Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.884
Cevap
64
Favori
159.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İrtibat @denizhoca

    Sony center yetkili satıcısıdır forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shooter mı shutter mı şatır mı? Perde mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artizz

    Aynasız makinede shutterın bir önemi yok

    Takılmayın ona

    Bu tam olarak doğru değil. Nedense insanlar aynası olmayan makinelerin perdesinin de olmadığını var sayıyorlar. Oysaki durum bu değil. Çoğu aynasız makinede mekanik perde mevcut ve haliyle bu parçanın da bir ömrü var. Ama bu ömür teknolojik bir cihazın (ki günümüzde fotoğraf makineleri böyle oldu) eskiyeceği süreden çok daha fazla. Yani siz bu makineyi 10 yıl kullansaydınız perde ömrü belki önemliydi ama nasıl olsa 3-4 sene sonra -perde ömrünü doldrumadan- yeni modelle güncelleyeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Shooter mı shutter mı şatır mı? Perde mi?

    sniper
  • Sony, şu elektronik vizörün çözünürlüğünden kısmasaymış on numara makine olurmuş.
    Bu eksikliği sorun etmeyecekler için bence A6000 f/p olarak en iyi seçimlerden biri olur.
    Fuji' makinelerde güzel ancak af peformansı herkesi tatmin etmez. Sulu boya olayıda hoş bir durum değil.
    Ayrıca bana göre gövdeleri biraz fazla pahalı.

    Son olarak inceleme için teşekkürler, güle güle kullanın...
  • artizz A kullanıcısına yanıt
    İnternetten bulabildiğim fiyatlar biraz yüksek.

    Body only 800 usd
    1650 kit le 1000 usd
    1670 lens ile 2200 usd görünüyor.
    Canlı olarak orada ne kadar düşer rakamlar bilemiyorum ama 1500usd ve altında bulursam a6000, bulamazsam 700usd rx100-2 planlıyorum şu anda.
    Tabi orada farklı birşeyler çıkmazsa.
    Uçak bu gece. Laptop veya ipad götürmüyorum ağırlık olmasın diye. Sadece iphone ile bu sayfaya oradan ulaşabilirsem fiyatları mutlaka paylaşırım.
  • drhilter D kullanıcısına yanıt
    söylemiş olduğunuz seul fiyatları mı?
    hongkong ta body 650usd (satışa çıktıysa tabi)
    16-70 çok kaliteli bir lens değilse a6000 body alınıp 480 tl ye de 18-55 lens alınabilir(http://www.avrupatr.com/SONY-SEL-1855-18-55mm-Zoom-Objektifi,PR-1148.html)
  • drhilter D kullanıcısına yanıt
    Price. Com.hk
    Google Translate

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artizz A kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık öncelikle
    bu 16-70 için zoom ayarını deneyebildiniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.@.N

    Sony, şu elektronik vizörün çözünürlüğünden kısmasaymış on numara makine olurmuş.
    Bu eksikliği sorun etmeyecekler için bence A6000 f/p olarak en iyi seçimlerden biri olur.
    Fuji' makinelerde güzel ancak af peformansı herkesi tatmin etmez. Sulu boya olayıda hoş bir durum değil.
    Ayrıca bana göre gövdeleri biraz fazla pahalı.

    Son olarak inceleme için teşekkürler, güle güle kullanın...

    baktımda fujinin Lensler de pek ucuz değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sulu boya olayı her zaman görülen birşey değil genellikle manzara fotolarında sonsuza netlenen kısımlarda görülebiliyor. ağaç dal gibi nesnelerde belli oluyor o da herzaman olan birşey değil ikinci olarak XT-1 çok hızlı netleyen bir makine daha önce Nex 6 kullanan biri olarak Nex'ten daha hızlı netlediğini gördüm En azından 56 1.2 ve 23 1.4 gibi lenslerle gayet hızlı

    @ayzınhaym Fuji'nin XF lensleri ucuz değil evet ama hepsi A kalite lensler ben XF serisi olupta kötü olan lens görmedim. Maalesef Nex sisteminin Zeiss olan lensleri çoook pahalı ve fiyatlarını da öyle çok hakeden lensler değil bunun dışında kendi lensleri de öyle ucuz değil 35 1.8 (ki Türkiye'de bulabilmeniz çok zor ) en son 1000 tl'den fazlaydı herhalde, yine 50 1.8 bakacak olursak; güzel lens ama o da 600 tl'den fazla herşeyi geçtim Nex 16-50 gibi bir lens bile 350 400 tl gibi rakamlara satılıyor ki Fuji 18-55 bu lensin yanında çağ atlamış bir lens




