Şimdi Ara

Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu
    Sony, ana akım kablosuz kulaklık ve hoparlörleriyle ilgili stratejisinde önemli bir değişikliğe giderek ULT Power Sound adında yeni bir marka oluşturuyor. Firma, isimlendirme süreçlerindeki karmaşayı azaltmayı hedeflerken yeni seriyi Extra Bass ve XE Series ürünlerinin yeni halleri olarak düşünebilirsiniz. Her iki seri de ULT Power Sound markası altında toplanırken Sony, üç hoparlör ve bir çift kulaklık ile piyasaya adımını atıyor.



    ULT Power Sound markası altında tanıtılan yeni ürünlerin hepsi, markanın adından da anlaşılabileceği üzere, yüksek “bass” seviyesine odaklanıyor. Bu temelde yeni ürünlerde özel bir ULT butonu bulunuyor. ULT1 modu daha derin, düşük frekanslı bass sağlarken, ULT2 ise güçlü, vurucu bass sunuyor.



    Sony ULT Tower 10, ULT Field 7, ULT Field 1 ve ULT Wear



    Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu
    Yukarıda dediğimiz gibi Sony, ULT Power Sound markasının altında üç yeni hoparlör sunuyor. Kule tipi 64 kiloluk devasa parti hoparlörü ULT Tower 10, senkronize ışıklar, karaoke için dahili mikrofon, çok yönlü ses ve yukarıda bahsettiğimiz ULT1 ve ULT2 ses modlarına sahip. Sony ULT Tower 10’un fiyatı ise 1.199 dolar.



    Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu
    Sony aynı zamanda 499 dolarlık fiyata sahip ULT Field 7 ile yeni ve en büyük Bluetooth hoparlörünü de tanıttı. Sony, SRS-XG500'ün yerini alan yeni ürün, 50 santimetrelik genişliğiyle küçük olmaktan çok uzak olsa da ekstra tutacaklara sahip. 30 saate kadar pil ömrü vadeden ürün ULT modlarıyla 25 saatlik kullanım sunuyor. IP67 ile toza ve suya karşı dayanıklı olan ULT Field 7, müzikle senkronize LED aydınlatma ve karaoke için dahili mikrofon desteğine de sahip. Sony ayrıca bunlardan 100 tanesini birbirine bağlayabileceğinizi de söylüyor.



    Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu
    Sony’nin son hoparlörü ise son derece kompakt ULT Field 1 oluyor. 129 dolarlık ULT Field 1, birkaç farklı renkte (siyah, gri, yeşil ve turuncu) geliyor ve yine de güçlü baslar çıkarabiliyor. Bu üründe yalnızca tek bir ULT ses modu bulunuyor ve 12 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. IP67 suya, toza ve darbeye dayanıklı olan ULT Field 1, eller serbest görüşme için dahili bir mikrofona da sahip.



    Ayrıca Bkz.Realme, uygun fiyatlı TWS kulaklığı Buds T110'u tanıttı 



    Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu
    Kulaklık tarafındaysa Sony ULT Wear bulunuyor. Orta seviyeye hitap eden Sony ULT Wear, gürültü engelleme (ANC) özelliğiyle birlikte geliyor. Sony'nin WH-XB910 modelinin yerini alan ULT Wear, kulak üstü algılama, kafa takipli uzamsal ses teknolojisi ve hızlı şarj özelliklerine sahip. 40mm sürücüler, 30 saatlik pil ömrü, ULT1 ve ULT2 modlarını da sunan Sony ULT Wear, 199 dolarlık fiyat etiketiyle kullanıcılarını arayacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/11/24127358/sony-ult-power-sound-headphones-speakers-price







  • İsimlerdime konusunu çözemiyo bu japonlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hömmgüzel kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ama genel olarak isimlendirmede bence en kötüsü viewsonic.

  • Sony olsun taştan olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunun 2 önceki modeli XB-900N kullanıcısı olarak çok memnunum, uzun süredir bir kulaklıkta duyduğum en iyi ve en derin basslara sahip, boğulma bozulma yapmıyor.

    Herhalde daha iyisi varsa SkullCandy Crusher olabilir onu denemedim. Dengeli değil de bas tonlardan keyif alanlar için güzel seçim olduğunu düşünüyorum.

  • 25-30 yıl önceki Sony Walkman ın kulaklığı o zaman o kadar müthiş bir ses deneyimi verirdi ki, şu an bile xiaomi, huawei den filan sanki o keyfi, kaliteyi, tadı alamıyorum. (Benim ki psikolojik de olabilir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XB serisinin vasat orta ses,solist sesini yeni isimlerdiymeyle örtemezsin Sony...

