Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.684
Cevap
115
Favori
262.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende kendi dahilisini kullanıyorum. Bir ayarı felan yanlış yapmissam sorun yok hallederim ama maximumu böyleyse sıkıntı. 4k içeriklerde sorun yok sizin ki gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ölü pixel

• arkadaşlar x90j için satılanların teşhir olduğu söyleniyor. bu doğru olabilir mi?

• Ozanozclk O kullanıcısına yanıt
    Youtube’dan “ Dırty Screen Test “ ve “Local Dimming test “ (Local Dimming ayarınız açık olsun)yazın.Banding durumu en iyi screen testte çıkıyor…..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smolwarf -- 22 Kasım 2021; 22:7:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sony tv fiyatları tek bir merkezden mi belirleniyor anlamadım. Dün vatan, teknosa, mediamarkt'da aynı modeller neredeyse küsuratına kadar aynı fiyattan satılırken bugün tamamının fiyatları uçmuş. Bu nasıl oluyor, Cuma öncesi satış strateji diye düşünmek istiyorum, ancak birbirinden bağımsız firmaları aynı şekilde hareket ettiren güç nedir, gerçekten merak ettim. Normal şartlarda biri yükletirken diğerinin düşürmesi beklenir ama mükemmele yakın bir uyum var aralarında. Memlekette hiç bir şeye güven kalmadı, kendi ürettiğimiz malların en iyileri yurtdışına giderken kötüsünü olması gerektiğinden pahalıya alıyoruz, yurt dışında üretilmiş ürünler için de böyle bir endişem var, sanki teşhir vs ağırlıklı dünyadan toplanan çöpleri bize normalden daha pahalıya satıyorlar. Sony'nin yurt dışı fiyatları ile tr fiyatları arasında uçurum var. Ben mi yanlış düşünüyorum. Bu işte bir garabet yok mu arkadaşlar.

• Hiena1 kullanıcısına yanıt
    Benimki sıfır kapalı kutuydu servis açtı çalışma süresini felan da açtı 0.

• Karanlık oda karanlık sahne altyazı parlaması yapıyor çözümü var mı?

• pokemondortyol kullanıcısına yanıt
    Yerel karartmayı açıp deneyin.

• smolwarf S kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: pokemondortyol

Hocam youtube dan local dimming test ve dirt screen videosunu açıp kısa bir test yapıp tel çekerseniz panel nasıl bakalım ? Bize referans olmuş olur.
    Dirt screen link:

modernwizeyoutube
    (DSE) Dirty Screen Effect Test --- 60 fps Hockey Screen Uniformity
    https://www.youtube.com/watch?v=Vs84_xCJPbc&feature=youtu.be

Local dimming :

Akşam çekimi daha iyi olur gündüz net anlaşılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-redline -- 23 Kasım 2021; 0:1:44 >

• pro-redline kullanıcısına yanıt
    Streamable Videostreamable
    Streamable Video
    https://streamable.com/f9dmr7

Local dimming de geliyor hocam ama telefon da kesinlikle farklı gözüküyor ona istinaden yorumlarsanız.
    Streamable Videostreamable
    Streamable Video
    https://streamable.com/p9xbxr

Linkler yeni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemondortyol -- 23 Kasım 2021; 11:15:13 >

• Merhabalar, 12 yılın ardından TV'mizi yenilemek için yola çıktık. Belki de çoğunuz gibi Samsung QLED, LG OLED arasında kaldım. QLED'in daha uygun fiyatı, aydınlık oda performansı ve yanma riski olmaması beni ona itiyordu. Medi Markt'a uğradığımda ise görevli bize 20 küsur binlik LG C1 konusunda ısrar etti. Özellikle de başarılı sinema deneyimi için. Orada gördüğümüz Sony OLED de doğrusu daha çok hoşumuza gitti ama en tuzlusuydu(27 bin). Daha sonra Teknosa'ya gittiğimizde orada da bu sefer Samsung QLED A80 (17 bin lira) konusunda ısrarcı oldular. Yansıma yaşamayacağımı ve daha uygun fiyatlı olduğunu söylediler ve kafam tekrar karıştı. Günün sonunda 65 inç almayı düşündüğümüz için 20 küsur bin vereceğimize 16-17 bin kadar verelim diye düşündük ve Samsung QLED A80 iyice ağır bastı. Tam o sırada dün XJ90'ı keşfettim. Fiyat bandı olarak Samsung QLED'e denk ve incelemelere göre de özellikle sinema ve oyun konusunda daha başarılı görünüyor. Zaaf olarak da yansıma ve görüş açısı olduğunu gördüm. Ailemin 25 yıldır kullandığı tüplü 70 ekran Sony tv'den dolayı da kalite konusunda sempatim var zaten

