Şimdi Ara

Sony, daha fazla PlayStation oyununu PC’ye getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony, daha fazla PlayStation oyununu PC’ye getirecek



    Sony, bir süre önce PlayStation 5 satışlarının artık kademeli olarak düşmeye başlayacağını ve konsolun ömrünün son aşamasına doğru ilerlediğini açıkladı. Bununla birlikte firma, Sony Interactive Entertainment'taki (SIE) işletme kârı sorununu da çözmek istiyor. Bu doğrultuda daha fazla PlayStation oyununun PC’ye doğru yolculuk yaptığını göreceğiz.



    Hatırlanacağı üzere Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan’ın da önümüzdeki ay emekli olacak. Sony'nin geçişe yardımcı olması için Operasyon Direktörü (COO) Hiroki Totoki'yi SIE Başkanı (ayrıca geçici CEO) olarak atamıştı ve Totoki, agresif değişimlerin olacağına işaret etti.



    PC'ye daha fazla 1. parti oyunu gelecek



    Totoki dört aydır bu görevdeydi ve bu süre zarfında işletmede bazı büyük kusurlar olduğunu fark etti. Bloomberg muhabiri Takashi Mochizuki ile gerçekleştirilen bir görüşmede Tokoki şunları söylüyor: "SIE'de tespit ettiğim en büyük sorun, yaptıkları işin büyümeye, sürdürülebilir kârlar elde etmeye ve bir bütün olarak birim için daha yüksek marjlara nasıl dönüştürüleceği konusunda yeterli anlayışa sahip olmamaları." Bu açıklamanın meali ise şu: Sony SIE’de ciddi bir yönetim ve iş şekli sorunu var.






    Bu doğrultuda Tokoki’nin aklında belirli de bir plan var gibi görünüyor. Zira Tokoki, geçmişte konsolu popülerleştirmek için 1. Parti oyunları kullandıklarını ancak artık buna odaklanmayacaklarını söylüyor. Yani Sony, artık PlayStation birinci taraf içeriğini PC gibi farklı platformlara daha agresif bir şekilde yaymak istiyor.



    Ayrıca Bkz.Sony’den PS5 açıklamaları: Satışlar düşecek, yaşam döngüsü doluyor



    Kabul etmek gerekir ki, Sony zaten neredeyse tüm birinci parti PlayStation içeriğini PC'ye getirmeye başladı. Ancak Horizon Forbidden West’te olduğu gibi genellikle PC’ye çıkış, konsol çıkışından daha geç oluyor. Tokoki ayrıca, PC gibi diğer platformlarda 1. parti içeriğe sahip olmanın, 1. parti içeriğin büyümesini sağlayarak işletme kârlarını artıracağını açıkladı. Bu da Sony’nin gecikmeli PC lansmanlarının değişeceğine işaret ediyor.



    Sony’nin de açıkladığı gibi PlayStation 5 satışlarının önümüzdeki mali yıldan itibaren kademeli olarak düşmesi bekleniyor. Birinci parti oyunları PC'ye aynı gün veya en azından şimdiye kadar yaptıklarından çok daha erken taşımak, kullanıcı tabanını ve dolayısıyla işletme kârını büyütmenin bir yolu olabilir. Helldivers 2'nin başarılı çıkışı aslında burada bir potansiyel olduğunu kanıtlıyor. Ek olarak Xbox’ın da bu yöne doğru gitmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/96225/sony-wants-to-bring-more-1st-party-titles-pc-solve-its-big-problem/index.html







  • Sony'nin bu hareketi microsofta ve onun sayılı "egoist" müridlerine gelsin ✋

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fazladan donanım sattırmanın hiç bir mantığı yok. Karlılık oyun satışlarıyla sağlanmalı ve oyunun yapımcısına gitmeli ki oyun dünyası gelişsin. Ürünü tek bir donanıma kısıtlamak donanım israfından başka birşey değil. Doğru yolu bulduklarında microsoft ile sony birleşip tek bir konsol çıkarabilir. Hem tüketici kazanır hem yapımcı kazanır hem daha fazla insana ulaşarak ürünlerin marka değeri artar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GT7 yi bekliyorum.

