Şimdi Ara

SONY BRAVIA LED TV KDL-46EX700 internet tv ve dlna kurulum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
17.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SONY BRAVIA LED TV KDL-46EX700 aldım internet tv ve dlna sistemi var ama kurulumu yapamıyorum yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler



  • 1 "wild media server" programını bilgisayarınıza kurun. (web üserinden prg.ı bulabilirsiniz)
    2 Kurulumdan sonra program içinde paylaşıma açmak istediginiz klasörü belirtin.
    3 TVniz ile PCnizi LAN kablosu (CAT.5) ile bağlayın.
    4. TVnizden ilgili bölüme girdiginizde Wild Media Server Secenegini görecekseniz.. bu kadar..
    ====================
    Kablosuz yapılandırma hk bilgim yok.
    Hoşcakalın
  • Kablosuz bağlantı için Sony nin USB kablosuz bağlantı adabtörünü almanız gerekli ve tabii birde kablosuz modem.Sonrası tv nin home menüsüne gir.Alt menüde Ağ bölümüne gir orada kablosuz yapılandırmaya gir otomatik olarak devam et. gerisini sırayla takip et.Modem de ip kısıtlaması yaptıysan ya onu kaldır yada tv nin ip nosunuda TANIT. Ayrıca Bilgisayar virüs yazılımında tv yi görmeyi engelleyebilir. Onuda ayarlaman gerekebilir.(ben Nod 32 de bu durumlakarşılaştım)
  • ARKADAŞLAR SONY KDL 46W5500 LCD TVim VAR.DLNA BAĞLANTISI İLE MÜZİK VE RESİMLERİME ULŞABİLDİM.
    ANCAK VİDEOLARIMI KESİNLİKLE GÖRMÜYOR.BİRÇOK FORMATTA VİDEO DENEMEME RAĞMEN
    YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.
  • video denemedim ama bilgisayar üzerinde tv ismi çıkıyor sağ klik yapınca örneğin bir fotoğrafta ve kdl-46ex700 e gönder diyor
    tıklayınca tv de görüntüleniyor.

    usb takınca tv ye de müzikse müzik video ise video menüsünden çalıştırılabiliyor.
  • bir de arkadaşlar tv de hdmi 1 2 3 4 diye seçenekler var , örneğin uydu alıcı bağlı birtanesinde uydu açıkken tv açtığınızda normalde scart bağlantılarda otomatik olarak yayını ekrana veriyor.ya da dvd player bağlı ise açtığınızda otomatik dvd player görüntüsüne geçiyordu.

    ama ben bu tvde yapamadım. eğer ilgili hdmi seçili değilse tekrar seçmek gerekiyor ,örneğin uydu hdmi 2 ye bağlı ise menüden 2 yi seçerek yayını görüntüleyebiliyorsunuz otomatik hdmi ye geçmiyor.

    ben mi beceremedim böyle bir özellik mi yok anlamadım. bilgisi olan var mı?
  • ek olarak bu tv'nin kumandası programlanabiliyormuş, örneğin ses sitemi bağladınız tv ye tek kumanda ile ses sistemi ve tv kullanılabiliyormuş.
  • bu tvden memnun musunuz ben de ya bu tv yi ya da samsung UE-46C6000 modelini almayı düşünüyorum. sizce hangisi daha iyi
  • diğerini kullanmadım ama ben sonyden çok memnunum daha tam kurclayamadım ama birsürü özelliği var, görüntü harika, özellikle ps3 ve hd yayınlarda muhteşem.
  • Bu TV den 2 hafta kadar önce ben de aldım. TV tek kelime ile harika.. görüntü kalitesi ve doğallık Samsunglardan daha iyi. (göreceli tabiiki)

    DLNA özelliği cok güzel fakat Samsung'lar kadar uyumlu değil. Klasik sony uyumsuzluğu maalesef bu cihazda da var.. Desteklediği formatları bile bazen açmıyor. Yani Avi container destekliyor fakat xvid mesela desteklemiyor Yani dosya formatından çok kullanılan codec ile ilgili acayip kıl bir seçiciliği var.. Ama çoğu DLNA sunucusu transcode (formatlar arası gerçek zamanlı çevrim) desteklediği için MKV leri de rahatlıkla oynatabilirsiniz. Ben bir çok DLNA sunucusu denedim ve 1-2 tanesi gerçekten çok başarılı. Ben şu anda Wild Media Server ve Mezzmo'yu kullanıyorum. Her ikiside cok güzel. Wild media server ın dosya desteği daha iyi ama Mezzmo'nun stabilitesi ve kalitesi pek yok gibi.. Dediğim gibi mesela bende cok olan mkv dosyalarını tv desteklemediği için DLNA sunucuları bunları AVHCD formatına transcode edip gönderiyor TV'ye. Maalesef tv nin kendisinde alt yazı desteği yok. O yüzden ya tüm filmi altyazı ile çevirip izleyeceksiniz ki uzun sürer yada alt yazısız... Samsung TV ler kendiliğinden mkv desteği sunarken Sony gibi bir markanın bu devasa ekranının MKV oynatmamakla kalmayıp aşırı seçici olması can sıkıyor ama genel olarak güzel fiyatını sonuna kadar hakeden bir panel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocsongun

    ARKADAŞLAR SONY KDL 46W5500 LCD TVim VAR.DLNA BAĞLANTISI İLE MÜZİK VE RESİMLERİME ULŞABİLDİM.
    ANCAK VİDEOLARIMI KESİNLİKLE GÖRMÜYOR.BİRÇOK FORMATTA VİDEO DENEMEME RAĞMEN
    YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.




