Şimdi Ara

Sonunda Lg GN-M602YVX aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
10.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ses olayı hariç iyi görünüyor ama kapı kapattıracak ses düşündürücü. Çünkü 42 db ses bu kadar sorun yaratmaz

bende bu ürünü geçen sene haziranda uzun soluklu (yaklaşık 1 sene) araştırmam incelemem sonucu samsung rt 72sasw modelinin mevcut evdeki yere sığmaması sebebi ile muadil olabilecek bir üründür diye severek beğenerek ve heyecanla aldım.genel olarak memnunum fakat bir problemi var sanki buzdolabının kapısını kapatırken derin dondurucu kapağı açılıp kapanıyor.ve derin dondurucu bölümündeki koyduğumuz besinler bazen sıkışık yerleştiği için içeride kapağa doğru düşerek kapağın açılması gibi bir durum meydana getiriyor.bu derin dondurucu kapağı bu kadar basit açılmaması gerekmez mi esasen.içten vakumlu olması ve kolay kolay açılmaması gerekmez mi? alt kapağı kapatırken üst derin dondurucu kapağının açılması durumunu darty de diğer muadil marka (siemens.bosch,samsung) ve aynı marka buzdolaplarıyla da denedim (enerjili ve çalışır vaziyette olanlarla) onlarda da aynı durum meydana geldi.acaba normal bir durum mudur diye mağazada sorumlu arkadaşlara sordum net cevap veremediler.zaten türkiyede firmalar ürünlerin eğitimi konusunu ne zaman ciddiye aldı ki amaç ticari birkaç kelime bilsin yeter.işin çıkmazı bu durum hakkında bilgi alabilecek ve konuyu anlatacak yetkili servislerinde olmadığını düşünüyor olmam.servis elemanlarına teslim etmek istemiyorum çok beğenerek araştırarak severek aldığım dolabımı.bu durum hakkında aynı modeli kullanan arkadaşlardan test etmelerini istiyorum. aynı durum varmıdır diye.ve çözüm için ne yapılması gerekir acaba...

• Merhaba,
    Bir süredir forumu didkliyorum zira mevcut White Westinghouse buzdolabını değiştirmeye karar verdim. 17 yıldır kullandığımız cihazın motoru 1 kez değişti (sık sık kesilen elektriklerdendir diye düşünüyorum) ancak soğutmasına deyecek yok. 120 TL'lik elektrik faturasına katkısının çok olduğunu düşündüğümden değiştirmek istiyorum ve kendi incelemelerim ve forumda yazılanların da etkisiyle LG 602YVX ile Sharp SJPT 69R/64R arasında kaldım. Bu ürünlerle ilgili yıllık sarfiyat, ses seviyesi, net hacim gibi bilgilere ulaşmak ne hikmetse çok zor, kendi sitelerinde bile eksik. Son kararımı vermeden bu ürünlerin karşılaştırmasını yaparak katkı sağlarsanız sevinirim. Servisin ilçemizde olup olmamasını fazla önemsemiyorum çünkü fazla ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum. Karar verdikten sonra bir de fiyat araştırması var...

Orijinalden alıntı: sevmer

merhabalar..

bende bu ürünü geçen sene haziranda uzun soluklu (yaklaşık 1 sene) araştırmam incelemem sonucu samsung rt 72sasw modelinin mevcut evdeki yere sığmaması sebebi ile muadil olabilecek bir üründür diye severek beğenerek ve heyecanla aldım.genel olarak memnunum fakat bir problemi var sanki buzdolabının kapısını kapatırken derin dondurucu kapağı açılıp kapanıyor.ve derin dondurucu bölümündeki koyduğumuz besinler bazen sıkışık yerleştiği için içeride kapağa doğru düşerek kapağın açılması gibi bir durum meydana getiriyor.bu derin dondurucu kapağı bu kadar basit açılmaması gerekmez mi esasen.içten vakumlu olması ve kolay kolay açılmaması gerekmez mi? alt kapağı kapatırken üst derin dondurucu kapağının açılması durumunu darty de diğer muadil marka (siemens.bosch,samsung) ve aynı marka buzdolaplarıyla da denedim (enerjili ve çalışır vaziyette olanlarla) onlarda da aynı durum meydana geldi.acaba normal bir durum mudur diye mağazada sorumlu arkadaşlara sordum net cevap veremediler.zaten türkiyede firmalar ürünlerin eğitimi konusunu ne zaman ciddiye aldı ki amaç ticari birkaç kelime bilsin yeter.işin çıkmazı bu durum hakkında bilgi alabilecek ve konuyu anlatacak yetkili servislerinde olmadığını düşünüyor olmam.servis elemanlarına teslim etmek istemiyorum çok beğenerek araştırarak severek aldığım dolabımı.bu durum hakkında aynı modeli kullanan arkadaşlardan test etmelerini istiyorum. aynı durum varmıdır diye.ve çözüm için ne yapılması gerekir acaba...