  • Objektif fiyatları ilk bakıldığında gerçekten yüksek görünüyor.Ancak objektifleri genel olarak oldukça kaliteli bu yüzden objektif kısmına girmedim.
    Tabi keşke objektifleri kaliteli olduğu kadar, ucuz da olsaydı, güzel olurdu:)
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Zaten her fotoğrafta olsa heralde kıyamet kopardı:) Fuji makineleri ilk mesajda dediğim gibi beğenirim.Bugün aynasız makine alacak olsam Sony/Fuji/Olympus bakarım.
    Ancak bu durum benim gibi özellikle manzara fotoğraflarından hoşlananlar için bir risk oluşturuyor. X-T1 önceki modellere göre (X-E1 / X-E2) Af konusunda daha iyi olabilir
    bu konuda bir şey diyemem ama genel olarak af konusunda Sony ve Olympus daha başarılı.Yine işin video çekme kısmında Sony daha iyi.İso konusunda ise Fuji daha iyi.
    Velhasılı iş kullanıcının beklentilerine kalıyor.Hepsinin kendine göre öne çıktığı kısımlar var...
  • Telefonda bir türlü alıntı yapamadım buraya yazayım. Fuji 18-55'i artık diğer kitlerle karşılaştırmayın yahu. 700$ istiyorsan bir lensten, bırak da iyi olsun. Sigma, Tamron ve Tokina'nın sabit f2.8 lenslerinden bile pahalı. O Sony 16-50 zaten ucuz ve ufak olsun diye var.
    XF lenslerin hepsi A kalite değil. Mesela 18mm f2.0'ın fiyatı ve optik kalitesi orantılı değil. Hatta o acıda kullandığım kötü objektiflerden biri (f2.0 olması belki biraz affettiriyor). Sigma 19mm'nin Fuji bayonetlisi olsaydı 18mm'nin satışı yarıya inerdi (fiyat/performans). XF 55-200 de 700$, yarı fiyatına satılan Canon 55-250mm STM'den ne kadar farkı var? Onu geç, Canikon 70-300ler bile (USM ve VR'lı olanlar) çok daha ucuz.
    Zeiss olup fiyatını haketmeyen kaç tane Nex uyumlu objektif var? "Zeissler fiyatını haketmiyor" derken genelleme yapıyorsun. 16-70'in ilk testleri beklendiği kadar iyi çıkmadı da, Fuji'de aynı aralikta objektif var mı? Peki ya Zeiss 24mm f1.8? O da mı haketmiyor? Eğer Zeiss 24mm parasını haketmiyorsa Fuji 23mm'yi ne yapacaz?
    Sony'nin eleştirilecek çok yanı olsa da abartmamak lazım.
    Neyse, künefe yerken telefonda bu kadar oluyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozturert kullanıcısına yanıt
    55-250 optik olarak başarılı bir lens ama herşey optik değil mekanik konusuna girmeyelim siz de biliyorsunuz ki herşey iyi optiği plastiğe sarmakla olmuyor maalesef Ayriyeten bakınız Dpreview'e göre Fuji 55-200 Sony 70-200 ayarında bir lens :http://www.dpreview.com/lensreviews/fujifilm-55-200-3p5-4p8/5 bunun dışında "Canikon 70-300ler bile (USM ve VR'lı olanlar) çok daha ucuz" sözü biraz talihsiz olmuş TR garantili bir 70-30 İs USM lensi 1500 tl'den aşağı bulmanız çok zor oysaki 55-200'ü 200 300 civarı daha ucuza bulabiliyorsunuz
    Zeiss 24 1.8 kullanmadım ama Nex kullanırken lensi kullanıpta fiyatını haketmediğini söyleyen asgari iki üç kişi hatırlıyorum ki 23 1.4 1700 tl civarı satılan bir lensken Zeiss 1.8 2300 civarı satılan bir lens

    Neyse fazla uzatmayalım Canon ve Nikon'da ucuz lensler var ama bu durum yılların birikiminden kaynaklanıyor yakın zamanda XF lenslere zam geldi malum Fujishop zam koydu Ben 14 mm 2.8 lensi bir ay önce 980 tl tr garantili aldım şuan aynı satıcı 1500 tl civarı satıyor ancak bu durum yakın zamanda normale döner XF lensler daha da ucuzlar diye bekliyorum.




