Şimdi Ara

Sony bir süre daha PS5 fiyatlarına zam yapmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony bir süre daha PS5 fiyatlarına zam yapmayacak
    Son dönemde yaşanan bellek krizi tüm sektörleri olduğu gibi konsol sektörünü de vurmuş durumda. Oyun severler endişeli bir şekilde yeni zam haberlerini takip ediyor. Sony ise yaptığı kritik zammın ardından bir süre zam yapmamaya karar verdi.

Sony PS5 fiyatlarına fren

Sony tarafından yatırımcılara verilen bilgilere göre PS5 konsolu için yeteri kadar bellek tedariği yapıldı ve Mart 2027 tarihine kadar herhangi bir fiyat artışı beklenmiyor. Firma 2026 mali yılı donanım kâr marjının 2025 yılı ile aynı seviyede tutulacağını belirtti.

Ayrıca Bkz.Game Boy Advance günlerini geri getiren KONKR Pocket Advance duyuruldu

Açıklamanın GTA 6 çıkışı öncesine gelmesi ise dikkat çekti. Oyun dünyasında fırtınalar koparması beklenen GTA VI için Sony’nin şimdilik müşterileri kaçırmamak istediği anlaşılıyor. Diğer taraftan Wolverine ve God of War: Laufey oyunları da bu dönemde piyasaya çıkacağı için konsol satışlarının artacağı beklentisi var. Zaten geçtiğimiz aylarda yapılan zamlar oyun severlerin tepkisini çekmişti.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/112957/sony-has-secured-enough-memory-to-meet-ps5-sales-targets-through-march-2027-and-says-no-further-price-hikes-are-planned/index.html

• Gta6 icin dijitale gecti diye herkes cemkiriyor hani bu biraz soyle gelin misali hem aglarim hem giderim.Dunya buna cemkiriyor ama yine alıyor.İsyenmeyen birseye tepki sozlu degil eylem gerceklestirilerek yapılır.Madem kimse dijital istemiyor ozaman dijital oyun almasin kimse 1 ay.
  • Şu anki pozisyonlarında yemezdi zaten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Gta 6 ya gelince, o oyunun hakkı asla dijital değildi. Eminim baya bir insan benim gibi düşünüyor. CD alacağım içinden harita, broşür, kitapçık çıkacak. Gibi hevesler içerisindeyken 13 yıl bekleyip kodlu kutu ya da dijital almak korkunç bir durum. Bu oyun dünyanın en iyi oyunu olarak pazarlansa dahi eksik bir oyundur.

• YAAA
    YAP LEN YAP

YAPMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ SONY EFENDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShinQda -- 2 Ağustos 2026; 18:48:58 >
  • PS5 Pro 900 ve XBox Series X 800 USD. Bir zam daha yapilirsa/yapildiginda bu jenerayon 1K olacak. Yeni nesil komsol oncesi 1K bandini gormek istemeyecektir ama Samsung bellek krizinin 2027 ve 2028'de daha da kotu olacagini acikladi. Kotu derken bize kotu tabi yoksa onlar memnun.

Ben bu nesilde ne yazik ki 1K fiyatli PS Pro gorecegimizi dusunuyorum. Yeni nesil cikana kadar 1 zam daha gelecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3 ay önce Sony 999 USD psikolojik sınırında tutmaya çalışır ve Xbox Magnus/Helix zaten hibrit ve daha yüksek yapılandırmalı düşünüldüğünden muhtemelen 1500 USD'yi zorlar dierdim ama artık bu nesilde 1K'ya gelmek üzereyiz. Ekran kartlarına yine zam geldi. Flash NAND ve RAM krizi 2 yıl daha ve kötüleşerek ilerlemesi bekleniyor. Bu şartlarda ne zaman çıkacağı da önemli olmak ile birlikte PS6 2027 sonu/2028 ortası ve sızan yapıda (30GB GDDR7) muhtemelen bellek ve SSD maliyeti zaten 700-800USD olacağından rahatlıkla 1100-1300 USD arası çıkabilir. Sony subvanse edip 1K zorlarsa belki ancak.

40GB bellek yükseltmesini PS6 PRO için ayıracaklarını düşünüyorum o zamana kim bilir piyasa ne olur artık.

Tamamen dijitale yönelme işi de oyunculardan çok tepki çekti ama Sony aynen böyle devam edeceğiz dedi. Dijital servislerin ve oyunların fiyatları da artacaktır. İş artık çığrından çıktı. Endüstri zaten tüm kaynakları daha üretilmeden tüketirken son tüketici cihazlarının durumu iyice vahim. Nvidia tarafından duyurulan zamlar AIB'ler tarafından uygulanmaya başlandı. Kartına göre 130-500 USD arası zam geldi. AMD'de de bu ay zam yapacak. 2 GB'lık GDDR7 bellekler için 20USD maliyet konuşulurken 3GB'lık GDDR7 bellekler için 60-70 USD maliyet konuşuluyor. Bu şartlarda "normal" fiyatlar artık en az x2 oldu/olacak her segmente.

Valla alan aldı bu saatten sonra elimizdekilere gözümüz gibi bakmamız lazım bende 5070ti ve 32 gb ddr4 sistem var ddr5’e geçemeden zam dalgası vurdu daha da geçmem artık geçemem. Bu sistem de beni 4-5 yıl götürür muhtelemen. Ps5 de var o da artık ne kadar giderse. Yoksa sistem toplamak falan uçtu gitti

• Bir de bunu lütufmuş gibi söylemeleri... He ama Mart 2027'ye kadar yok diyor. Yani sonrasında olabilir yine.  Eb kötü en leş en boş ve en pahalı nesil bu nesil oldu. İnsanları konsollardan soğuttular, yeni nesilde sanırım tüy diyecekler. Konsol almak için hiçbir neden bırakmadılar, mülkiyeti de öldürecekler zaten. O zaman anca şöyle olur, 2. el oyun yerine artık 2. el konsol + 2. el hesaplar alınır oynanır ve konsollarla birlikte satılıp aistemden çıkılır. Al, oyna sat. 2. el pazarı büyür, Sony tine babayı alır. Öteki türlü en azından adam oyunlarım va rkonsolum var diyordu, üstüne önceki nesilde exc oyunları vardı, komsol almak için iyi bir nedne iyi bir motivasyon vardı. Hepsibni aldılar. Yine ne varsa PCvde vsr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ne varsa PC'de var demişsin. Ama şöyle bir durum var:

2 TB SSD ve 32 GB DDR5 6 GHz Ram fiyatına, yurtdışından PS5 Pro alınıyor 

Yapacak bir şey yok usta. Zaten yurtdışından demişsin yurtiçinden naber. En azından aldığın ürünü çok amaçlı kullabiliyorsun. Öteki türlü exc oyunu bile olmayan, online oynamak için abonelik satın almak zorunda olduğun oyunlarının pahalı olduğu ve servislerinin ve kendisinin sürekli zam yediği bir yapı mevcut. Sony bomboş bir nesille şu son 5 yıl iyi sapladı tüketicilere.

• Gta6 icin dijitale gecti diye herkes cemkiriyor hani bu biraz soyle gelin misali hem aglarim hem giderim.Dunya buna cemkiriyor ama yine alıyor.İsyenmeyen birseye tepki sozlu degil eylem gerceklestirilerek yapılır.Madem kimse dijital istemiyor ozaman dijital oyun almasin kimse 1 ay.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.