Şimdi Ara

(SONA ERDİ) 3877 TL MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X / Inventus /

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir RTX 2060 Super kovalıyordum. Görebildiğim kronik sorunu olmayan düzgün modellerden birisi bu. Malumunuz piyasa uçtu gitti bu kart 4500 TL'lerden satılıyor. İkinci eli 4000-4100 TL leri bulmuş durumda. Böyle bir indirime denk geldim. Bütçemi ucundan aşıyor ama sizle paylaşayım dedim. Inventus'tan alışveriş yapmadım daha önce ama duymuştum. İlgisini çeken ve güvenen arkadaş olursa linki buraya bırakıyorum.

Inventus (link)

Akakçe üzerinden son 6 aylık fiyat değişimi:
    ,

Spydrop üzerinden İnventus'taki fiyat değişimi:
    ,

İkinci el piyasası da 3800-4000 bandında başlıyor. İçinde bulunduğumuz forumun ikinci el başlığı da buna dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvothea -- 2 Eylül 2020; 11:10:25 >

• fiyat karşılaştırması yaptığımızda en ucuzu 4730 görünüyor.

1000 lira kadar fark var.
  • Evet hocam. Normalde bu ürün 2 ay öncesine kadar bu fiyatlardan indirime giriyordu ancak çeşitli sebeplerden fiyatları uçtu gitti. Uktesi içimde kaldı. Akakçe ve spydrop üzerinden fiyat değişimini ekliyorum az sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvothea -- 31 Ağustos 2020; 23:12:42 >
  • RTX 3xxx'lerin gelişiyle fiyatlar değişir yorumuna katılıyorum. Ancak o kadar erken olacağını sanmıyorum hocam. İlk aşamada 3070 ve 3080 modelleri gelir takiben sonraki aylarda 3050 ve 3060 gelir diye düşünüyorum. Ekim-Kasım gibi 3070-3080'ler piyasaya sürülse yeni yılı bulur gibi bu segmentin yenilenişi.

Düzenleme: canı gönülden bu segmentteki kartların fiyat düşüşünü istiyorum yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvothea -- 31 Ağustos 2020; 23:22:23 >
    Amd Ryzen 9 9950X3D - Asus Rog Crosshair X670E Hero - RTX 5080 - G. Skill Trident Z Neo 32 GB 6400 Mhz - Asus 27 OLED PG27UCDM 240Hz 4K Monitör - Cooler Master HAF 700 EVO - Asus ROG Thor 1200W PII Psu - Samsung 990 Pro 2 +1 TB SSD - NZXT Kraken Elite RGB IPS LCD 360mm - Logitech G Pro X Superlight 2 - Asus Strix Scope II 96 - ESPTiger Shan Hai Series [Kun Lun] Mouse Pad - Logitech G Pro X Wireless - Logitech Z623 Speaker - Razer Iskur Oyuncu koltuğu
  • valla güzel kart ama ileri dönük olması ve ülkede fiyatlar hep artar gibi bakarsak çıkınca rtx3060 almak sanki daha mantıklı ps5 mi yoksa pc ye upgrade mi yapsam bilemiyorum.sonuçta pc de warzone fifa cyberpunk hariç oyun oynamam ps5 de ise exclusive lerin çıkmasına daha var kararsızım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

3464 TL Palit GeForce RTX2060 Super Dual 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    sinerji.gen.tr
    Palit GeForce RTX2060 Super Dual 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/palit-geforce-rtx2060-super-dual-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-33842
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• cohannan kullanıcısına yanıt
    Kasanın genel sıcaklığı daha düşük oluyorsa değer bence hocam. Ama bilmiyorum tabiki tecrübe etmeden bilemem. Neden derseniz incehesapdan aldığımız xfx amd kartlardan birine sahibim elinle değmezsin kasaya. 3 fanlı thicc modelini aldım sonuç yine aynı hatta üstüne gürültü eklendi. Çekirdek sıcaklığından çok genel sıcaklık daha önemli bana kalırsa. Yanımda kalorifer peteği var gibi yaz günü. Tabi bunun en büyük payı 5700xt olması o ayrı konu. Baktığın zaman 80 derecelerde geziyor kart ve işlemci ama dışı da o ladar sıcak 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Paylaşım için teşekkürler. Asıl soru aynı serideki iki kart için aradaki 400 TL farka değer mi?

