Şimdi Ara

Sonunda bende dolandırıldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Kocaeli
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama sizide uyarmak istedim...

Bundan 6 ay önce aşağıdaki linkteki macbooku kendi bilgisayarımla takas ettim. 6 ay sonra bilgisayarım bozuldu ve servisi götürdüm. İzmit teki serviste garantisi olduğunu öğrenip bilgisayarı istanbula göndermiş. Apple dan gelen bilgi bilgisayarın çalıntı olduğu ve bilgisayarı bana teslim etmicekleri oldu. bilgisayarı aldığım kişi " d_n_a" nickli şahıs. bilgisayarı alırken yaptıgım hata faturasını pek onemsemem oldu. şuan o şahsa ulaşamıyorum. bu şahsı tanıyan varsa beni bilgilendirirse çok memnun olucam. apple şu anda bilgisayara el koymuş durumda. askerde oldugum ıcınde hıc bır sey yapamıyorum elim kolum bağlı anlasılan. sizlerinde bu konudan bılgısı olmasını ıstedım.

http://forum.donanimhaber.com/m_18413078/mpage_1/key_//tm.htm#18413078
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• vay anasını neler oluyor yaw
  • çalıntı malların en kolay elden çıkacağı yer internet ortamı..

bu son olur inşallah böyle şeyler oldukça insanın forumdan alışveriş yapası gelmiyor.
  • Büyük ihtimalle üye sizinle takası yapıp ortadan kaybolmuş yada sahte üye hesabı ile buradan satış gerçekleştirmiş olabilir!

quote:

Üye şu anda Forumda değil
    Son mesaj 20 Ekim 2007; 16:27:44
    Son giriş 2 Kasım 2007; 21:31:56

GEÇMİŞ OLSUN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansarsansar -- 12 Nisan 2008; 15:05:27 >
  • Geçmiş olsun...

Çok kötü bir durum.. Şahsın foruma bu nick'le son girişi 2 kasım 2007..

Son mesajlarına bakarsak şu anda askerde.. ve eğer siz asker ocağında onu bulursanız, komutanı ondan söke söke alır sizin paranızı.. Orada böyle işleri geçmişte bile kalsa temizlerler..
  • takası yaptıgımda bana askere gıdıcegını soyledı. orası dogru olabılır ama ısmının ve verdıgı bılgılerın yanlıs olduguna emınım. o zman kullandıgı telde su an servis dısı.

• arkadaşlar bu şahsı tanıyan olursa yada bu konuyla ılgılı yardımı dokunucagını dusundugunuz bırı olursa nolur maıl tel bı şekilde bana ulaşın. ben şimdi gitmek zorundayım. malum çarşı izni buraya kadar. ama maillerimi ve forumu kontrol ettiricem sürekli. herkese teşekkürler şimdiden.

mail: cem_celik82@hotmail.com
    tel:0533 258 60 80

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok yazık ya...
    Geçmiş olsun.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4164111/mpage_1/key_//tm.htm#4164111

0216 449 34 90
    Huseyın FİLİZ

Apple bilgisayara el koyarsa, sizi de savcılığa vermiş olması gerekir. Savcılığa vermemişse neye istinaden el koyuyorsunuz deyip bilgisayarını geri alabilirsiniz. Kimse geçerli bir belge ibraz etmeden bir başkasının malına el koyamaz.! Hırsızı kendileri bulsun. Konu bence sizi ilgilendirmez. Siz gerekli bilgileri verin firmaya onlar arasın kendi hırsızlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 12 Nisan 2008; 15:34:37 >

• bir ilanında su telefon no var arayın bence kacırmayın 0216 449 34 90

http://forum.donanimhaber.com/m_4366046/mpage_1/key_//tm.htm#4366046
  • quote:

Orjinalden alıntı: semsa54

bir ilanında su telefon no var arayın bence kacırmayın 0216 449 34 90

http://forum.donanimhaber.com/m_4366046/mpage_1/key_//tm.htm#4366046

36 saniye daha hızlıyım.

• Geçmiş olsun ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SMIRNOFF

http://forum.donanimhaber.com/m_4164111/mpage_1/key_//tm.htm#4164111

0216 449 34 90
    Huseyın FİLİZ

Apple bilgisayara el koyarsa, sizi de savcılığa vermiş olması gerekir. Savcılığa vermemişse neye istinaden el koyuyorsunuz deyip bilgisayarını geri alabilirsiniz. Kimse geçerli bir belge ibraz etmeden bir başkasının malına el koyamaz.! Hırsızı kendileri bulsun. Konu bence sizi ilgilendirmez. Siz gerekli bilgileri verin firmaya onlar arasın kendi hırsızlarını.

