Şimdi Ara

Sonun başlangıcımı? Yoksa mucizenin başlangıcımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda uzun zamandır benimle ortak yönleri olan birçok kişi var. Sizden önce bugüne kadar yaptıklarmı anlatayım. Tek ricam ne yapmam gerektiğini söylersiniz. Madde madde gideyim herşey açık olsun.

    1- Hedefim ileride siyasete atılmak. Bunun içinde min. 2 bölüm bitirmek istiyorum. Bunların içinde biri mutlaka Tarih olacak. Çünki Tarih bilgimin tam donanımlı olmasın istiyorum. Aklımda şöyle bir fikirde var tarih okurken çift anadal ile Kamu Yönetimide okuyabilirim. Biliyorum zor ama hayatta ne kolay ki?

    2- Ben sözel öğrencisiyim. YGS'ye Türkçe ve coğrafyaya çalışarak gireceğim. Tarihi zaten çocukluktan beri sempatim var lakin ondada genelde hep 14-1 oluyor. Hiç full çekemedim :) Felsefede ise onuda sonlara doğru kavramlara çalışıp hallederim diye umuyorum.

    3- Türkçe'de Dil Bilgisi bilgim zayıf. Denemelerde 5-6 soru direk boş bırakıyorum. Ne zaman çalışmak istesem 10 dakikadan sonra sıkılıyorum.

    4- Coğrafya'da ise nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Mantığımı kullanarak ve %40 bilgiyle 9-1 7-2 felan geliyor. 2-3 boş bırakıyorum. Onlarda tam bilgi isteyen konu. Onlara da çalışacağım bir ara ama ne zaman?

    5- Bendeki bu rahatlığı nasıl yenebilirim? Öz eleştiri yapıyorum diyorum kendime anca laftasın icraat sıfır. Moralimi kendi kendime bozuyorum.

    6- Sınava +80 gün kaldı hiçbir şey için geç değil biliyorum. Sadece bana birisi destek çıksın veya beni yönlendirsin istiyorum. Şu konulara şöyle çalış diye ne bileyim..

    7- Gelelim denemelerdeki puanlara 300 civarı oluyor hep. 270-310 civarı değişiyor. Ki benim YGS'den min 330-350 felan almam lazım.

    8- Türkçe hedefim 35-5 Sosyal 35-5 hedefim ygs de.

    9- Bende ders seti var cd olarak. Konu konu herşey var. Önce izliyorum(ki bazen izlerken sıkılıyorum) sonra kitaptan çalışmaya başlayayım diyorum. Ama kitaptaki konuyu okumaktan üşeniyorum. Gel gelelim ki ben ayda 4 okuma kitabı bitiren insanım. Kitap okuyorum ama ne hikmetse kitaptan çalışamıyorum. Kitaptan nasıl verimli çalışılınır biri öğretsin rica ediyorum.

    10- Son olarak beni analiz edip, kendide beni bulan arkadaşlar olduğunu hissediyorum. Sizden ricam beni aydınlatın.

    Değerli yorumlarınızı bekliyorum..

    Allahın rahmeti üstünüzde olsun..







  • Dil bilgisi için Tonguç Akademi videolarına bakabilirsin youtubedan. Fazla sıkmadan 10 dkda anlatıyorlar bir konuyu.

    Bu arada sözel olarak Ygsden alacağın puan 300 civarı olacak. Bu yüzden Lysye şimdiden başlamanı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip sayısalım valla aynı problemler bende var toplucam diyorum toplayamıyorum
  • Aynı ben hocam bende hiç bişey bilmiyordum 2 ay önce dersaneye yazıldım 256 puan yaptım ilk denemede son denemede 312 puan yaptım. Bende sözelim sadece Türkçe Sosyal ama max. 1 aya ygs tarih coğrafya turkce dilbilgisi ve felsefeyi bitirmeyi planlıyorum. Ondan sonra ygs için sadece deneme çıkmış sorular ve matematik çalışıcam . Çunku dışında Lysye başlıycam . Bence sende öyle yap Türkçe sosyal 32-33 net çıksın mat. takviye yaparsın 7-8 tane 350 yapıyor zaten ygs-4te.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye siyaset

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasete atilmak istedigini soylemissin
    Bunun icin tarih bolumu cok kotu bir secim. Tarih bolumune giden insanlar genelde araivlerde calismak,ogretmen veya arastirmaci akademisyenlik gibi alanlara yoneliyorlar.
    Onerim siyaset bilimi ve ulusalararasi iliskiler veya kamu yonetimi ve uluslararasi iliskiler tarzi bolumler okuman.
    Lakin 80 gun kaldi ne yaparsin bilmiyorum. Pisman olacagin bir sey yapma sakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legen_dary