  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Konuyu basından beri takip ediyorum can siperhane fuji firmasının ürünlerini savunuyorsunuz. Türkiye de bayiiliginiz falan mı var yoksa fuji çalışanı falan misiniz diye düşünmeden edemedim gercekten. Tamam fuji iyi bir firma da konu A6000 incelemesi...

    Konuya dair bir yorumunuz varsa kesinlikle faydalı olur eğer yoksa fuji başlığı altında bu muhabbete devam etmeniz herkes icin daha sağlıklı olacaktır.

    Saygılarımla ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirazUye kullanıcısına yanıt
    Birincisi Fuji markası ile herhangi bir iş ilişkim vs yok her iki markayı kullanan biri olarak deneyimlerimi paylaşıyorum. ikincisi burada Fuji hakkında yorum yapan tek kişi ben değilim. Herkes görüşünü bildiriyor karşıt görüşler olması gayet doğal doğru bildiğim neyse onu yazıyorum. Üçüncüsü bu konu A6000 incelemesi olarak açıldı diye sadece A6000'den bahsedilecek diye bir kural yok o zaman bu forumdaki yüzlerce mesajın silinmesi lazım her markanın konusunda başka markalardan bahsedilir kıyaslama yapılabilir Dördüncüsü yazdıklarımı beğenmiyorsanız kusura bakmayın yapacak birşey yok . Ayriyeten yazdıklarınızda çokta samimi bir tavır görmüyorum. Amacınız gerçekten beni uyarmaksa PM'den msj atarakta meramınızı dile getirebilirdiniz. Böylece konuyla alakası olmayan kişisel bir mesaj atmış olmazdınız. Bir de siz buradan yazdınız diye ben de buradan cevap yazdım başka yazacaklarınız varsa pm'den atınız. Ben de saygılarımı sunarım efenim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 7 Mayıs 2014; 19:28:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizca-

    elinize sağlık öncelikle
    bu 16-70 için zoom ayarını deneyebildiniz mi?

    Denedim ve evet oluyor fakat lens halkası ile olmadığından pek kullanışlı değil

    Arka yüzdeki tekerleğin bir yönünü zoom komutuna programladıktan sonra tekeri çevirerek kontrol edilebiliyor.

    İhtiyaç anında iş görür yine de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A6000 fiyatı şahane 1300 TL gövde fiyatı Türkiye'de umarız 1700 lirayı geçmez. Vizör olayı hoş olmamış birçok kişiyi x-e2'ye yönlendirebilir. X-e2 1800 TL'ye outlet satılıyor sürekli. Sony'de zeiss 24'ü aldım ve birkaç ay sonra sattım geçen yıl. 2000 lira verdim ama aldığım performans tatmin etmedi. Xf 23mm outlette 1575 TL, zeiss 24 yurtdışında 23 xf ile aynı fiyata satılırken Türkiye'de 2650 TL'ye satılıyor. İşte bu yüzden Fujiyi seviyorum. Adamlar Amerika fiyatına hatta daha düşüğe lens ve gövde satıyor. Sony için Türk tüketicisi bir hiç. Ayrıca Sony sürekli daldan dala atlıyor, yakında e-mount bitti s-mount satacağız derlerse şaşırmam.

    Ekleme: A6000 16-50 ile 2650 TL'den satışa çıkmış Tr'de. Abd fiyatı 1600 TL. fuji x-e2 Abd fiyatı 940 usd 1900 TL, Türkiye fiyatı outlet 1800, sıfır 2250 TL, üstelik 2 değil 3 yıl garantli. Kusura bakma Sony Türkiye sana 2 yıl garanti için 1000 TL fazladan veremem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 11 Mayıs 2014; 1:26:32 >




  • yurtdışından almak daha mantıklı
    a6000+1855+50f18=2400TL ye güzel bir seçenek olur.
    x-e2 de güzel ama body+1855+56mm=5000 i geçiyor outlet fiyatı

    ayrıca sıfır nex-6 body yurtdışında 850-900 tl ye bulunabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum13 -- 11 Mayıs 2014; 20:38:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.