Şimdi Ara

SONY BRAVIA KDL-55W805A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bu televizyonu üç gün önce aldım, Sony - Konya, 4600 TL. - 12 taksit, 4 ay ertelemeli.
    Eski televizyonumda 40 inch SONY BRAVIA idi.
    Tamamen amatör olarak gözlemlerimi paylaşacağım, bu model SONY televizyonu olan arkadaşlar ile sorularımızı ve sorunlarımızı burada paylaşabiliriz.
    Eski televizyonumda SONY BRAVIA 40" idi, kıyaslamalarımı onunla yapacağım.

SONY BRAVIA KDL-55W805A

- Öncelikle ekran büyüyünce sinema salonlarındaki gibi ekranın kararacağından korkuyordum, bu modeli SONY bayisinde görünce etrafındaki beş altı tane SONY den çok daha canlı görüntüsü olduğunu fakettim, evde de Pencerenin karşısında olmasına rağmen canlılığından hiç bir şey kaybetmedi.
    - 200 TL aldığım DARK media oynatıcımı devreden çıkarttım, BLU RAY filmler dahil oynatmadığı film olmadı, iki tane Harici Disk bağladım, (1 TB ve 750 GB) ikisinden de sorunsuz oynatıyor,
    - Philips Blu Ray ses sistemim vardı (hiç memnun değilim) onuda çıkarttım, televizyonun sesi çok net ve basları kuvvetli,
    - Evde iki laptop bir desktop var, televizyonun internet hızı üçündende iyi, youtube üzerinden klipleri, HD görüntüleri kesintisiz sorunsuz izleyebildim. tarayıcısıda var dilediğiniz internete sitesine girebiliyorsunuz, fakat fare imleci olmuyor, ekran klavyesi ile biraz zor giriliyor, bilmiyorum ama portatif fare/klavyeler ile birlikte çok daha rahat kullanılabilir belki..
    - Tv almadan önce tekno marketlerden uzun süre büyük ekran tv leri inceledim, meşhur 7000/8000 serisi tv lerde bile, hafta sonları TRT HD de almanyadan futbol maçlarında futbolcuların yüzü suluboyalı gibi kırmızı kırmızı görünüyordu uzaktan, SONY de böyle bir sorun yok, renkler oldukça doğal.
    - Cep telefonu yada bilgisayardan içerikleri, resim video vs paylaşımı var diyorlar, sitelerinde bir akıllı telefonunuz olması yeterli diyorlar fakat akıllı telefonun da SONY olması lazımmış !! yani cepten bir şey aktaramadım (kuran serviste anlamadı zaten),
    - Kumandanın yanında ufak pratik bir kumanda daha veriyorlar,
    - dört gözlük çıkıyor içinden. bu TV pasif gözlüklü, aktif mi pasif mi diye forumda araştırdım hatta konu bile açtım, netice de SONY bile pasife dönüyorsa ben de pasif dedim. Diğerinde görüntü belki daha iyi ama çok gözleri yoruyor. Bu tür tv olan arkadaşlarıma sordum, " abi ilk ay 18 film izledim, ikinci ay beş tane, üçüncü ay iki tane, sonra ayda bir, üç aydır da izlemiyorum gibi cevaplar aldım !... Neticede ev halkı iki boyutlu izliyor, tv geldiği ilk akşam futbol maçı vardı, bir süre üç boyutlu izledik, sonra çıkardık gözlükleri normal izledik. Neticede aktif gözlüklü sistem de pasif gözlüklü sistemde sanal, sizin gözlerinizi aldatmak üzerine kurulmuş, gözlüksüz üç boyutlular çıkana kadar hiç farketmez.. Fakat bu TV nin üç boyutuda oldukça başarılı. Güzel 3D filmler izlenebilir.
    - TV kendisine bağlanan sistemleri bilgisayar gibi otomatik tanıyor.
    - Sony içerikler ilk geldiği zaman ulaşabiliyordum, otomatik güncelleme yaptıktan sonra ulaşamıyorum.
    - Çerçevesine ilk başta ısınamamıştım, hattaçok itici geliyordu, diğer TV lerin krom kaplama, çok hoş çerçeveleri var diyordum, fakat ev gelince daha güzel göründü, kaliteli, ince bir kesimi var, kenar uçlarıda mavi bir şeyle traşlanış, oldukça sağlam..

