Bugün bi mağazadan 2.5 liraya Dostoyevski'nin bir kitabını aldım. Aklımda Oda Yayınlarından veya Can Yayınlarından almayı düşünüyordum ama maddi durumum yüzünden bu olmadı.
Öğrenmek istediğim Sonsuz Kitap Yayınları hakkında neler biliyorsunuz? Çevirileri falan nasıl çok merak ediyorum.
okuyup bir fikir edinsen ve bizi de aydınlatsan hiç fena olmaz
Okumaya bu gece başlayacağım. Önceden Bordo Siyah Yayınlarından Dostoyevski'nin Kadın Budalası kitabını okumuştum. Çeviri harikaydı. Umarım bu kitapta öyledir
Sonsuz kitap iyidir ben beyaz dişi ve iki şehrin hikayesini okudum(tek kitap).Çeviri iyi
sonsuzun çevirisi iyidir ben de Dostoyevski nin kitabını almıstım gayet iyiydi
quote:
Orijinalden alıntı: Assassin Leader
quote:
Orijinalden alıntı: Sadistic Magician
Arkadaşlar merhaba.
Bugün bi mağazadan 2.5 liraya Dostoyevski'nin bir kitabını aldım. Aklımda Oda Yayınlarından veya Can Yayınlarından almayı düşünüyordum ama maddi durumum yüzünden bu olmadı.
Öğrenmek istediğim Sonsuz Kitap Yayınları hakkında neler biliyorsunuz? Çevirileri falan nasıl çok merak ediyorum.
Dostum bu mesajının üzerinden neredeyse 2 yıl geçmiş ama sormak istiyorum. 2.5 liraya aldığın kitabın aynısını ben de aldım ama okumaya değer mi diye bir araştırma yapayım dedim ve birden kendimi bu konuda buldum. Şimdi soruma geçersek: kitap okumaya değer mi yani çeviri başarılı mı? Okuyup da pişman olmak istemiyorum çünkü baya kalın bir kitap ve önemli bir eser. Zamanım boşuna gitmesin. Konuyu hortlatmış gibi oldum.
Mutlaka tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Assassin Leader
Sağolun cevaplar için arkadaşlar, gönül rahatlığıyla okuyabilirim.
Sonsuz Kitap Yayınlarının çoğu klasiklerinde çevirmene denk gelmedim. Bir kaçında çevirmen yazıyor diğerleri de muhtemelen piyasadan alıp kırpıştırdığı çeviriler.