  • LAST OF UST 2 VE GOD OF WAR RAGNARÖK
    UNCARTED 1.2.3 de fena olmaz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 15 Şubat 2024; 14:09:58 >
  • Konsol satışı yerine oyun satışlarına dönmeleri bizler için de iyi olur, kimse konsol almıyor çünkü ne eski oyunlar var ne eski ortam. Eski fifa oyunları bile o kötü grafiklere rağmen şimdikilerden 10 gömlek daha iyiydi, arkadaşlarla toplanır split screen yarış oyunları oynardık, sabahlara kadar fifa atardık, şimdi varsa yoksa ray tracing, 1 milyon fps ıvır zıvır, grafikler sizin olsun yaptığınız oyun güzel olunca satranç gibi basit bir oyun bile ölümsüz olabiliyor.

  • Sony = Dolar.
    Demek ki Pc deki oyun satışları iyi gidiyor

  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    bence sony fanlarına gelsin. en çok rahatsız olanlar onlar değil mi? :D

  • istediğimiz kadar bloodborne falan diyelim max remake ile getirirler şu saatten sonra ben artık ikna oldum. infamous falan hepsi ölüp gittiler çok yazık oldu. en kötü ghost of tsushima gelsin bari. gow falan getirceklerine açık dünya oyunlarına ağırlık vermeleri daha mantıklık olur.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Tabiki öyle Pc pazar payı azımsanmayacak kadar büyük bazi arkadaşlar 3-4 seneye anca gelir pcye dediklerinde ben o kadar surmeyecegini söylemiştim.
    Maliyet ve oyun durgunluğu olduğu sürece pcye ne varsa gelir hatta gelicek maliyetlerde cok arttığına göre artik exclusive oyun mantığı kalmayacak diger firmalarda çıkıyor bu mantıktan sanırım bir nintendo hariç.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt
    Aslında şu konuda egoist olan herkese gelsin aga 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mvnmt35 kullanıcısına yanıt
    3-4 sene değilsede yeni versiyonu ps a geldiğinde bir önceki de pc ye gelmeli. son oyunu sunmamalılar. yani eğer konsol satmak istiyorlarsa. ama yok konsol onemli değil diyorlarsa aynı anda çıkarsnlar. bende zaten konsol yok. konsol oyunlarının da henüz 1. parti olan hiçbirini pcde almadım. ama çıkar çıkmaz şirketlerin çıkarına bağlı birşey oyuncular sevinsin diye değil

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    bazı spesifik oyunları aynı anda getirirler belki diğerleri de gecikmeli gelir? aynı anda çıkardıkları oyunlar pc'de palworld gibi tuttuğunu düşünsene? sony konsolun yüzüne bakmaz öyle tutan bir oyunları olsaydı :D

  • god of war ragnarök pc ye gelsede oynasak

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Hepsi hızlanacak pcye gelme konusunda çünkü pcde satışlardan cok memnunlar ve oyunların maliyeti cok arttı 60 degil 70 dolar oyin fiyatını o yüzden yapiyorlar ne kadar platform o kadar satış fanboylar konsol ölümü olarak nitelendiriliyor ama bence mantıklı olan bu turkiye cok onemsedikleri pazar payı değil maalesef ve yurtdisinda konsol pclerden daha ucuz haliyle konsol yine satar yine satar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 oyun var hatırı sayılır yoksa pc pazarın %80 ine sahip konsol oyunları çok pahalı aynı oyuna neden daha fazla para verelim kaldı ki pc tarafında ekran kartı değiştir ve daha iyi grafikle oyna gibi avantajlar mevcut hatta 3 nesil işlemci uyumu var artık üreticilerde LGA değiştirmiyorlar hal böyle olunca 10 senede bir çıkan konsol mu ortalama 3 senede çok büyük masrafa girmeden bir donanım güncelleyebileceğin pc mi ?

  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt
    Ghost of tsushima pc ye yakışır gelmesi lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eşek gibi getirecek.

  • ozanbey86 kullanıcısına yanıt

    Zaten LGA değiştiği zamanlarda da bir önemi yoktu. Mesela i7 2600K ile 7700K arasında 3 farklı soket vardı, ama aralarında doğru düzgün fark yoktuSony, daha fazla PlayStation oyununu PC’ye getirecek  Delid yapmadıkça, mimarideki kısıtlı gelişme bile performansa tam yansımıyordu.


    Sandy Bridge'ten beri, işlemciler çok uzun süre kullanılabiliyor. Donanımdaki gelişmenin yavaşlaması, API'lerin gelişmesi ve konsollarda kısıtlı işlemciler kullanılmasından dolayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.