Öncelikle geçmiş olsun.Cihazın çalıntı olduğu anlaşılınca firmanın zaten olayı polise intikal ettirmesi gerekmekte, hırsızlık malı satın almasından dolayı laptopu alan arkadaş da savcı tarafından talimatla polis tarafından tutuklanması söz konusu olabilir(di). "-di" diyorum çünkü denildiği gibi madem çalıntı mal ve firma el koyacak, suç duyurusunu ilgili makama yaparak cihazı zapt etmelidir.. Yani bilmeyerek de olsa çalıntı mal satın almak suçtur. Yani el koyamaz diye bir şey yok. Ya da beni ilgilendirmez ben çalmadım siz bulun hırsızı gibi.
    Bence arkadaş bu işin üstüne gidip bizzat denildiği gibi madem çalıntı cihaz, ilgili makamlara suç duyurusunu yapın kardeşim diyerek olayı adli kulvara taşımalı. Nihayetinde zaten eleman yakalanırsa kendi için problem teşkil etmeyecektir. Ama iş uzarsa başı ağrıyabilir. Tabi böyle şerefsizlerin başkasının canını yakmaması için peşini bırakmamalı (Hukukçu arkadaşlar elbette daha iyi bilir diyerek şerh koyayım söylediklerime. )

ekleme:

quote:

HIRSIZLIK MALI SATIN ALMA KONUSUNDA

Eşyalar mağaza, market, dükkan ve benzeri yerlerde satılır. Elde satılan eşyaların hırsızlık veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir ve fiyatları caziptir. Satın almanız halinde zor durumlara düşebilirsiniz. Çaldığını satamayan hırsız bir daha çalmaz polise intikal eden hırsızlık olaylarında genellikle; ziynet eşyalarının kuyumcularda diğer eşyaların ev, market vb. yerlerde, inşaat malzemelerinin ise başka inşaatlarda veya hurdacılarda elden çıkarıldığı görülmektedir. Bu tür mesleklerde çalışanların çok dikkatli olmaları, kendilerine mal satmak isteyen şüpheli kişileri anında polise bildirmelidir. Bilmeyerekte olsa çalıntı mal satın almak suç olduğu unutulmamalıdır.
    Mal aleyhine işlenmiş suçlarda yakalanan şüphelilerin, müştekilere ait ev ve işyerlerinden çalmış oldukları para ve sair eşyayı satın alan veya saklayanlar hakkında T.C.K 512 (Her kim 296.Maddede beyan olunan haller haricinde) kendisi cürüm irtikabına iştirak etmeksizin bir cürümde hasıl olan para ve sair eşyayı bilerek kabul eder ve saklar yahut satın alır, her ne suretle olursa olsun kabul etmek ve saklamak ve satmak hususlarında tavassut eylerse üç yıla kadar hapis ve doksan bin TL ye kadar ağır para cezası ile cezalandırılır. Şu kadar ki tayin edilecek ceza asıl fiil için verilecek cezanın üçte birini geçmez. Maddesine istinaden haklarında yasal işlem yapılmaktadır.
    İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü APK. Daire Başkanlığı 19.08.1988 günü göndermiş olduğu yönetmelik gereği 12.Maddenin C bendinde belirtildiği gibi (Mal aleyhine işlenmiş suçların, Hırsızlık,Yankesicilik,Yağma,Yol kesme ,Adam kaldırmak,dolandırıcılık, ve iflas, Emniyeti Suistimal, suç eşyasını satın almak ve saklamak hakkı olmayan yerlere tecavüz nas-ı ızrar suçları v.b.) suç eşyasını satın alan ve saklayanlar hakkında yasal işlem yaptıktan sonra parmak izleri ve fotoğrafları alınmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 12 Nisan 2008; 15:52:41 >

• gecmis olsun
    faturasi olmasa bile seri numarasini alip ilgili firmadan cihaz hakkinda bilgi edinip calinti olup olmadigini sorgulatmadan elektronik almak cok riskli
  • geçmiş olsun...fazla tanınmayan ve referansı olmayanlardan alışveriş yaparken çok dikkatli olmak lazım
  • açıkçası ilandaki fiyat türkiye faturalı bir macbook için çok cazip geldi bana tabi satan kişinin ne amaçla sattığı belkide acil nakite sıkısmıs olabılırdı bunu bilemezdiniz.geçmiş olsun bence peşini bırakmayın ve arastırın.
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: mitrox

gecmis olsun
    faturasi olmasa bile seri numarasini alip ilgili firmadan cihaz hakkinda bilgi edinip calinti olup olmadigini sorgulatmadan elektronik almak cok riskli

aynen dogru yılmazım

Çok geçmiş olsun arkadaşım
  • O yüzden faturalı ürün almaya özen gösterin çalıntı satılmasını bir yere kadar engellemiş olursunuz...Geçmiş olsun
  • geçmiş olsun arkadaşım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.