SONUÇ: 27 yıldır SONY televizyon kullanıyorum, bunu belirteyim. Bence de, SONY varken SONY alınır. Tavsiye ederim.
    Amatör bir kullanıcı olarak arkadaşların sormak istediği, basitçe şunu şöyle yap bunu böyle yap dediği şeyler olursa elimden geldiğince test edip cevaplarını yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UFO123 -- 7 Mayıs 2013; 23:39:06 >

• hayırlı olsun iyi günlerde kullanın ..

sd ve hd yayın kalitesi nasıl

futbol ve hızlı sahnelerde kırılma , takılma oluyor mu

kenarları mavi bende beyendim ama ayağını beyenmedim ....

konuyu fotograflarla süslerseniz , almak isteyenler için daha güzel olur , ev ortamında tv yi görmüş olurlar.

ayrıca ; aklınıza takılan bir konu olursa , 2013 sony tüm modellerin konuşuldugu bu konudanda yardım alabilirsiniz. ( menü olarak hepsi aynı zaten )

http://forum.donanimhaber.com/m_70072531/tm.htm

Çerçevesine ilk başta ısınamamıştım, hattaçok itici geliyordu, diğer TV lerin krom kaplama, çok hoş çerçeveleri var diyordum, fakat ev gelince daha güzel göründü, kaliteli, ince bir kesimi var, kenar uçlarıda mavi bir şeyle traşlanış, oldukça sağlam..

( bende aynı dertten müzdaribim , ev ortamında güzel görünüyor demenize sevindim )

• quote:

Orijinalden alıntı: UFO123

Merhabalar,
    Bu televizyonu üç gün önce aldım, Sony - Konya, 4600 TL. - 12 taksit, 4 ay ertelemeli.
    Eski televizyonumda 40 inch SONY BRAVIA idi.
    Tamamen amatör olarak gözlemlerimi paylaşacağım, bu model SONY televizyonu olan arkadaşlar ile sorularımızı ve sorunlarımızı burada paylaşabiliriz.
    Eski televizyonumda SONY BRAVIA 40" idi, kıyaslamalarımı onunla yapacağım.

SONY BRAVIA KDL-55W805A

- Öncelikle ekran büyüyünce sinema salonlarındaki gibi ekranın kararacağından korkuyordum, bu modeli SONY bayisinde görünce etrafındaki beş altı tane SONY den çok daha canlı görüntüsü olduğunu fakettim, evde de Pencerenin karşısında olmasına rağmen canlılığından hiç bir şey kaybetmedi.
    - 200 TL aldığım DARK media oynatıcımı devreden çıkarttım, BLU RAY filmler dahil oynatmadığı film olmadı, iki tane Harici Disk bağladım, (1 TB ve 750 GB) ikisinden de sorunsuz oynatıyor,
    - Philips Blu Ray ses sistemim vardı (hiç memnun değilim) onuda çıkarttım, televizyonun sesi çok net ve basları kuvvetli,
    - Evde iki laptop bir desktop var, televizyonun internet hızı üçündende iyi, youtube üzerinden klipleri, HD görüntüleri kesintisiz sorunsuz izleyebildim. tarayıcısıda var dilediğiniz internete sitesine girebiliyorsunuz, fakat fare imleci olmuyor, ekran klavyesi ile biraz zor giriliyor, bilmiyorum ama portatif fare/klavyeler ile birlikte çok daha rahat kullanılabilir belki..
    - Tv almadan önce tekno marketlerden uzun süre büyük ekran tv leri inceledim, meşhur 7000/8000 serisi tv lerde bile, hafta sonları TRT HD de almanyadan futbol maçlarında futbolcuların yüzü suluboyalı gibi kırmızı kırmızı görünüyordu uzaktan, SONY de böyle bir sorun yok, renkler oldukça doğal.
    - Cep telefonu yada bilgisayardan içerikleri, resim video vs paylaşımı var diyorlar, sitelerinde bir akıllı telefonunuz olması yeterli diyorlar fakat akıllı telefonun da SONY olması lazımmış !! yani cepten bir şey aktaramadım (kuran serviste anlamadı zaten),
    - Kumandanın yanında ufak pratik bir kumanda daha veriyorlar,
    - dört gözlük çıkıyor içinden. bu TV pasif gözlüklü, aktif mi pasif mi diye forumda araştırdım hatta konu bile açtım, netice de SONY bile pasife dönüyorsa ben de pasif dedim. Diğerinde görüntü belki daha iyi ama çok gözleri yoruyor. Bu tür tv olan arkadaşlarıma sordum, " abi ilk ay 18 film izledim, ikinci ay beş tane, üçüncü ay iki tane, sonra ayda bir, üç aydır da izlemiyorum gibi cevaplar aldım !... Neticede ev halkı iki boyutlu izliyor, tv geldiği ilk akşam futbol maçı vardı, bir süre üç boyutlu izledik, sonra çıkardık gözlükleri normal izledik. Neticede aktif gözlüklü sistem de pasif gözlüklü sistemde sanal, sizin gözlerinizi aldatmak üzerine kurulmuş, gözlüksüz üç boyutlular çıkana kadar hiç farketmez.. Fakat bu TV nin üç boyutuda oldukça başarılı. Güzel 3D filmler izlenebilir.
    - TV kendisine bağlanan sistemleri bilgisayar gibi otomatik tanıyor.
    - Sony içerikler ilk geldiği zaman ulaşabiliyordum, otomatik güncelleme yaptıktan sonra ulaşamıyorum.
    - Çerçevesine ilk başta ısınamamıştım, hattaçok itici geliyordu, diğer TV lerin krom kaplama, çok hoş çerçeveleri var diyordum, fakat ev gelince daha güzel göründü, kaliteli, ince bir kesimi var, kenar uçlarıda mavi bir şeyle traşlanış, oldukça sağlam..

