Şimdi Ara

Sony 65X85J Hayal Kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 hafta önce amazondan Sony 65X85J model tv.yi satın almıştım. Evimde yaklaşık 20 yıldır ses ve görüntüde Sony dışında başka bir marka kullanmadım. Aslında 2007 yılından beri Kullandığım Sony 40P3000 model tv.den de memnundum ancak taşındıktan sonra yeni yerde TV küçük kaldı bende büyük ekran almaya karar verdim.

Sorunlara gelirsek;

*Maçlarda 1-2 saniye kasılma, bazen topun güneşli yada açık renk olan alanlarda kaybolması, yırtık olarak hareket etmesi veya tenis maçlarında topun kasılarak hareket etmesi, bazen topun hızlı hareketinde kaybolması gibi.

*Filmlerde hareketli sahnelerde kare kare bozulma(Örneğin kılıçın hızlı hareketinde kasılarak kaybolması)

*Bir haftadır yapmadığım ince ayar kalmadı. Motionflow ayarı ile deneme yanılma ile düzeltmeye çalıştım görüntü yağ gibi akıyordu ama bu seferde görüntüde dediğim gibi hareketli sahnelerde kasılmalar, yırtılmalar oldu. Yani bir yeri düzeltirken diğeri bozuluyor, diğerini düzelteyim derken görüntü kalitesi düşüyor. Bazı ayarları aç kapa vs her şey yaptım olmadı(Gürültü ayarı, vs vs)

Benim bilmediğim atladığım bir şey olabilir diye tecrübeli Sony kullanıcılarından ve diğer arkadaşlardan fikir almak isterim, neler yapabilirim ?

Eğer netice alamazsam TV.yi iade edeceğim. Amazon da bu tür iadelerde kutuya paketlenmesini kargoya teslimi vs nasıl oluyor (Bayağı büyük bir şey zaten servis kurmuştu) ? Kendileri mi gelip paketleyip alıyorlar ?

Şimdiden teşekkürler.

• bahsettiğiniz problemlerin olmadığı marka model yok motion ayarını açtığınızda her markada aynı sorunları görürsünüz

bahsettiğiniz durum stutter bu tv lerin tepki süresi iyi olduğu için düşük kare hızı olan içeriklerde göze öyle geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu konularda tecrübeli birisiniz galiba. Siz ne önerirsiniz hangi ayarlara dikkat etmem gerekir fikirlerinizi almak isterim ?

hocam ben motion ayarlarını kapalı kullanıyorum herkesede öyle öneriyorum araya kare kattığo için hem netlik düşüyor hemde bahsettiğiniz tarz sorunlar oluşuyor artı film izlerken sinema havası kayboluyor bide kapalı deneyin alışınca problem olmuyor

O şekilde biraz daha kullanayım dediğiniz gibi alışırım belki, sağolun.

O halde uydu kanallarını izlemek için daima 60hz tv seçmek en doğrusu. Hem göze hem cebe faydalı.

Fark etmiyor, kablo tv, uydu, youtube, usb(4 k film) hepsini denedim. Yalnız bu motion ayarlarını kapatınca her şey düzeliyor ama motion aktif olunca da inanılmaz bir görüntü farkı oluyor. Hele ki film izlemek çok keyifli. Alışmaya çalışıyorum ama bunu Sony'in düzeltmesi lazım bence, yazılımla olur mu bilemedim. İade de etmek içimden gelmiyor iki arada bir derede kaldım.

Netlik ayarlarını da zaman zaman denedim fark etmedi, bu gürültü ayarları ne işe yarıyor onu da çözemedim. Smooth graduation ayarı hangisi oluyor ?

Edit: Örnek video Fatih Terim'in ellerini hızlı hareket ettirdiğinde sorunu net olarak göreceksiniz. Yalnız video birebir yüklenmedi hareketleri biraz soft gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 16 Eylül 2022; 11:13:29 >

• qarakedi kullanıcısına yanıt

bahsettiğiniz ayar renk geçişleriyle alakalı sizin problemle alakası yok

Hocam ben de aynı TV'den aldım daha gelmedi tabi.Daha önce Sony'nin 55x9005f modelini kullaniyordum. Dediginiz durum arkadaşın dediği gibi bütün tvlerde var, içiniz rahat olsun.Tv güzel, güle güle kullanın.

Teşekkürler, sizinki de hayırlı olsun.

Ayarlar vs düzeltmeler yaparsanız buradan yazarsanız beraber istişare yapmış oluruz.

Tm ins. Ben genelde maç ve film ağırlıklı kullanacagim. Öncelikle resim ayarlarıni rtings sitesini baz alarak ayarlayacagim. Dah sonra kendi göz zevkine göre bazı ince ayarları yapacağım.Futbol topunun titremesi, arkasından iz birakmasi veya kaleci degaj yaptığında havada kaybolmasıyla ilgili ayarları tutturursam sizi bilgilendiririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok iyi olur teşekkürler.

• Bu tv de bence fazlaca sıkıntı var. Performasında bir dalgalanma var. Bir gün iyi bir gün sorunlu. 20 küsür bin tl verdiğim bir şeyden de tam verim almak isterim. Gözlerimde kusurlara bir türlü alışamadı ve dayanamadım bugün itibariyle amazon'a iade sürecimi başlattım.

Ben de 50x89j almayı düşünüyorum. Bu maçlarda topun arkada iz bırakması durumu oluyor mu? Genel olarak memnun musunuz tv'den?

• Hocam 50/60fps videolarda sıkıntı yok.Tv uydu kanallarındaki (trtspor, aspor) canlı yayındaki maclarda sıkıntı yok. Fakat 24-25-30 FPS videolarda akıcılık yayından dolayı biraz tekleyerek ilerliyor maç yayınları için özellikle.Ama bu çoğu Tv'de böyle.Bunu gidermek için hareket ayarlarindan cinemotionu yüksek/açık daima böyle olsun. Motionflowu kişisel yapın yumuşaklığı 1 yapın. Böyle yapınca akıcılık artıyor. Topun izi birakmasi çok azalıyor. Yumuşaklığı eğer otomatik yaparsanız akıcılık en üst seviyeye çıkıyor ancak top arkada çok fazla iz bırakıyor.

Örneğin, YouTube'den Şampiyonlar ligi özetlerini acin deneyin kendinize uygun ayarı yapın.

Ben digiturk üzerinden süper lig ile premier lig izleyeceğim herhalde onlarda bir sorun olmaz. Exxen'de problem çıkacak gibi biraz, onda da dediğiniz gibi ince ayarlarla oynarım biraz. Çok teşekkürler cevabınız için.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.