  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Zamanla işitme kaybına bağlı belli frekans değerlerindeki sesleri duyamamakta o lezzeti yitirmiş olmamıza neden oluyor. Ben de yıllarca Aiwa kullanmıştım ve ondan aldığım lezzeti başka hiç bir marka da bulamıyordum(ki Aiwa'nın lisanslı BBE teknolojisi muhteşem bir detaydı, Sony ses alanında Aiwa'yla baş edemeyince satın alarak rekabeti bitirdi).

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nativen N kullanıcısına yanıt

    Aynen hatırlarım, Aiwa nın Walkman leri de aynı zamanda çok meşhurdu. Yaşlandık artık, çoğu duyularımız da duygularımızda eskisi gibi değil artık maalesef Sony, “bass” odaklı yeni kulaklık ve hoparlörlerini duyurdu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt

    Siz aiwa dinlememişsiniz anlaşılan. Sonyde ses açtıkça bass sesleri mid ve özellikle tize doğru kayma yapardı. Aiwada ise tam tersi o kayma bassa doğru olurdu ve sürücü yetersiz kalırdı. Ne zaman sony alengirli işler çevirdi ve aiwayı satın aldı o zaman bass ve kalite olarak gerçekleri gördü. Aiwanın t bass ve bbe ile ürettiği ses zenginliğinin dip haline sony mega veya super Tweeter sürücüleri açıkken bile erişemezdi. Bir efsanedir aiwa ama gerçek bir efsane.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jaws78 kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın ama biraz abartılı bir Aiwa güzellemesi olmuş. Bu tür havalı pazarlama isimleriyle tüketiciye sunulan ve özünde hepsi değişik birer "loudness" kontrolu olan ses işleme özelliklerini her tüketici sevmez. Mesela ben pek sevmem çünkü müziğin tonalitesini bariz bir şekilde bozuyor bu tür bas ve tiz boost devreleri. "Siz Aiwa dinlemediniz herhalde" demeyin dinledim. Kötü demiyorum, sadece abarttığınız kadar değil. Yorumunuzda düzeltmem gereken başka hususlar da var. Birincisi Sony Aiwa'yı teknolojisi için almadı, Sony'nin Aiwa'nın teknolojisine ihtiyacı yoktu. Sony'nin teknolojisine ve bilgisine ihtiyaç duyduğu için satın aldığı firmalar vardır, hepsini bilemem ama bir tanesini biliyorum: Minolta. Sony Minolta'yı fotoğraf makinesi pazarına girmek için satın aldı çünkü Sony fotoğrafçılığı bilmiyordu ama elektroniği bilmiyordu demek için bu sektöre çok yabancı biri olmak lazım gelir. Sony Aiwa'yı aldı çünkü Aiwa 90'ların sonunda batmak üzereydi, Aiwa yönetiminin talebi üzerine aldı. O dönemde bir çok Japon elektronik devi battı zaten. Nakamichi gibi bir efsane marka battı, Akai battı, Sansui battı, Sanyo kulvar değiştirdi, Toshiba, Hitachi ve Kyocera stereo bölümlerini kapattı, Kenwood, JVC, Luxman, Teac, Pioneer hepsi küçüldü. 2000'lerin başları Japon elektronik devlerinin bir kısmının daralan pazar yüzünden yavaş yavaş piyasadan çekilmeye başladığı yıllardır. Sony Aiwa'yı kurtarmak için aldı, teknolojisi için değil. Zaten daha sonra da markayı Towado Audio'ya sattı . İkincisi, Aiwa 2017 yılından beri Sony'nin fason üreticilerinden biri olan Towado Audio sahipliğinde bağımsız olarak yine piyasada, sadece bize gelmiyor:


    Life Audiophile | aiwa (int-aiwa.com)


    Ama eski Aiwa ile ne üretim tesisleri ne de çalışanları aynı. Eski Aiwa tesisleri borçları nedeniyle tasfiye oldu, kadrosu da dağıldı, emekli oldu vb. haliyle. Ama markanın yeni sahibi olan Towado Audio iyi bir elektronik üreticisi. Zaten o yüzden Sony'e fason üretim yapıyor. Sony bu firmaya bazı radyo vb. gibi modellerini ürettiriyor.


    Japonya ve Uzak Doğuda bizim tanımadığımız, ürünleri buraya gelmeyen çok sayıda elektronik firması var. Towado onlardan biri.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 17 Nisan 2024; 2:19:7 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.