SONUÇ: 27 yıldır SONY televizyon kullanıyorum, bunu belirteyim. Bence de, SONY varken SONY alınır. Tavsiye ederim.
    Amatör bir kullanıcı olarak arkadaşların sormak istediği, basitçe şunu şöyle yap bunu böyle yap dediği şeyler olursa elimden geldiğince test edip cevaplarını yanıtlayabilirim.

Öncelikle hayirli olsun.. diger arkadaslar da bunu merak edecektir yeni modellerin Mkv oynatabildigi bilinmekte ancak DTS de emin degilim bunu tecrübe etme sansiniz oldumu?

• 666azazel yüzbaşım:
    teşekkürler.
    sd ve hd yayın kalitesi nasıl? futbol ve hızlı sahnelerde kırılma , takılma oluyor mu?

HD yayın kalitesi oldukça güzel, fakat SD yayın orta (benim yorumum: SD de iyi olması da zaten mümkün değil, hiç bir büyük ekranlı tv SD de iyi görüntü vermez, bu televizyonda tutupta Kanal D de ben bilmem eşim biliri seyredersen elbet zevk vermez, film izlemek, futbol seyretmek daha zevkli olur büyük ekranlarda ve iyi bir görüntü kaynağı ile)
    futbol ve hızlı sahneler gayet akıcı kırılma farketmedim ben.

yusuf Miroğlu Komutanım:
    teşekkürler.
    fotograf aşağıya eklemeye çalışacağım umarım başarırırm.
    Benim size sorum, benim telefonum HTC ONE S, acaban bunu tv ye tanıtamaz mıyım, fotoları, videoları telefondan cihaza aktaramaz mıyım?
    coumuflage onbaşım:
    teşekkürler.
    DTS ile sanırım sesi kastettin, 5 GB tan büyük MKV lerde genelde DTS oluyor ses formatı ve bazen cihaz sesi tanımıyor, fotografların birisinde DTS var ve ses iyi.

Kıyasmak için eski 40" SONY tv de ekledim.

• Aynı televizyondan ben de aldım 1 hafta önce ve bu televizyonla birlikte artık 100% emin oldum ki, Sony yazılım işini kesinlikle beceremiyor. Televizyonun teknik donanımı, malzeme kalitesi ve görüntü kalitesi çok çok iyi olmasına rağmen, firmware'i sanki Sunny marka bir televizyondan çakılmış gibi... Peki neden?

- Yazılım en güncel hali yüklü olmasına rağmen bug dolu. Birçok farklı yerde takılıp kalıyor. "Timeout" denen şeyden habersiz alet. Her seferinde fişi takıp çıkarmak gerekiyor.
    - DTS desteği yok!! Bu eksiklik yüzünden DLNA ile bağlandığım ortamlardan DTS'li MKV'leri oynatamıyorum. DTS desteğinin olmaması o kadar saçma ki, televizyonu alırken DTS desteği var mı yok mu, bakmamıştım bile. (Bu MKV'leri oynatmaya çalışınca alet takılıp kalıyor örneğin. "Ben bunu oynatamam" demek falan yok.)
    - MKV'lerin altyazısı dosya içerisine ekli değilse eğer altyazıyı görmüyor. Hadi bunu anladım, ekli olduğunda da görmediği oluyor. Ki bütün altyazıları SRT formatlı olarak MKVMERGE ile kendim ekliyorum filmlere. Standardizasyonda sıkıntı olmadığı kesin, televizyon MKV seçiyor.
    - "Ekran yansıtma" ve "akıllı telefonla kumanda etme" gibi özellikleri var ama kullanabilene aşkolsun. Ki telefonum da Sony Xperia S. Tanıtamıyorum bir türlü aleti. Muhtemelen ben beceremiyorum ama bir bilgisayar programcısı olarak benim bunu beceremiyor oluşum da yeterli sadelikte olmadığı için bu televizyonun sorunu. Kusura bakmasın...
    - Arayüzü karışık ve hantal. Bunu da evdeki çok daha eski bir Sony televizyonla karşılaştırarak söylüyorum. Adamlar zamanla ileri gideceklerine, geri gitmiş gibiler.

