırıcı...
valla ben wotanserverdan yüklerken sürüm ile ilgili hiçbir şeyi değiştirmedim orda DB005 vardı bende onu yükledim ama muhtemelen senn dediğin gibi wotan da ki btn sürümler flash temaları destekliyor.
telefonum da ki hiçbir dosya, resim, mp3, video, telefon numaraları, mesaj yok olmadı sadece telefonla ilgili yaptığın btn değişimler gidiyor örnek olarak profil ayarları mesajdan sonra iletim raporu istemesi gibi. ve tabi ki btn ayarlarda gprs, wap v.b. ama bunları se nin sitesinden kolayca bulabiliorsun