    40ex700 led tv kullanıyorum. usb adaptörle kablosuz ağdan bağlanabiliyorum bilgisayarıma. ancak video konusunda aynı problemi yaşıyorum. her tür formatı denedim ama olmadı. sony sitesindeki özelliklerde MPEG2 ve AVCHD formatlarından bahsetmiş. bu formatlara dönüştürmem mi gerekiyor illa ki? veya bahsedilen wild media server'ı kurduğum takdirde format problemi kalkıyor mu ortadan?
  • merhaba arkadaşlar.
    Bende 40 ex 500 var ve bir türlü bu kablosuz modem zımbırtısını çözemedim.
    Öncelikle kablosuz modemi direk Tv ye takıp tv den internete çıkmayı başardım. Bu gerçekten güzel bir olay.
    Daha sonra bilgisayarın kendi wireless i yardımıyla tv ye bağlı olan kablosuz modemi bağlanıp aynı zamanda laptopla da internete çıkabilirmiyim diye denedim olmadı. böyle bir şey olabiliyormu yoksa benmi abartıyorum.
    kısacası tv ye bağlı kablosuz bir modem yardımıyla bilgisyardan internete kablosuz çıkmak olurmu olmazmı?????? şimdiden teşekürler.
  • 40ex 710 da wıld medıa server bağlantısı başarısız dıyo neden olabılır.wındows medıa server goruyo ama wıld medıa center gorunmuyo yardım.
  • Wild Media Server ve Mezzmo bu programları tv nasıl kuruyoruz bilgi verirmisiniz
  • Benim tv: nx700 serisi. Alırken usb'den oynattığı formatlara hiç dikkat etmemiştim. Mp4'ten başka format desteklemiyor. En hesaplı şekilde nasıl divx formatları izleyebilirim.
    1.HDMI mi?
    2.Ekstra bir DVD player tarzı bir cihaz mı?
    3.DLNA yoluyla mı? (Kablosuz internetim var; ancak bir de adaptör falan bahsedilmiş yukarda. Neye yönelsem karşıma toslayacağım bir duvar çıkıyor.)
    4.Başka bir yöntem mi?
    Arkadaşlar hangi duvar daha ince, hangi yöntem daha hesaplı. Yardım eder misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koraygs

    Benim tv: nx700 serisi. Alırken usb'den oynattığı formatlara hiç dikkat etmemiştim. Mp4'ten başka format desteklemiyor. En hesaplı şekilde nasıl divx formatları izleyebilirim.
    1.HDMI mi?
    2.Ekstra bir DVD player tarzı bir cihaz mı?
    3.DLNA yoluyla mı? (Kablosuz internetim var; ancak bir de adaptör falan bahsedilmiş yukarda. Neye yönelsem karşıma toslayacağım bir duvar çıkıyor.)
    4.Başka bir yöntem mi?
    Arkadaşlar hangi duvar daha ince, hangi yöntem daha hesaplı. Yardım eder misiniz?


    bilgisayarı hdmi ile bağlayarak izlemekten bahsediyosan bi masrafı yok ama biraz zahmeti var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulashaksu


    quote:

    Orijinalden alıntı: venusband

    Arkadaşlar madem bunu yapanlar var, lütfen DLNA server nasıl kuırulur yardımcı olur musunuz.. Diğer bir deyişle, evde bir 40ex500 LCD ve VAIO var.. DLNA ile birbirine wireless bağlamak için ne gibi ekipman, adaptör vs. ihtiyacım var, ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz..?

    Merhaba,
    Aslında bunu yapması gayet basit. İlk önce Wirelessli bir adsl router modeme sahip olman gerekiyor. Sonrasında Televizyonunu modeme bağlıyorsun. Bunun için 2 yol var. 1.si Sony wireless adaptör kullanmak(biraz pahalı olduğunu duydum opsiyonel bir ürün) 2.si ethernet kablosu ile T.v'nin arkasındaki ethernet girişinden T.v.yi modeme bağlamak (ben böyle yapıyorum) Sonrasında PS3 Media Server linkinden kullandığın işletim sistemine göre PS3 media server programını indiriyorsun. Bu indirdiğin dosyayı sonra bilgisayarına kuruyorsun. Gerekli firewall izinleri için onay soracak onları OK'lersin. Sonrasında programı başlatınca yukarıda "share" ile ilgili bir tab olacak oraya girince alt kısımda "+" "-" işaretleri ve liste kutusu gibi birşey göreceksin. + ile DLNA'da paylaştırılacak klasörünü seçiyorsun. Sonra onu hangi içerik olarak paylaştıracağını işaretliyorsun (video, audio vs. gibi) Sonra televizyonunu açınca PS3 media server T.Vyi otomatik olarak algılayacak ve sen de T.V nin home menüsünden video kısmına girince aşağıda PS3 Media Server "bilgisayar adı" nı göreceksin. Ona girince orada video kısmından dosyalarına ulaşıp onları izleyebilrsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.