Şimdi böyle durumlar var fakat eminim başka bir televizyon alsaydım da yine bunlara benzer sorunlar yaşayacaktım. Hani "mükemmel televizyon" diye birşey zaten yok ve bu televizyon da gayet tercih edilebilir bir televizyon aslında ama böyle kıytırık problemler Sony'e hiç yakışmıyor. Umarım düzeltirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony KDL-40ex700
    16 yıl önce açıldı
    SONY KDL-46HX820 3D LED 3199 TL
    14 yıl önce açıldı
    SONY KDL42W815B İNCELEME!!!!!!!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DdLynCh

Aynı televizyondan ben de aldım 1 hafta önce ve bu televizyonla birlikte artık 100% emin oldum ki, Sony yazılım işini kesinlikle beceremiyor. Televizyonun teknik donanımı, malzeme kalitesi ve görüntü kalitesi çok çok iyi olmasına rağmen, firmware'i sanki Sunny marka bir televizyondan çakılmış gibi... Peki neden?

- Yazılım en güncel hali yüklü olmasına rağmen bug dolu. Birçok farklı yerde takılıp kalıyor. "Timeout" denen şeyden habersiz alet. Her seferinde fişi takıp çıkarmak gerekiyor.
    - DTS desteği yok!! Bu eksiklik yüzünden DLNA ile bağlandığım ortamlardan DTS'li MKV'leri oynatamıyorum. DTS desteğinin olmaması o kadar saçma ki, televizyonu alırken DTS desteği var mı yok mu, bakmamıştım bile. (Bu MKV'leri oynatmaya çalışınca alet takılıp kalıyor örneğin. "Ben bunu oynatamam" demek falan yok.)
    - MKV'lerin altyazısı dosya içerisine ekli değilse eğer altyazıyı görmüyor. Hadi bunu anladım, ekli olduğunda da görmediği oluyor. Ki bütün altyazıları SRT formatlı olarak MKVMERGE ile kendim ekliyorum filmlere. Standardizasyonda sıkıntı olmadığı kesin, televizyon MKV seçiyor.
    - "Ekran yansıtma" ve "akıllı telefonla kumanda etme" gibi özellikleri var ama kullanabilene aşkolsun. Ki telefonum da Sony Xperia S. Tanıtamıyorum bir türlü aleti. Muhtemelen ben beceremiyorum ama bir bilgisayar programcısı olarak benim bunu beceremiyor oluşum da yeterli sadelikte olmadığı için bu televizyonun sorunu. Kusura bakmasın...
    - Arayüzü karışık ve hantal. Bunu da evdeki çok daha eski bir Sony televizyonla karşılaştırarak söylüyorum. Adamlar zamanla ileri gideceklerine, geri gitmiş gibiler.

Şimdi böyle durumlar var fakat eminim başka bir televizyon alsaydım da yine bunlara benzer sorunlar yaşayacaktım. Hani "mükemmel televizyon" diye birşey zaten yok ve bu televizyon da gayet tercih edilebilir bir televizyon aslında ama böyle kıytırık problemler Sony'e hiç yakışmıyor. Umarım düzeltirler.

Hocam hayırlı olsun televizyonunuz güe güle kullanın.
    Sanırım sizin değerlendirmeniz daha profesyonel. Ben ilk aldığım zaman hemen bu yorumları yapmıştım.
    Bir çok görüşünüze katılıyorum. Ben de daha sonra gece yarısı film seyrederken farkettiğim IŞIK SIZMASI dedikleri bir olayı farkettim. Geced digiturk te film seyrederken koyu sahnelerde, ekranın köşesinde sanki photoshop ile yapılmış gibi, köşelerde yuvarlanmalar farkettim. Değişik sahnelerde yine farkediliyor. Parlak görüntülerde sorun yok, aslında normal bir gözle kocaman ekranda kolya da farkedilmiyor, fakat bir kere ben o noktaları / bölgeleri bildikten sonra açıkça taktım, ister istemez insanın gözü kayıyor. Konu ile ilgili fotograflar koydum ordan bir göz atabilirseniz benzer durum sizde var mıdır bilgilendirebilirseniz memnun olurum. ben servise başvurdum, fotoğrafladıar, istanbul a oradan da "avrupa sony"ye sormuşlar cevap bekliyorlarmış??? ben de dört gözle bekliyorum cevaplarını.
    Görüntü kalitesi, renklerin doğallığı olarak hiç bir televizyon SONY'ye yaklaşamıyor, buna yüzde yüz katılıyorum. Yazılımdan anlamam ama donma sorunları ben de de oluyor, filmlerin bir kısmını tanıyamıyor, hadi tanımıyor bunu okuyamadım falan desin, çok haklısınız, bazen cep tlf.larında da oluyor ya, arıyorsunuz bir numarayı bekliyorsunuz Allah için bir tepki ver! ya meşgul sesi ver, ya ulaşılamıyor de, ya da çal!! ama ses yok.. bu da aynen onun gibi, donuyor, bekleki bir şey olsun!.. bir kaç kez fişi çıkarttım...
    DTS dediğiniz şeyi ben pek iyi anlayamdım galiba, ama filmler de bilgi ye baktığınız zaman DTS yazıyor, yani sesi alabiliyorum, örnek: digiturk alıcısı HDMI vasıtası ile bağlı, digiturkten bir film oynattığım zaman seside görüntüyüde digiturk kumandasından kontrol ediyorum, fakat bazı filmlerde (DTS olanlarda) digiturk kumandası ile komuta edemiyorum, sesi sonuna kadar kıssamda yine de ses geliyor, seste kumandayı televizyo alıyor, bunu anlayamadım...
    Cep görüntüsünü tv ye aktarmayı ilk başlarda pek beceremedim, fakat daha sonra uğraştım, tesadüfte olsa sanırım başardım. Örneğin cebimdeki HD bir filmi tv de gayet net oynatabildim. Cepteki fotoları aktarbiliyorum fakat yavaş aktarıyor, BLUETOOTH üzerinden iletişim yapıyor.. ama cepten çektiğim videoları oynatamıyorum. Bu NFC dedikleri olaya da çok bozuldum, yeni bir sistemmiş ama tv nin reklamlarını yaparken pek öne çıkartmıyorlar, sadece bir akıllı tlf. yeter, tek tuşla ekranda diyor, fakat hikaye, benim tlf.numda HTC one S, tonla para verdim, SONY bir yazılımla bunu yapmadı diye NFC özellikli bir SONY Experia mı almam gerek sanki?...
    Bu TV yi iade edersem acaba alternatif ne olabilir diye teknomarketlerde dolaştım, samsung 8000 serisi gözüküyor, biraz kurcaladım o da hikaye, kumandadan verdiğiniz komutları geç algılıyor, sesle, elle komut falan diye bir şeyler eklemeye çalışmışlar, evlere şenlik.. Sanırım SONY 'nin alternatifi yok, fakat SONY'de ANADOLU'yu saf zannedip DEFOLU ürünlerini artık ANADOLU'ya (Konya!) göndermekten vazgeçmeli...
    Sizin yorumlarınız bekliyorum...