dediğiniz sorun benim dolapta yok.aksine derin dondurucu kapısını açıp kapattığımda kapıyı bir dakika boyunca açamıyorsun o derecede kendine çekiyor. Ayrıca alttaki kapıyı açarken dondurucu kapısı açılmıyor hiç.yani enteresan bir sorun varmış sende. kitapçığın hepsini okudum. sanırım yanlış kurulmuş dolabınız.
    Şöyle yapın.:
    Dolabın ön tarafında altta dengeleme vidaları var. dolabın ön tarafı hafifi yüksekte kalana kadar vidaları çevirin. Yani dolap çok hafifi önden biraz yüksek kalması lazım ki kapılar rahat kapasın. Bu eğimi verin düzelmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: netsky39

Merhaba,
    Bir süredir forumu didkliyorum zira mevcut White Westinghouse buzdolabını değiştirmeye karar verdim. 17 yıldır kullandığımız cihazın motoru 1 kez değişti (sık sık kesilen elektriklerdendir diye düşünüyorum) ancak soğutmasına deyecek yok. 120 TL'lik elektrik faturasına katkısının çok olduğunu düşündüğümden değiştirmek istiyorum ve kendi incelemelerim ve forumda yazılanların da etkisiyle LG 602YVX ile Sharp SJPT 69R/64R arasında kaldım. Bu ürünlerle ilgili yıllık sarfiyat, ses seviyesi, net hacim gibi bilgilere ulaşmak ne hikmetse çok zor, kendi sitelerinde bile eksik. Son kararımı vermeden bu ürünlerin karşılaştırmasını yaparak katkı sağlarsanız sevinirim. Servisin ilçemizde olup olmamasını fazla önemsemiyorum çünkü fazla ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum. Karar verdikten sonra bir de fiyat araştırması var...

Malesef aynı sorunu bende yaşadım.bu yüzden lg kore merkese mail gönderdim.1 ay sonra mailime cevap verdiler.Mail şöyle. Dolabımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Söz konusu bilgiler mağaza temsilcisinden öğrenebilirsiniz. Ses seviyesi 42db dir. Diğer bilgiler kitapçıkta yazıyor.
    ingilizce olarak geldi.türkçesi buna benzer birşey:) net hacmi yıllık sarfiyat v.s. hepsi ürün bilgisinde yazıyor sadece ses seviyesini kimse bilmiyor onuda 42 dsdb olarak lg tarafından cevaplandı.

42 db nin üzerindedir bence. gece sesi yüksek çünkü.

kurban bayramında 35 kilo et koydum banamısın demedi:) hepsini bir kaç saat içinde buza çevirdi.

• Sayın Ali282,

LG 602 nin ürün etiketinde yıllık tüketim ne olarak belirtiliyor acaba ?
    Sharp SJPT69 için 510 KWh/yıl olarak bir bilgi var ancak LG için sadece A sınıfı deniyor.
    Trakyada olduğunuzu tahmin ederek, sevis konusunda nasıl destek aldınız (kurulumda).
    yardımcı olursanız sevinirim.