    Siyasete atilmak istedigini soylemissin
    Bunun icin tarih bolumu cok kotu bir secim. Tarih bolumune giden insanlar genelde araivlerde calismak,ogretmen veya arastirmaci akademisyenlik gibi alanlara yoneliyorlar.
    Onerim siyaset bilimi ve ulusalararasi iliskiler veya kamu yonetimi ve uluslararasi iliskiler tarzi bolumler okuman.
    Lakin 80 gun kaldi ne yaparsin bilmiyorum. Pisman olacagin bir sey yapma sakin

    Ben tarih ile iş bulayım diye değil tarih donanımın tam olsun diye okuyacağım. Yanında extra bir bolum daha okuyacagim. Bu bolum ya gazetecilik yada kamu yonetimi olacak.

    Ayrica ulkemizde cahil cok. Daha dogrusu tarih bilgisi eksik kisiler beni utandiriyor. Yani demek istedigim;

    Ben bir Türksem daha dogrusu ben bir insansam Türk ve dunya tarihine yön vermis insanlarin yaptiklarini ve nispeten hayatlarini bilmek zorundayim.

    Yani okullarda tarihi ogretmiyorlar. Bos konulara yoneliyorlar. Yani siyasi olarak algilamayin ama M.Kemalin okudugu okullar kucuk yastan ogretiliyor. Kitapta bosa yer kapliyor. Yani bu ornekler cogaltilabilir. Yani bir Cengiz Han hakkinda bilgi verseler, Celaleddin Harzemsah hakkinda, Timur hakkinda...

    Mesela dunyada tarihciler oylama tapsa en iyi komutan, lider vs kimdir diye.. Cengiz Han secilir zaten. Aşikar bir durum. Sonra iskender vs gelir.. Her neyse diyecegim su benim zoruma gidiyor bilinilmemesi.

    Ha iste bu ulkenin basta egitim sistemini degistirmek icinde siyaset istiyorum. O kadar cok planim var ki..

    Beni anladiginizi umuyorum. Arkadaslar yazdiklarini kaale aldim. Kafamda az cok bazi seyler netlesiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarzmShah -- 24 Aralık 2014; 13:47:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tarih öğrenmek için tarih alanında lisans yapmana gerek yok, çünkü gerçekten derinlemesine öğrenmek istiyorsan kitaplar gibi okullar da yetersiz gelecektir ve tarih çalışması en zor alanlardan biridir, çalışmadan kastım meslek değil, okumak, öğrenmek. Bence en başta şunu öğrenmelisin tüm ülkeler tarihlerinde kurucularını, kurtarıcıları bırak hangi okullarda öğrenim görmüş, tüm fikirleriyle öğretirler, saygı gösterirler, sen kendi havasını soluduğun, ekmeğini yediğin toprakları kurtarmış ve kurmuş insanı değil de kendi tarihinde çok fazla yeri olmayan ( elbette tarih ortaklığı var, anadolu tarihinde de etkileri var hatta hiç etkisi, yakınlığı olmayan kişileri öğrenmek de önemlidir, hatta gereklidir o ayrı ) kişilerin senin yakın tarihinde bu kadar etkili birinden önemli olduğunu düşünüyorsan bence epey bir yol alman gerekiyor.

    Önerim yabancı kaynaklardan çok sevdiğin tarihi kişilikleri oku, ne bizim kaynaklarımız ne de onların kaynakları objektif değil, yani onların yazdıkları doğrudur bizimki süslemedir demiyorum ama farklı bakış açılarını görmek hatta farklı bakış açısıyla bakmak için hoşuna gitmeyen ve senin öğrendiğinden çok farklı düşünceleri okumak gerekli. Bu Türkiye'de bir üniversitede veriliyor mu, pek emin değilim ama iyi, tarafsız olmasa dahi çok bakış açılı tarih bilgisine sahip olmak üniversite eğitimi olmadan da olur hatta öyle olur, daha uzun ve zor olur.

    Okullarda tarihi öğretmiyorlar orası doğru, okullarda ne öğretiyorlar? Sosyal bilimler gerçekten öğretmesi zor ama daha objektif, daha somut somut olmasa da daha belirgin doğa bilimlerini doğru düzgün öğretebiliyorlar mı?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.