• Ufuk selam,
    Işık sızıntıları benimkinde de oluyor. Özellikle gece izlerken, karanlık sahnelerde sol üst köşede beyaz bir gölge beliriyor ve söylediğin gibi farkedersen sürekli gözün oraya gidiyor. Çok sinir bozucu ama bu çok yaygın bir problem anladığım kadarıyla çünkü "lcd white shadow" diye ararsan birçok farklı marka / model televizyonda insanların bu sorunu yaşadığını görürüsün. O yüzden teknoloji henüz çok da gelişmedi diyerek pek takılmıyorum ben bu probleme şahsen.

DTS desteklemediğini, DTS li filmleri oynatamamasından ve şu sayfada desteklenen formatlar kısmına DTS'i eklememiş olmalarından çıkartarak yazmıştım ama senin gönderdiğin ekran görüntüsü enteresanmış, daha detaylı araştıracağım bu meseleyi.

Daha önce de söylediğim gibi mükemmel televizyon diye birşey yok. Her televizyonda birtakım sorunlar yaşamak çok olası, ki bu model Sony'nin en üst segment televizyonu da değil. Hani bu televizyonda hiçbir sorun olmasaydı, daha üst bir segment çıkartmazlardı zaten. O yüzden daha çok para harcamayı göze almadığın sürece televizyon değiştirmek bence pek çözüm değil gibi.

• quote:

Ufuk selam,
    Işık sızıntıları benimkinde de oluyor. Özellikle gece izlerken, karanlık sahnelerde sol üst köşede beyaz bir gölge beliriyor ve söylediğin gibi farkedersen sürekli gözün oraya gidiyor. Çok sinir bozucu ama bu çok yaygın bir problem anladığım kadarıyla çünkü "lcd white shadow" diye ararsan birçok farklı marka / model televizyonda insanların bu sorunu yaşadığını görürüsün. O yüzden teknoloji henüz çok da gelişmedi diyerek pek takılmıyorum ben bu probleme şahsen.

DTS desteklemediğini, DTS li filmleri oynatamamasından ve şu sayfada desteklenen formatlar kısmına DTS'i eklememiş olmalarından çıkartarak yazmıştım ama senin gönderdiğin ekran görüntüsü enteresanmış, daha detaylı araştıracağım bu meseleyi.

Daha önce de söylediğim gibi mükemmel televizyon diye birşey yok. Her televizyonda birtakım sorunlar yaşamak çok olası, ki bu model Sony'nin en üst segment televizyonu da değil. Hani bu televizyonda hiçbir sorun olmasaydı, daha üst bir segment çıkartmazlardı zaten. O yüzden daha çok para harcamayı göze almadığın sürece televizyon değiştirmek bence pek çözüm değil gibi.

