Şimdi Ara

Sony 40L4000 e Laptoptan Ses Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu lcd ye VGA dan bağladım ancak tv en ses alamıyorum :(
    AV yada component ehttp://www.scottscomputerworld.com/product_images/MU6MMRCA1.jpg kabloyla bağladığımda ses alıyorum ama vga ya geçtiğimde ses kaynağını seçemiyorum galiba...Yani ses ve görüntüyü ayrı ayrı alabiliyorum ama birlikte alamıyorum...Bu sorunu çözebilen arkadaşvarmı acaba...

• Tv'nin arka girişlerini görebileceğimiz bir fotoğraf veya link var mı? Görsem daha sağlıklı olacak. Eğer benim v4000 de ki gibi ise, o kablo olmaz zaten. Aşağıya v4000 e ait bir arka şemasını gösteren fotoğraf koyuyorum. İşte vga bağlantısında, vga girişinin altındaki deliğe girecek kablo lazım. Bu kablonun iki tarafıda 3,5" olur. Senin linkini verdiğin kablonun pc tarafına girecek ucu gibi...

• Evet ya benimkide aynı seninki gibi...Ben yanlış kablo almışım...10tl de para verdim :(
    İlgin için teşekkürler...
  • HiGHWAYMOUSE dostum galiba sende creau1000 uydu reciver kullanıyosun tv de sony galiba...
    Yeri burası değil ama seni bulmuşken bi kaç şey sorsam...
    1. si reciver açılışında hdmi den bağlıyken desteklenmeyen ses sinyali iletisi geliyormu sendede...bende hdmi den bağlı dvd ikende aynı iletiyi veriyo
    2. side crea nın arion yazılımını yüklesemmi yoksa kendi yazılımını değiştirmeye gerek yok mu?
    Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekremucanok

HiGHWAYMOUSE dostum galiba sende creau1000 uydu reciver kullanıyosun tv de sony galiba...
    Yeri burası değil ama seni bulmuşken bi kaç şey sorsam...
    1. si reciver açılışında hdmi den bağlıyken desteklenmeyen ses sinyali iletisi geliyormu sendede...bende hdmi den bağlı dvd ikende aynı iletiyi veriyo
    2. side crea nın arion yazılımını yüklesemmi yoksa kendi yazılımını değiştirmeye gerek yok mu?
    Şimdiden teşekkürler...

Evet dostum. Aynı uydu alıcısını kullanıyoruz.

1-Aynı hata bende de çıkıyor. Ama çalışmasında bir sorun teşkil etmediği için önemsemiyorum.
    2-Ben orijinal yazılımı çok kısa süre kullandım. Sadece meraktan arion'a geçtim. Bu nedenle orijinal yazılımı nasıldı? eksileri artıları nelerdi? hiç aklımda kalmamış. Arion yazılımlarıda kusursuz değil zaten. Bir yeri düzeltirken diğer başka yerden patlak veriyor. Kimi sürümde kilitlenme, kiminde resetlenme vs. sorunlar var. Ayrıca arion yazılımlarında biss key girilemiyor lazım olduğunda.. ( Avrupa kupası maçlarında olduğu gibi...)

Velhasılı sorun yaşamıyorsan orijinal yazılımla, değiştirmeye de gerek yok.

• Yeni yazılımla reciverden renk kontras ayarı felan yapabiliyorsak denemeyi istiyorum...Çünkü ben bu renk olayına takıldım...
    Renkleri goldmaster gibi değil...
    Bide kanal geçişleri biraz daha hızlandı diye yazmış arkadaşlar.
  • Evet kanal geçişlerinde sanırım biraz daha hızlanma oluyor. Renk, kontrast ayarı ise yok. Ama belki arion ile renk tonlamasında farklılık olabilir. Yani manuel olarak izin vermese de kendiliğinden farklılık oluşturabilir. Çünkü ben renklerde hiç anormallik görmüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HiGHWAYMOUSE hocam bende bu yüzden yeni yazılımı yüklemek istiyorum...
    Yeni yazılımı 24 eylül 2008 dosyasınıda buldum airon loaderide(herhalde sizin kullandığınızda bu), ancak nasıl yükleneceğiyle ilgili bir bilgi bulamadım(benim goldmasterde birsürü detay vardı kapatıyon açıyon fişini çekiyon felan)Bu konuda bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim...
  • Bunda da vardı öyle aç-kapa şeklinde bir kaç dikkat edilmesi gereken püf noktası. Uzun zaman olduğu için hatırlamakta zorlanıyorum. Bu yüzden tek tek anlatamıyacağım. Sen hele bir başla takıldığın yerde sorarsın.

