Şimdi Ara

Sonunda istediğim antrikot.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Az pişmiş falan hikaye çiğ bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Sağol hocam beraber de yeriz umarım.Evet dediğin gibi de olabilir tabi ama benim amacım şeydi hani şu matrix filminde kel adamın bizimkileri satarken ajanlarla bir yemek sahnesi var ağzını şapırdatarak yiyiyordu eti sulu sulu onu yaşamak istedim

    O yediğinin gerçekte et olduğunu mu sanıyorsun (:
  • voqka35 kullanıcısına yanıt
    Bu et blue rare hocam. Eger et kaliteli ve iyi marine edilmisse gayet lezzetlidir ama benim tercihim genelde medium olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medium-rare in türkçe karşılığı yok mu ? Ünlü et lokantalarına gidince medium rare mi diyor herkes?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Medium-rare in türkçe karşılığı yok mu ? Ünlü et lokantalarına gidince medium rare mi diyor herkes?

    orta pişmiş?

    rare az pişmiş demek medium orta az pişmiş ile orta arası de bence :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 1 Aralık 2015; 10:23:50 >
  • Arkadaşlar bu tür et pişirme metodunu kasaptan aldığınız standart bir ette yapamazsınız ki.
    Dinlenmiş et olması zorunluluğu vardır. Dinlenme dediğimde 0-2 derece arası dolaplarda 30 ila 45 gün arası bir dinlendirmeden bahsediyorum.
    Sen gidip kafana göre et alıp pişirirsen döküm tavada 1,5 dakikada onu anca pişmemiş şekilde yersin.

    1,5 dakika civarında pişen eti sadece steakhouse 'ların kasap reyonlarından temin edebilirsiniz.
    Yanılıp normal kasaptan alıp etinizi ziyan etmeyin.
  • Evet senin dediğin "Dry Aged" olarak geçiyor fakat çoğumuzun o kadar lükslüğe zamanı veya bütçesi malesef yok hocam. Biz de elimizdekileri kullanarak güzelleştirmeye çalışıyoruz. Hiç yoktan iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voqka35 -- 2 Aralık 2015; 14:56:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Evet senin dediğin "Dry Aged" olarak geçiyor fakat çoğumuzun o kadar lükslüğe zamanı veya bütçesi malesef yok hocam. Biz de elimizdekileri kullanarak güzelleştirmeye çalışıyoruz. Hiç yoktan iyidir.

    Hayır yanlış anlaşılmasın. Bende de o bütçe yok en azından etler mundar olmasın derdim o.

    Bu dinlendirme işini başka bir yolla çözen olursa bizde rahat ederiz. Döküm tava beklemekten yosun tuttu et fiyatları uçtu napalım
  • Anladım hocam ama inan mundar olmuyo. Jamie Oliver ve Gordon Ramsay'in steak videolarına bir göz at. Ben en son Gordon şefin sarımsaklı ve tereyağlı dokunuş yaptığı videoyu uyguladım çok leziz oldu.Kasaptan biraz kalın kestir ve Bir şans ver :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Hocam ben arasındaki farkı anlayabileceğimi düşünüyorum ki zaten tek yemiyorum, 6-7 kişiye birden yapıyorum.Çiğ olsa bir kişi bile geri verip biraz daha pişirir misin derdi elbette. Resimden de gördüğün gibi benim ki tam Rare kıvamındadır.
     Sonunda istediğim antrikot..

    "Waste of a good quality steak" yorumu iyiymiş yalnız.

    Ancak ne var ki bunun bir üstü de var, ona da "mom done" ismini verebiliriz ki altını üstünü siyaha yakın çıtır çıtır
    kızartırlar. Ona yapacakları yorumu da merak ederim doğrusu.




  • Tercih etsem Medium Rare derim ;)
  • nokmen kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Hep Vedat MİLOR olmak zorundamısınız ?