O sayfa aslında SONY Türkiye'nin ana sayfasından alıntı,
    TV nin tanıtım yazılarında ilk sıralarda şunu yazmışlar:
    "Akıllı telefonunuzdaki parti fotoğraflarına TV'nizin ekranından bakmak ister misiniz? Birlikte verilen NFC tek dokunuşla yansıtma özelliğine sahip akıllı telefonunuzu uzaktan tek dokunuşun karşısına yerleştirin ve telefonunuzdaki fotoğraflara, videolara, müziklere, oyunlara ve uygulamalara TV'nizden erişin."
    linklediğin sayfadan doğrudan copy/paste yukardaki alıntı.. Koyu harflerle vurgulamaya çalıştım, buradan sanki tv ile birlikte bir de telefon veriliyormuş gibi ifade çıkartılabilir...Hadi telefonlarını istemem onların olsun, bari ilanlarında biraz dürüst olsalardı:
    "Akıllı telefon içeriğini tek dokunuşla TV'de görün"... yerine şöyle yazsalardı:
    "NFC özelliği olan Akıllı telefon içeriğinizi tek dokunuşla TV'de görün"....o zaman televizyonu tercih ederken biraz daha düşünürdüm.. İnan tv alma nedenlerimden birisi de buydu, insanlar çevresiyle birlikte yaşıyorlar, artık günümüzde olanı biteni hemen görüntüleyip sevdiklerinle paylaşıyorsun, hafta sonu çocukları bir yerlere götürüyorsun, yada işyerinde ortak bir anınızı görnütülüyorsunuz hemen dostlarınızla paylaşmak istiyorsunuz, evde gelince telefonu bilgisayara bağla, dosyaları aç, resimleri videoları yükle, sonra bunları bi flash belleğe at, sonra televizyona tak.... e hani akıllı televizyon? Galiba teknoloji bizi son derece tembelleştiriyor ama teknoloji var iken istemekte hakkımız galiba. Bir bedel ödüyorsakta karşılığını almak istiyoruz..
    Benim gönderdiğim ekran görüntülerini gördün sanırım, kıyaslama yapabilir misin? kabul derecesi nedir? Bir kaç tane benim gördüğüm sızıntıdan çok daha fazla benim fotoğarfladığım gibi...
    selamlar..

• quote:

Ufuk selam,

yukarıdaki yazımda bir alıntı yapmıştım,SONY'nin reklamlarında bizi kandırdıklarını kastetmiştim. İfadelerinden sanki şöyle bir şey çıkıyor sanki tv ile birlikte bir de akıllı telefon veriyorlar demiştim..

Aşağıda yazdıklarımı bu forumda 2013 sony tv modelleri sayfalarından kopyaladım, fakat araştırmadım :

"İngiltere sony sayfasından alıntı:

If you’ve purchased a KDL-55W805, KDL-47W805, KDL-55W905 or KDL-46W905 Sony TV between 23rd May and 14th July you are eligible for the Sony BRAVIA and Xperia™ smartphone promotion.

You will need to have the EAN code & Serial number from the TV’s box, the promotional code attached to the TV and your receipt to hand and come back to this page on the 29th of May to register to claim your Sony Xperia™ smartphone.

kampanya 29 mayısta başlayacak ama 23 mayıstan sonra tv alanlar da xperia kampanyasından faydalanabilecek

demek ki neymiş ; SONY Türkiye yüzüne gözüne bulaştırmış. Yazdıları ile uygulamalarını tutturamamışlar..

• quote:

quote:

Aynı televizyondan ben de aldım 1 hafta önce ve bu televizyonla birlikte artık 100% emin oldum ki, Sony yazılım işini kesinlikle beceremiyor. Televizyonun teknik donanımı, malzeme kalitesi ve görüntü kalitesi çok çok iyi olmasına rağmen, firmware'i sanki Sunny marka bir televizyondan çakılmış gibi... Peki neden?

