Şimdi Ara

Sonsuz döngü elde edilebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir elektrikli motorla kendi çektiği akım yeniden üretilebilirmi sizce ?

• tamam bu bilinen bir soru ama aradaki kayıpları alternatif yöntemlerle en aza indirmek için ne tür enerji kaynakları kullanılabilir sizce ? 1 yedek beslemeler 2 güneş enerjisi v.s
  • motoru calıstırdıktan sonra bunu nasıl elde etmeyi düsünüyorsun motoru genetor seklinde calıstırırsan ki asenkron motorlarda bu mumkun
    cekilen gücün motorda %100 luk bir verim ile calıstırman gerekli ve sürtünme ve iletinm kayıpları oldugu sürece bunu elde etmen mumkum değil gibi görünüyor
  • peki varsayalım birden çok şarj dinamosu kullandık aynı kaynağı beslemek için kullandık ve belli bir kısmını karşıladık + güneş enerji paneli kullandık v.s .. %70 oranında bir geri dönüşüm kazanabilirmiyiz öğrenmek istediğim bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastcoder -- 13 Eylül 2006; 20:03:55 >
  • bence de bu konuda çalışmak lazım benimde merakım var
    ancak eğer yapılırsa fizik kuralları altüst olacak. fizik haklı ise de bu asla olmayacak
  • Hiçbirşey yapamazsın.Bu motor ek enerji kaynaklarıyla kendi kendini döndürmeyi başarsada extra sana iş kazancı sağlaması için çok daha fazla ek enerjiye ihtiyaç duyar.Bu ek enerjiyi motora vereceğine zaten kendin kullan.Zamanında bende çok düşünüyodum ama bu mümkün olsa başkaları çoktan bu işi yapmış olurdu.Yani hevesini kırmak gibi olmasında bu iş yaş
  • burası olimpus değil kimsede tanrı degil bende ne herkül nede afrodid

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Hiçbirşey yapamazsın.Bu motor ek enerji kaynaklarıyla kendi kendini döndürmeyi başarsada extra sana iş kazancı sağlaması için çok daha fazla ek enerjiye ihtiyaç duyar.Bu ek enerjiyi motora vereceğine zaten kendin kullan.Zamanında bende çok düşünüyodum ama bu mümkün olsa başkaları çoktan bu işi yapmış olurdu.Yani hevesini kırmak gibi olmasında bu iş yaş

+1 Sürtünmeyi 0 a indirmediğin sürece ve de o da mümkün olmadığı için o iş yaş.

• arkadaşlar fizik dogru söylüyor

yani bu mümkün degil

kullanılacak yardımcı enerji kaynaklarını tüketirsiniz ve sistem durur bunada sonsuz döngü denmez
  • sonsuz dongu ımkansızdır arkadaslar kesınlıkle olmaz sadece zamanı uzatabılırsınız
  • Fizikde bununla ilgili bir makale okumuştum. motora bağlı bir dinamonun çıkışlarını motora verirsek yüzeysel olarak halledilebilir ama dinamonun ürettiği gücün motorun gücünden fazla olması gerekir o zaman sonsuz döngü yakalayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: irdal

Fizikde bununla ilgili bir makale okumuştum. motora bağlı bir dinamonun çıkışlarını motora verirsek yüzeysel olarak halledilebilir ama dinamonun ürettiği gücün motorun gücünden fazla olması gerekir o zaman sonsuz döngü yakalayabilirsin.

İyide işte sorunda burda zaten böyle bişey olması imkansız
  • motorlar bobinden oluştuğu için teorik olarak 0 güç katsayısına sahip yani güç çekmez ama kullanılan bakır iletkenin iç direnci olduğu için saf bobin elde edilemiyor eğer bi gün tel haline getirilebilen 0 dirençli süper iletken icat edilirse iletim kaybı ortadan kalkardı tabi bide sürtünme kayıpları var bunun içinde manyetik rulman içat etmişler miller motora hiç temas etmiyor. şimdilik fantazi ama yapılabilseydi heralde artık kıyamet kopardı. bu arada nasa güneş enerjisiyle şarj edilebilen geniş kanatlı bir uçak yapmış kanatları tamamen güneş paneli gündüzleri şarj ediyor geceleri aküden besleniyor. teorik olarak sonsuza kadar uçabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefti_sd -- 16 Eylül 2006; 21:43:15 >
  • Bunu öğrencilerimden biri sormuştu ... Bu elektrikle uğraşanların veya ilgili olanların %99 unun sorduğu bir soru... Motor ve jenaratörden oluşan ve AC motorun jenaraötre Akuple bağlandığı bir sistem kurduk... Motora şebekeden 3 faz verdik jenaratörü döndürdük... 1 dakika sonra şebeke enerjisini kestik... Motor ve jenaratör tabiiki dönüyor... Sizce ne olmuştur?... Ne olmuştur sorusunun cevabı Aynı zamanda Ne olamaz sorusunun cevabı olacaktır...
  • 2005 in en popüler konusu, DDM ilginç fikirler ve teorilerle doludur
    forumda "devir daim makinesi" olarak aratırsanız yüzlerce saçma link e ulaşabilirsiniz...
  • Pratiği bırak Teorik olarak imkansız.
    Hayallerle kısıtlı bu tip mekanik devreler %100'ü bırakın %80 anca gelirler.
    Sürtünme ile verilen ısı cart curt işin içinden çıkılmaz.
  • Eğer 1 watt kullanıp 2 watt üretebilirsen işte o zaman dünyayı kurtaran adam olursun dostum.

Tabi ek güç(mesela güneş en.) kullanılmadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: csonmez

Eğer 1 watt kullanıp 2 watt üretebilirsen işte o zaman dünyayı kurtaran adam olursun dostum.

Tabi ek güç(mesela güneş en.) kullanılmadan

• ben 0 kayıpla motor çalışabileceğini idda etmedim söylediğim yöntemler kaybı azaltmaya yönelik uygulanan yöntemlerdir. büyük firmaların ar-ge'leri kayıpları azalmaya yönelik çalışmalar yapıyor. eskiden 5 kw'lık bir asenkron motor soba büyüklüğünde iken şimdi onda biri ağırlığında
  • yoktan hiçbir şey varedilemez var olan hiçbirşey yok edilemez

belki uzayda yerçekimi ve sürtünmenin 0 olduğu bir ortamda bakır bobinler yerine süper iletken ler bile kullanılsa yine de kayıp oluşur çünkü manyetik alanı tek bir noktada kayıpsız toplamak imkansızdır ve bildiğim kadarıyla süper iletkenlerin bile kayıp ları olduğunu biliyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.