Orijinalden alıntı: netsky39

Sayın Ali282,

LG 602 nin ürün etiketinde yıllık tüketim ne olarak belirtiliyor acaba ?
    Sharp SJPT69 için 510 KWh/yıl olarak bir bilgi var ancak LG için sadece A sınıfı deniyor.
    Trakyada olduğunuzu tahmin ederek, sevis konusunda nasıl destek aldınız (kurulumda).
    yardımcı olursanız sevinirim.

etiketinde yıllık tüketim 464 kW olarak görünüyor. İstanbuldayım. Her semtte hatta mahalede lg servisi var. Aldığınız zaman gelip kuruyorlar ücretsiz. Bana gelen servis elemanı '' 10 yıl sonra görüşürüz'' dedi. yani 10 yıl sonra arıza çıkabilir anlamında:) dediğim gibi geceleri çalıştığı zamanlarda ses biraz yüksek.dinlenme zamanında zaten motor duruyor ses yok.

GN-M602YVX almışsınız. hayırlı olsun. benim de düşünmeye başladığı bir model, kampanyada şimdi...
    Size bir sorum olacak: 30 Temmuz'da iyonizer sistemin her türlüsünün zararlı olduğunu yazmışsınız.
    Ancak satın aldığınız buzdolabında da "green ion" teknolojisi var.
    Peki LG'nin bu teknolojisinin sağlığa etkisi nasıl sizce?

Saygılar...

30 Temmuz 2010; 1:03:33

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41703914

--------------------------------------------------------------------------------

duyarlılıgınız icin tbrk. Iyonızer sıstemın her turlusu zararlıdır.Malesef hepside ozon uretir. Avrupayı oven bazı arkdslAR var.sıze 1 ornek daha:avrupa akkor lambayı yasaklyor.enj. tasaruflu lamba kulanın dıyor.bılım adamlarıda bu ampulerın insanda beyin basta olmak uzere kanser,anomalikler vs yaptıgını soyluyor.evımde akor lamba kulnyorum dıgerlrını cope attım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kardere

Merhaba ALi282,

GN-M602YVX almışsınız. hayırlı olsun. benim de düşünmeye başladığı bir model, kampanyada şimdi...
    Size bir sorum olacak: 30 Temmuz'da iyonizer sistemin her türlüsünün zararlı olduğunu yazmışsınız.
    Ancak satın aldığınız buzdolabında da "green ion" teknolojisi var.
    Peki LG'nin bu teknolojisinin sağlığa etkisi nasıl sizce?

Saygılar...

30 Temmuz 2010; 1:03:33

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41703914

--------------------------------------------------------------------------------

duyarlılıgınız icin tbrk. Iyonızer sıstemın her turlusu zararlıdır.Malesef hepside ozon uretir. Avrupayı oven bazı arkdslAR var.sıze 1 ornek daha:avrupa akkor lambayı yasaklyor.enj. tasaruflu lamba kulanın dıyor.bılım adamlarıda bu ampulerın insanda beyin basta olmak uzere kanser,anomalikler vs yaptıgını soyluyor.evımde akor lamba kulnyorum dıgerlrını cope attım.

Evet malesef iyonizerli olandan aldım. Beğendiğim tüm modellerde bu sistem vardı. İsteğe bağlıdır yani istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz ama nasıl kapandığını henüz keşfedemedim.servistekilerde bilemediler. elecrolux end 52810x de yoktu ve çokta güzel dolaptı param yetmediğinden alamadım 2,500 tl ydi o zaman.1,800 tl ye aldım bu dolabı. Bu sistem yiyeceklerin tadını da değiştiriyor. o yüzden kesinllikle hiçbir yiyeceği açık olarak koymayın dolabınıza. Buzdolabı poşeti kullanın bütün yiyeceklerde. bunun haricinde sesi geceleri yüksektir. başkada dolabın hiçbir eksisi yok. Kullanışlı ,tasarımı güzel dört dörtlük dolap.