Karar aşamasında sizin de fikrinizi almak isterim. Özellikle Samsung A80 QLED karşısında (Neo olan değil) Sony'nin artı ve eksileri nelerdir? TV'yi genel olarak akşamları dizi, film izlemek için kullanıyoruz. Oyun konusunda başarılı olması da sevindirici ama gündüz saatlerinde normal TV izleyelim desek gün ışığı etkisiyle çok fazla yansıma sorunu yaşar mıyız? Ya da başka ne gibi eksiler olur?

Bir de XJ90'ın daha alt serileri de olduğunu gördüm. 80-81-85-89 gibi. 90 serisinin diğerlerine göre nasıl bir farkı olduğunu gösteren tablo var mıdır? çünkü 65 inç için fiyatlar 11-17 arasında oluyor en alt ve üst model arasında. En optimum olanı 90 almak mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 23 Kasım 2021; 9:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar film için şuan alınabilecek en iyi led tv hangisidir 55 inç. sony x95j ülkemizde yokmuş. x90j-x92j-x93j arasında da bir fark var mı stand dışında? 92 ve 93'de ayırca renk geliştirme varmış galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkaraburc -- 23 Kasım 2021; 12:8:33 >
  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt

Merhaba, siz farklı sınıf ürün gruplarında dolaşmışsınız haliyle kafanızın karışması çok normal.. detaya girmeden aklınızda fikir oluşması için birkaç şey yazacağım

1. OLED farklı bir teknolojidir - diğer LED/LCD paneller (QLED ) oled seviyesine şuanda gelemez. fakat OLED lerde halen burn-in riski yüksek ama ben zaten 4-5 yılda tv yeniliyorum derseniz direk alıp geçin  

2- Sony'nin diğer markalara göre üstünlüğü görüntü işlemesi çok iyidir. (ama muadil ürüne göre 2 kat fiyat farkı da verilmemeli )

3- kullanım amacınızın sıklıkla ne olduğu uydu yayıları - yüksek çözünürlüklü film - oyun - futbol maçı ? uydu yayınları için sony nin upscale özelliği daha iyi

4- sony x90j doğal 10 bit panel - samsung A80 8 bit +FRC ile 10 bit panel kullanıyor. Sony panel kalitesi ve daha iyi arka aydınlatma sağlıyor

5- uydu yayınları sıklıkla kullanılacaksa ve iyi fiyat bulunursa Sony x85j de değerlendirilebilir.

6- Yansıma konusunda tv nin konumu direk pencereye bakmamalı, üreticiler bunu düşünerek tv üretmiyorlar buda unutulmamalı.. parlama - görüş açıları- görüntünün size x markada daha hoş gözükmesi gibi unsurları hariç tutuyorum teknik olarak durum yukarıda bahsettiğim gibi. Hepsinin bir kusura var, servetde dökseniz mükemmel bir cihaz yok maalesef

fiyat/performans dengesinde şahsi sıralamam = LG C1 - X90J - X85J (65Q80A fiyatı X90J ile aynı olduğu için sıralamaya dahil etmedim  )

X90J

rtings.com
    Sony X90J Review (XR50X90J, XR55X90J, XR65X90J, XR75X90J, XR100X92)
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x90j

SONY X85J

rtings.com
    Sony X85J Review (KD-43X85J, KD-50X85J, KD-55X85J, KD-65X85J, KD-75X85J, KD-85X85J)
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x85j

• vodaveacell V kullanıcısına yanıt

Merhaba aynı ikilemde bende kaldım lg oled ve sony x93j oled yanmasıyla uğraşmak istemediğim için sony tv ye yöneldim. Evimde lg tvde var ama sony çok memnun etti beni. Gece karanlık film izlemede çok başarılı siyahlar. Gündüz kullanmıyorum pek kullanacağımda ise güneş önleyici perde kullanıyorum yansımanın olmadığı panel yok bence tv yi doğru yere kurup, karartıcı perde ile sorunu çözebilirsiniz. Sony tavsiye ederim bence samsunga yönelmeyin. Ama oled risklilerini göze alıyorsanız en başarılı görüntüyüde onda alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pokemondortyol kullanıcısına yanıt

Bu görüntüde kullanığınız Local Dimming seviyesi nedir ?

• BlueBeret56 B kullanıcısına yanıt
    En yüksek.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.