Şimdi Ara

Sont STR-DH 510 ve PROTECT MODE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    SonySTR-DH 510 bir amfim var. Cihazı yeni bir arkadaşımdan aldım ve kurdum. Hoparlöerlerimde Samsung eski ses sistemimin hoparlörleri. İlk kurduğum zmaan düzgün çalışıyordu fakat bir kaç gün önce cihazın yerini değiştirdi. Tüm kabloalrı söküp tekrardan taktım. Cihaz şimdi normal çalılşırken sesini 40 seviyesinin üzerine çıkartınca yada belirli bir süre çalıştıktan sonra otomatik olarak ekranda PROTECT MODE yazıp kapanıyor. Cihazı tekrardan açtığımda ise ses kapalı larak açılıyor ama bi süre sonra yine aynı şeyi yapıyor.

    Bu problem neden kaynaklanabilir. Sorun ne olabilir acaba. İlk bağladığımda da uzunca bir süre kullanmamıştım gerçi ama sesi 50-60 seviyelerine kadar çıakrtıyordum ve kapanmıyordu.

    Acil yardım/destek alabilirsem sevinirim.



  • Kabloları iyice bir kontrol edin, ampli ve hoparlör her iki tarafı da. Uçlardan birinde temassızlık olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Kabloları iyice bir kontrol edin, ampli ve hoparlör her iki tarafı da. Uçlardan birinde temassızlık olabilir.

    Teşekkürler, kontrol edeceğim tekrardan. Merak ettiğim bir konuda bu durum kolonlara yada amfiye zarar vermesi gibi vir durum olabilirmi. Ayrıca elimdeki kolonlarım ve sub ohm olaraka sanırım uyumlu olmayabilir. Bazı yerlerde bunun çok üzerinde durulmuş. Ben bu konuda acemi olduğumdan pek anlamıyorumda. Bu cihazlar açısından yada başka bir sıkıntı yaatır mı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etokaraduman

    Ayrıca elimdeki kolonlarım ve sub ohm olaraka sanırım uyumlu olmayabilir.


    Hoparlörlerin Ohm değerleri nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    quote:

    Orijinalden alıntı: etokaraduman

    Ayrıca elimdeki kolonlarım ve sub ohm olaraka sanırım uyumlu olmayabilir.


    Hoparlörlerin Ohm değerleri nedir?

    Tam hatırlamıyorum ama 2 yada 4 olması gerekli.
  • Hoparlörlerinizin, ampliniz ile uyumsuz olma ihitmali yüksek, korumaya alma nedeni gereğinden fazla akım çekmeleri olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Hoparlörlerinizin, ampliniz ile uyumsuz olma ihitmali yüksek, korumaya alma nedeni gereğinden fazla akım çekmeleri olabilir.

    Peki bu durum amfide yada kolonlarda herhangi bir arızaya yol açmış olavilir mi ?
    Cihaza uygun hoparlör ve sub alırken neye dikkat etmeliyim. Farklı markalarda ve ohmalrda alabilirmiyim acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ### That 70's Show Fan Klübü ###
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amfiye bir zarar gelmiş olacağını sanmam, kendini korumaya almasının nedeni bu zaten. Hoparlörlerinizi bilemeyeceğim, ne kadar yüklendiğinize bağlı.

    Hoparlör alırken amfinin ohm değerleriyle aynı olmasına dikkat edin, bazı amfilerde ohm değerini değiştirebiliyorsunuz, böyle bir özelliği varsa kullanım kılavuzundan yazar. Subwoofer aktif olacağından onun kendi amfisi olacağından o konuda endişe etmenize gere yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 30 Mart 2012; 15:37:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Amfiye bir zarar gelmiş olacağını sanmam, kendini korumaya almasının nedeni bu zaten. Hoparlörlerinizi bilemeyeceğim, ne kadar yüklendiğinize bağlı.

    Hoparlör alırken amfinin ohm değerleriyle aynı olmasına dikkat edin, bazı amfilerde ohm değerini değiştirebiliyorsunuz, böyle bir özelliği varsa kullanım kılavuzundan yazar. Subwoofer aktif olacağından onun kendi amfisi olacağından o konuda endişe etmenize gere yok.

    Bilgiler için çok teşekkürler, gerçekten çok faydalı oldu ama son bir soru daha sormak istiyorum.

    Subwooferın aktif yada pasif olması tam olarak (bu konuda cahil birisine anlatmak gerekirse) ne demek oluyor ve ne farkeder. Yani ben bu sete aktif yada pasif bağlayabilirmiyim. Aktif bağlayabiliyorsam sadece pasif bağlarsam ne olur.




  • Zor sormaya başladınız ama.

    Link verip kaçayım ben en iyisi :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_13525535/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Zor sormaya başladınız ama.

    Link verip kaçayım ben en iyisi :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_13525535/tm.htm

    Anladım, doğru anladıysam aktif subwoofer almam gerekli. :-)
    Çok teşekkürler.
  • Rica ederim. Evet, siz aktif sub alacaksınız, o nedenle subwoofer ile ohm sorununuz olmayacak.
  • Son bir soru daha. :-)
    Hoparlörlere bakıyorum ama 3 yollu yada 5 yollu vs. ibareler var. Bunlar ne anlama geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.