Şimdi Ara

Sonsuz döngü elde edilebilir mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: marinerocyp

quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

evet doğru =) ancak ben dinamoya bant sarıyordum ve normal jearatörüün ipini çeker gibi çkeip dinamo döndürerek çalışıyordu yani dışarıdan ek bir enerji gelmiyordu =D

anlayamadım kardeş, elle mi çeviriyordun dinamoyu

evet hocam dinamonun dişli gibi kısmına az birçet para bantı sarıp çekiyordum. ( aynen bi jeneratörü çalıştırır gibi ) sonra motor kendiliğindne dönemeye başlıyordu..
  • Forum yine cevher kaynıyor maşallah.. Erkeciler iş başında..
  • kaçıksinoplu
    kardeş şu yaptığını bi çiz yada tekarr yap çalıştırda görelim ya,,,
  • Hocam yapması zor çünkü elimde malzeme yok. ama çize bilirm sanırım..
  • çiziddirive bakem madem gari
  •  Sonsuz döngü elde edilebilir mi ?

hocam şöyle anlatayım tekrar.

ilk olarak dinamo ile motorun kafalarını direkt olarka birleştirdim. ( sağlam bir şekilde ) sonra dinamonun 6 volt çıkışını 220 volt düşürücünün ( 4-8-12 voltluk ) 4 voltluk bölümüne bağladım. bundan sonra ise motorun giriişini 220 volt düşürücünün girişi olana bağladım ( yani 220 volt düşürücünün girişi çıkış olarak ters döndü. ) sonrada araya bir priz attım. en son oalrka devreyi çalıştırmak için ise dinamoya para bantını bir miktar sarıp ( benzinli odun motoru çalıştırır hesabı ) çektim. o andaki bantın sarılması sayıına bağlı olarka dinamonun ürettiği elektrik diğer taraftan 220 volta yakıp çıkıp motor döndü. yaklaşık 1 dk sonra prize ( bir adet flörasan lamba, bir adet gece lamabası ( devredeki 220 volt motor ), bir adette telefon şarj cihazı çalıştırdım, hepsi aynı anda ) bunları taktım. motor zaten takılıydı. ve 5- 6 dk sorna dinamo durdu çünkjü fazla dögünde sarımları patladı. yani motor hızlandıkça fazla eltrik üretip dinamoya ağır geldi. Allah nasip ederse en yakın zamanda bu devreyi tekrardan kruacağım =)

bu arada bu devreye o zamna dalganlamları filan önleyici devre kursaydım belki daha iyi sonuç alabilirdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaçıksinoplu -- 30 Eylül 2011; 22:16:32 >

• arkadaşlar mıknatısların birbirini ittirerek veya birbirini besleyen devridaim makinesi biz con ahmetin devridaim makinesi deriz bunlarla kazanç sağlamak mümkün değil.

elektrik motorları mıknatısların birbirini ittirmesi ile çalışır prensib budur fakat bu prensibin sabit mıknatıslar ile yapmak mümkün değil eğer böyle bişey mümkün olsaydı bu işi yalayıp yutmuş olan 0 dan motor saran bobinajcılar küçük bir dükkanda değil holdingin başında olurdu.
  • yani ne diyeyim yorumlyar gelmeye başlar birazdan,
    böyle bi devre çalışıyor diyosun uzmanlar konuşsun şimdi bakalım...
  • =) yani en azından çalıştırdım diyeyim uzun süre kullanmadım. daha 12 yaşındayken volt kavramı saçma geliyordu =)
  • bana görede mantıklı çünkü sonsuz olmasa bir enerji kazancı söz konusu.motor manyetik alanla çalışıyor.elektrik manyetik alan sayesinde oluşturuluyor.burda kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyoruz.burda motor ve dinamonun ürettiği akımı bobinler kaldıramamis.ama daha sağlam bi sistemle olay çok daha öteye taşınabilir ben ce mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flopticall

yoktan hiçbir şey varedilemez var olan hiçbirşey yok edilemez

belki uzayda yerçekimi ve sürtünmenin 0 olduğu bir ortamda bakır bobinler yerine süper iletken ler bile kullanılsa yine de kayıp oluşur çünkü manyetik alanı tek bir noktada kayıpsız toplamak imkansızdır ve bildiğim kadarıyla süper iletkenlerin bile kayıp ları olduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: berjk

bana görede mantıklı çünkü sonsuz olmasa bir enerji kazancı söz konusu.motor manyetik alanla çalışıyor.elektrik manyetik alan sayesinde oluşturuluyor.burda kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyoruz.burda motor ve dinamonun ürettiği akımı bobinler kaldıramamis.ama daha sağlam bi sistemle olay çok daha öteye taşınabilir ben ce mümkün.

hay Allah senden razı olsun =) eğer şimdiki tecrübemle bu devreyi kurmuş olsaydım eminimki pc mi onunla çalıştırmayı denerdim =) ( EVET BENCEDE MÜMKÜN )
  • =)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.