Sanırım sizin değerlendirmeniz daha profesyonel. Ben ilk aldığım zaman hemen bu yorumları yapmıştım.
    Bir çok görüşünüze katılıyorum. Ben de daha sonra gece yarısı film seyrederken farkettiğim IŞIK SIZMASI dedikleri bir olayı farkettim. Geced digiturk te film seyrederken koyu sahnelerde, ekranın köşesinde sanki photoshop ile yapılmış gibi, köşelerde yuvarlanmalar farkettim. Değişik sahnelerde yine farkediliyor. Parlak görüntülerde sorun yok, aslında normal bir gözle kocaman ekranda kolya da farkedilmiyor, fakat bir kere ben o noktaları / bölgeleri bildikten sonra açıkça taktım, ister istemez insanın gözü kayıyor. Konu ile ilgili fotograflar koydum ordan bir göz atabilirseniz benzer durum sizde var mıdır bilgilendirebilirseniz memnun olurum. ben servise başvurdum, fotoğrafladıar, istanbul a oradan da "avrupa sony"ye sormuşlar cevap bekliyorlarmış??? ben de dört gözle bekliyorum cevaplarını.
    Görüntü kalitesi, renklerin doğallığı olarak hiç bir televizyon SONY'ye yaklaşamıyor, buna yüzde yüz katılıyorum. Yazılımdan anlamam ama donma sorunları ben de de oluyor, filmlerin bir kısmını tanıyamıyor, hadi tanımıyor bunu okuyamadım falan desin, çok haklısınız, bazen cep tlf.larında da oluyor ya, arıyorsunuz bir numarayı bekliyorsunuz Allah için bir tepki ver! ya meşgul sesi ver, ya ulaşılamıyor de, ya da çal!! ama ses yok.. bu da aynen onun gibi, donuyor, bekleki bir şey olsun!.. bir kaç kez fişi çıkarttım...
    DTS dediğiniz şeyi ben pek iyi anlayamdım galiba, ama filmler de bilgi ye baktığınız zaman DTS yazıyor, yani sesi alabiliyorum, örnek: digiturk alıcısı HDMI vasıtası ile bağlı, digiturkten bir film oynattığım zaman seside görüntüyüde digiturk kumandasından kontrol ediyorum, fakat bazı filmlerde (DTS olanlarda) digiturk kumandası ile komuta edemiyorum, sesi sonuna kadar kıssamda yine de ses geliyor, seste kumandayı televizyo alıyor, bunu anlayamadım...
    Cep görüntüsünü tv ye aktarmayı ilk başlarda pek beceremedim, fakat daha sonra uğraştım, tesadüfte olsa sanırım başardım. Örneğin cebimdeki HD bir filmi tv de gayet net oynatabildim. Cepteki fotoları aktarbiliyorum fakat yavaş aktarıyor, BLUETOOTH üzerinden iletişim yapıyor.. ama cepten çektiğim videoları oynatamıyorum. Bu NFC dedikleri olaya da çok bozuldum, yeni bir sistemmiş ama tv nin reklamlarını yaparken pek öne çıkartmıyorlar, sadece bir akıllı tlf. yeter, tek tuşla ekranda diyor, fakat hikaye, benim tlf.numda HTC one S, tonla para verdim, SONY bir yazılımla bunu yapmadı diye NFC özellikli bir SONY Experia mı almam gerek sanki?...
    Bu TV yi iade edersem acaba alternatif ne olabilir diye teknomarketlerde dolaştım, samsung 8000 serisi gözüküyor, biraz kurcaladım o da hikaye, kumandadan verdiğiniz komutları geç algılıyor, sesle, elle komut falan diye bir şeyler eklemeye çalışmışlar, evlere şenlik.. Sanırım SONY 'nin alternatifi yok, fakat SONY'de ANADOLU'yu saf zannedip DEFOLU ürünlerini artık ANADOLU'ya (Konya!) göndermekten vazgeçmeli...

Bu modeli almak istiyorum ama bahsettiğiniz problemler biraz can sıkıcı. Evde kısıtlı zamanım olacak ve bu zamanda da açıkcası televizyonu film seyretmekten başka bir şey için kullanmayacağım. Filmlerin de çoğu malum DTS'li. Hala bu film seçme ve donma problemlerini yaşıyor musunuz yoksa güncellemeler ile biraz düzeldi mi?

• hayirli olsunda, o paraya biraz Daha beklesen veya arastirsan 55w905 alabilirdin cünkü senin modelde local dimming ve Triluminos reng yelpasesi yok

SONY BRAVIA KDL-55W805A

Triluminos da renkler Daha canli local dimming de siyah Daha siyah ve detayli oluyor yani karanlik bölgeler beyaz olmuyor özellikle gece film seyrederken ortaya cikiyor farki .

son olarak sony nin yazilim sorunu var demisler arkadasim sen ne ictin söyle bende icem , w800 w900 serisi tas gibi hem hardware hem yazilim olarak canavar sanki, haydi philips desen anlarim kapiya konmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C9D81039 -- 12 Ocak 2014; 16:10:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: just717067

quote:

quote:

Bu modeli almak istiyorum ama bahsettiğiniz problemler biraz can sıkıcı. Evde kısıtlı zamanım olacak ve bu zamanda da açıkcası televizyonu film seyretmekten başka bir şey için kullanmayacağım. Filmlerin de çoğu malum DTS'li. Hala bu film seçme ve donma problemlerini yaşıyor musunuz yoksa güncellemeler ile biraz düzeldi mi?