    Vedat Milor iyidir hoştur, bizim turistik olarak gezemeyeceğimiz yerlerde bilimum üniversiteleri filan bitirmiş bir insandır, CV'sini incelediğinizde sosyoloji doktorası, dünya bankası, hukuk, uluslararası ilişkiler vs. ifadelerini bulursunuz. Zaten Wikipedi'de unvanı "Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni" diye yazar.

    Ama bu lezzet yorumlama / damak tadı / yemek kültürü konularında nasıl olup da buralara geldiğini merak ederim. Bir aşçı değildir, olmamıştır mesela kendisi.

    Ancak ne var ki, önüne konan tabakdan bir çatal atıp, "...hmm, bu kuzuyu rampa yukarı kaçarken sol bacağından yakalamışlar, netekim etinin köpek dişimin solundan takılarak geçmesiyle üstüne de kullanılan yağın sıkıldığı zeytinlerin 1,5 gün kaldığı topraktan 0,1 fazla dizem asit almış olması birlikte hiç iyi gitmemiş" kıvamında yorumlar yapabilmek de tabii ayrı bir meziyet olsa gerek.




  • Bu ülkedekilerde etten anlamıyor muhabbeti sıktı artık,yemek kesinlikle tat meselesidir kesin bir noktası yok bu olayın,tamamen zevke dayalı.Son zamanlarda bu fikir çokça dile getirilmeye başladı.Eti çeşitli pişirme seçenekleri var,yani bu doğru bu yanlış dememiz mümkün değil.Ayrıca o et orta pişmiş değil.
  • Selam arkadaşlar lokantada otellere MangalCİLARA güzel dana antrikot verilir yerim gungorende ist herzaman bulunur irtibat 05395546014

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shotufuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Evet senin dediğin "Dry Aged" olarak geçiyor fakat çoğumuzun o kadar lükslüğe zamanı veya bütçesi malesef yok hocam. Biz de elimizdekileri kullanarak güzelleştirmeye çalışıyoruz. Hiç yoktan iyidir.

    Hayır yanlış anlaşılmasın. Bende de o bütçe yok en azından etler mundar olmasın derdim o.

    Bu dinlendirme işini başka bir yolla çözen olursa bizde rahat ederiz. Döküm tava beklemekten yosun tuttu et fiyatları uçtu napalım

    Dry aged yöntemini unutun bir kere. Bütün et parçasını alıp özel havalandırmalı soğuk bir odada dinlendirip, sonra da bozuk dış kısımlarını traşlama işi bizde olmaz. Et %50 oranında fire veriyor zaten. Ancak wet aged yöntemi son derece basit ve etin fire verme olayı yok. Biz ilk denememizi yaptık, 17-18 gün beklettik ve sonuç son derece iyiydi. Et aldığımız yerde antrikot olmadığı için mecbur kontrafile aldık ama yine de beklediğimizden lezzetliydi.

    Birincisi etin dinlendirme sırasında bozulmaması için son derece steril koşullarda kesilmiş ve paketlenmiş olması gerekli. Etinizi temizliğinden ve tazeliğinden emin olduğunuz bir yerden alacaksınız. Etleri parmak kalınlığında kestireceksiniz ve aldığınız yerde iyice vakumlatacaksınız (aldığınız yerde vakum aleti ve poşeti de olması lazım) (Vakum hava temasını ve dolayısıyla bozulmayı önlüyor). Aldığınız vakumlu etleri buzdolabınızda fazla sıcaklık değişimine maruz kalmayan kuytu bir köşeye koyacaksınız. Koyduğunuz yerin sıcaklığı da 1-3 derece civarında olacak. Sonrasında 3 hafta kadar bekleyecek ve mis gibi dinlendirilmiş etleriniz hazır olacak. Etlerinizin canlı kırmızı renginin zaman içinde koyu bir kırmızı rengine dönüştüğünü de göreceksiniz.




  • et guzeldirrr
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.