• yanıtınız için teşekkür ederim. sizden bir şey rica etsem...
    acaba içten içe, buzdolabının eni kaç santimetre, ölçüp yazar mısınız?

bunu istememin sebebi şu:
    Alternatif olarak electrolux ün yarı no-frost modeli 44693x de "aday listesi" içinde :) onun içten içe eni yanlış ölçmediysem 63 santim kadar.
    (44693x modelinde aktif karbon filtre var. sanırım pek zararlı değil. ama green ion sisteminin nasıl devre dışı bırakılacağını öğrensem yine LG ye dönebilirim sanırım)

Ayrıca verdiğiniz bilgilerden sonra, forumda (candoğan62) öğrendiğim kadarıyla, yine LG üretimi profilo bd7010vnf ya da siemens ve bosch un muadil XL buzdolaplarından iyi fiyat almaya bakıcam. maalesef bunların dijital gösterge, çocuk kilidi gibi özellikleri yok :(
    düşünmeden konuşmak
    nişan almadan ateş etmek gibidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

dolap geldi.iki kısı getırdı dolabı.bunlar hem taşıyıcı hemde teknık servısçi:)yanı teknısyenlerde taşıyıcı olmuş turkıyede.yazık valla.özenle tasımadılar, ambalajı parçalayarak actılar.dolap genıs ojdugundan sıgmadı.halbuki satıcı bana o yere sığar ve artar demişti.77 cm ye 75.5 diye geçen dolap sığmadı:)sımdı mermerı bıraz kestırecem oda 50 tl masraf.adam fısı hemen taktı bak çalışıyor dedi,ekrandaki fonksiyonları soyledi sonra fısı cıkardı.5 saat sonra calıstır dedi.yanı anlayacağınız darty vs fırmaların verdıgı hızmet hikaye.sorarım size taşıyıcı teknık servise nasıl bayıyor?hanı bunun egitımı.?.

Size birşey danışmak istiyorum. Genişliğim 77 cm olmasına rağmen 75.5 cm olan buzdolabı sığmadı demişsiniz. Bizim de böyle bir sorunumuz var. Bir tarafı duvar diğer tarafı mutfak dolabı olan yere yani ikisinin arasına buzdolabı giricek.Fakat maksimum genişlik 77 cm diye ölçtük. Kime sorarsam 77 olan yere 75.5 olan buzdolabı rahat girer diye cevap aldık. Ben buzdolabını yerinde de gidip ölçtüm hatta kapı hariç 75cm oluyor kapı biraz daha geniş olduğunundan. Acaba siz ölçülerde bir hata mı yaptınız yoksa benim düşünemediğim bir durum mu var.Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

• ölçülerinize göre 75mm lik boşluk kalır yanlarda.buda çok sizin bile göremeyeceğiniz bir boşluk olur. Dikkatli yerleştirmeniz lazım ayrıca dolabın kaymasını önleyici tedbir almanız lazım. Arka tarafan enz 5 cm eğer varsa 10cm boluk olması iyi olur motorun hava sirkülasyonu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

Dolabin yana ve arkaya en az 5 cm bosluk olmasina onem verin. Hele de yazin bu hem randimani ve elk. tuketimini etkiler.

Yana gerek yok arkadan 5cm olması yeterli.

Orijinalden alıntı: sevmer

merhabalar..

ben de aynı sorundan muzdaribim, kendi kendine açılmasa da dondurucunun kapağı çok kolay açılıyor. üstelik dondururlmuş yiyeceklerde benden başka kimsenin hissetmediği bir koku var. dolap samsung 65 udew bu arada. ali 282 nin söylediği gibi ön tarafı yükseltmeyi bir deneyeceğim çünkü mevcut durumda dolap öne eğimli. dolabın kapağını açar açmaz kapak mutfak tezgahına çarpana kadar açılıyor. kapaktaki zavallı yumurtalar her seferinde titreşiyor.
    dh de olmasa ne yapardım ben

• Teşekkürler cevaplarınız için. LG GN-M602YTX ile SAMSUNG RT54EBPN arasında kalmıştım. Hem ölçüler hem de tasarım açısından Samsungda karar kıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayjay1985 -- 28 Şubat 2011; 16:50:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jayjay1985

Teşekkürler cevaplarınız için. LG GN-M602YTX ile SAMSUNG RT54EBPN arasında kalmıştım. Hem ölçüler hem de tasarım açısından Samsungda karar kıldım.

Hayırlı olsun. Samsungun bu modeli de güzeldir.
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.