Hocam benim ana sorunum (diğerlerinden vazgeçtim) ışık sızıntısı/gölgelenme/bulutlanma, mahkemem devam ediyor SONY ile, FAKAT:
    görüntü olarak piyasada halen satılan hemen bütün rakiplerinden daha kaliteli, daha doğal diye rahatlıkla söyleyebilirim.
    AMA sace görüntü olarak. Akıllı televizoyn olarak hiç bir şey bekleme.
    Donma oluyor mu: Evet oluyor. hem de öyle bir donuyor ki siz çözemiyorsunuz, kumanda işlemiyor televizyona, gidip tuşlarına dokunsanız dahi kapatamıyorsunuz, fişi çekip komple elektriği kesiyorsunuz, biraz bekliyorsunuz, o zaman çözülüyor tv.
    film seçiyor mu: evet seçiyor, her tür filmi oynatmıyor. FAKAT, bu iki sorun bence problem değil, 50-100 Tl lık basit bir medya oynatıcı rahatlıkla üstesinden gelebilir.
    Cep telefonundan iletişim sağlamıyor, NFS midir nedir bi özellik olması gerekiyormuş, benim HTC ONE S telefonum vardı (..ki iyi bir telefondu) görüntü aktarımında sorunlar yaşıyordum, şimdi LG G2 aldım, her tür aktarım özelliğ var, NFS dediği şey çalışmıyor, öteki aktarım seçenekleri de çalışmıyor, velhasılı: cepten paylaşım yapamıyorsun.

SONUÇ: sadece TV izleyeceğim diyorsan al derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

hayirli olsunda, o paraya biraz Daha beklesen veya arastirsan 55w905 alabilirdin cünkü senin modelde local dimming ve Triluminos reng yelpasesi yok

SONY BRAVIA KDL-55W805A

Triluminos da renkler Daha canli local dimming de siyah Daha siyah ve detayli oluyor yani karanlik bölgeler beyaz olmuyor özellikle gece film seyrederken ortaya cikiyor farki .

son olarak sony nin yazilim sorunu var demisler arkadasim sen ne ictin söyle bende icem , w800 w900 serisi tas gibi hem hardware hem yazilim olarak canavar sanki, haydi philips desen anlarim kapiya konmaz

hocam size de cevap vermeden edemeyeceğim:
    harware / yazılım ile neyi kastediyorsunuz, belki ben sizin kadar profesyonel yaklaşamayacağım ama, TV nin medya özellikleri tam bir rezalet....
    yukarıda ben kaçırmışım, 26 mayıs tarihli "DdLynCh" arkadaşın yaptığı yorumun her bir kelimesine katılıyorum, her söylediklerinde defalarca sıkıntı yaşadım ben de...
    üç hafta önce Kuzenim aynı tv den aldı, iki gün sonra geri iade etmek zorunda kaldı...
    sizin söylediğiniz 900 modelleri mağazalarda gözlemlediğim kadarı ile çok daha iyi görüntüleri, ama yine medya özelliğini bilemiyorum ve şüphelerim var. Fiyat olarakta sanırım hemen hemen iki katı kadar farkediyor örneğin 55" modeli için...
    ve SONY nin en kötü özelliği ise maalesef SERVİS ve MÜŞTERİ HİZMETLERİ...

• Arkadaşlar merhaba bende10gun once sony kdl815w55B tv yi aldim arkadasimin tavsiye üzerine daha o onceden 2tane samsung lcd tv almistim evlenince de sony e gectim tv nin ozelikleri cok iyi ben ps4 icinde birazda bu tv yi sectim ama soyle bir sorun yasamaktayim oyun oynarken ozelikle spor modunu ayarlayim en iyi kaliteyi almaya calisyorum tv nin bu yeni nesillerde kendini isga gore senkronize ayarlarini optimize ediyormus yani mac esnasinda ps4oynarken belirli bolgeye gecince mac esnasinda tv kendi isigini optimize ediyor goruntu otomatik belirli bir moda isiga gore bir optime oluyor yani bir isgi aciyor, yere gore koyulastiroyor her yerden bu ozeligi kapadim ama hala ayni acayip sinirimi bozdu yetkili servis dinamic goruntulerde tv kendi ozeligine gore optimizasyon sagliyormus ,yahu ben sabit olsun habire bir isik parlamasin yada bukalemun gibi her renge burunmesini istemiyorum buna hic bir çözüm bulamadim 150tl ye en iyi hdim kablo aldim her seyi yaptim tv nin goru tu yayini cok iyi d-smart da sadece dinamik yani mac sirasi da bu oluyor baska hic bir sorun yok bana Allah rizasi icin biri yardimci olsun simdiden cok sagolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• plovdivli kullanıcısına yanıt
    fazla anlamam ama:
    standart modların dışında bir de kullanıcı modu olması lazım.
    Bu modu seçip istediğin seviyelere getir bu modda kullan , sistem senin seçtiğini değiştirmemesi gerekir.
    Bir de bir yerlerde ışığa duyarlılık gibi bi ayarı var, yan, karşıdan tv ye ışık geliyorsa otomatik olarak parlaklığnı artırıyor, etraf karanlık oluyorsa otomatik ışığı azaltıyor,
    aklı sıra enetji tasarrufu yapıyor bu ayarı da bi kapat istersen.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.