Diye yazmıştım ki kısa da olsa değineyim dedim.

Yükleyici programın görüntüsü aşağıdaki gibi. İlk önce "Open" düğmesine tıklayarak yazılımı (her nereye indirmişsen) gösteriyorsun. Sonra işleme başlamadan önce ilk dikkat etmen gereken nokta alttaki "Forced downlod" satırının önündeki tikin işaretli olması.

Sonra "download" tuşuna basarak işlemin başlamasını sağlıyorsun. Burada yanlış hatırlamıyorsam bir kelime hatası var. Ve bu yüzden ben çok uğraşmıştım. Normalde "download" kelimesi karşıdan yüklemeler için "upload" karşıya yüklemeler için kullanılır ya...Buradaki mantık tersi. Download denerek recevier'a yazılım yükleniyor. Upload diyerek ise recevier'daki kanal listelerini vs. PC'ye alabiliyorsun.

Not: Bundan sonrasından tam emin değilim.

İşlemlere baslamadan önce recevier arka düğmesinden kapalı olsun. Sen download tuşuna bastıktan sonra STB'yi aç diye hata verecektir. İşte o zaman açarsın ve download başlar.

Bunları yaptıktan sonra olursa bir mesaj atıver dostum. Doğru anlatmışsam, ilerde soran arkadaşlara kopyala-yapıştır yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 20 Mart 2009; 19:23:50 >

• Sağolasın dostum bugün yada yarın yüklemeyi deniycem...Laptopta com girişim yokta..Sana sonucu bildiririm...
  • quote:

Sağolasın dostum bugün yada yarın yüklemeyi deniycem...Laptopta com girişim yokta..Sana sonucu bildiririm...

Ben bu iş için usb-seriport dönüştürücü almıştım. Sorunsuz kullandım. Aklında bulunsun dostum...
  • Abimlerde masa üstü bilgisayarda kurdum geldim...
    HiGHWAYMOUSE dostum aynen dediğin gibi arkadaki açma kapama düğmesinden kapattım loaderi çalıştırıp dosyayı tanımladım sonra dawnload a basıp arkadaki düğmeden açtım yükleme başladı...
    Aslında benim orjinal yazılımla ilgili takılma şifreli kanal uyarısı felan hiç yoktusadece renk ve geçiş hızı için deniyorum...
    Şimdi otomatik arama yapıyorum umarım bazı iyileşmeler olur...
  • quote:

Abimlerde masa üstü bilgisayarda kurdum geldim...
    HiGHWAYMOUSE dostum aynen dediğin gibi arkadaki açma kapama düğmesinden kapattım loaderi çalıştırıp dosyayı tanımladım sonra dawnload a basıp arkadaki düğmeden açtım yükleme başladı...
    Aslında benim orjinal yazılımla ilgili takılma şifreli kanal uyarısı felan hiç yoktusadece renk ve geçiş hızı için deniyorum...
    Şimdi otomatik arama yapıyorum umarım bazı iyileşmeler olur...

İnşallah umduğunu bulursun dostum. Güzel haberlerini bekliyorum.
  • Renkler gerçekten güzel oldu...
    Hızlanma pek göremedim hatta özellikle atv geçişi çok yavaşladı hatta bazen 5sn bekliyo öyle açılıyo şifreli kanal diyo...niye anlamadım hotbird de kanallarında daha düzgün geçiş var...uydudan diyecem ama diğer receiverda gayet düzgün geçiyo...geçenseferki yazılımda 2 atv vardıbiri yavaş geçiyodu öbürü hızlıidi..bu sefer sadece bir tane çıktı...bi kaç gün kullanalımböyle bakalım..ama renklerin daha canlı olduğu kesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Sağolasın dostum bugün yada yarın yüklemeyi deniycem...Laptopta com girişim yokta..Sana sonucu bildiririm...

Ben bu iş için usb-seriport dönüştürücü almıştım. Sorunsuz kullandım. Aklında bulunsun dostum...

Hocam Bende usb-rs232 kablodan almayı düşünüyorum...genelde sorun yaşanıyomuş..kullandığınız kablonun belirli bir markası felan varmı...Yoksa sıradan bi kablo alsam iş görürmü?..Crea yazılımına geri döncem çok fazla şifreli kanal iletisi yazıyo..arion un daha eski yazılımlarını sıradan yüklemeyi düşünüyorum.
    Bide dikkatimi bişey çekti airon yazılımlarının birinde renkler düzeltidi notu var...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.