3464 TL Palit GeForce RTX2060 Super Dual 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/palit-geforce-rtx2060-super-dual-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-33842
    Yarın öbür gün ikinci elde satmak istediğinde değeceğini görürüz.

İkinci elde 400 TL farketmez tabii ama çok daha hızlı satılır orası kesin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: daquied

Kasanın genel sıcaklığı daha düşük oluyorsa değer bence hocam. Ama bilmiyorum tabiki tecrübe etmeden bilemem. Neden derseniz incehesapdan aldığımız xfx amd kartlardan birine sahibim elinle değmezsin kasaya. 3 fanlı thicc modelini aldım sonuç yine aynı hatta üstüne gürültü eklendi. Çekirdek sıcaklığından çok genel sıcaklık daha önemli bana kalırsa. Yanımda kalorifer peteği var gibi yaz günü. Tabi bunun en büyük payı 5700xt olması o ayrı konu. Baktığın zaman 80 derecelerde geziyor kart ve işlemci ama dışı da o ladar sıcak 😂
    Yani o kadar yanlış düşünüyorsun ki şu konuda, sadece sana degil genel olarak forumda var zaten bu düşünce tarzı. Bilgilendirmek adına iklimlendirme ve ısı eşanjörleri imalatında sektör tecrübesi de olan bir makina mühendisi olarak söylemek istedigim bir kaç şey var.

Arkadaşlar Kartların TDP değerleri yani çalışmak için yük altında harcadığı enerji bellidir, ve bu kartın yongalarını MSI asus degil nvidia ve amd üretir. Harcadığı enerji ve ürettigi ısı sabittir! Yani aynı kartın iyi sogutma ve kötü sogutması olan iki modelinden ortama eşit miktarda enerji geçişi olur.

Partner firmalar sadece boardun üzerinde oynama yapıp üstüne sogutma bloklarını geliştirirler. Soğutma blokları ne kadar iyiyse (MSI gamingx, Asus rog strix, Sapphire nitro+) vsvs Kartın gpu ve vramlerinden birim zamanda daha fazla ısıyı heatsink dedigimiz yapıya iletir ve fanlar ile heatsink üzerindeki ısıyı "büyük bölümü kasanın içine" küçük bir kısmı da arka ızgaradan atacak şekilde bir transfer olur. Kartı daha iyi sogutur, böylece biraz daha performanslı ve yüksek saat hızlarında çalışabilir bu kartlar.

Gelelim kasaya el degememe ve kasa içi sıcaklıklarına. İyi sogutması olan kart ısıyı daha iyi kartın üzeründen attıgı için düşünüldügünün aksine ortamı ve kasanın geri kalanını daha çok ısıtır. Ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama bu kartların üstüne yoktan var olan bir soğuk hava veya soğuk bir sıvı temas etmiyor. Burada iş tamamen kasa içi hava akışından geçer. CPU kule tipi soğutucular direkt olarak tüm ısıyı egsoz fana, sıvı sogutucular da radyatör ile yukarı doğru verip sıcaklıgı kasanın geri kalanı ile çok muhattap etmeden dışarı atar. Fakat ekran kartları bunu başaramaz. İyi hava akışı olan bir kasanız ve çok güzel sogutmalı kartı olanlar aşina olacak, yanınızda yaz kış üflemeli bir ısıtıcıyla oturursunuz. Örneğin 3700x ve 2070super ile corsair 6 fanlı kasa kullanırken, işlemci 60i ekran kartı 65 i geçmiyor yük altında fakat gel gelelim ki kasa klima ile yarışıyor sen mi soğutursun ben mi isitirim diye.

İşin özeti iyi sogutma bloguna sahip bir karta sahipseniz, daha da iyi hava akışına sahip bir kasanızın olması gereklidir. Ve ortamı ısıtması malesef ki kaçınılmazdır. Benim odam ısınmıyor diyenin sadece kliması daha iyi soğutuyordur ve farkında degildir.

Thicc 3 de iyi soğutmaya sahip kartlardan biri bildigim kadarı ile fakat 5700 xt 250watt'a kadar yakan bir kart elbette ortamı ısıtacaktır, Malesef 3080 3090 lari düşünemiyorum bile.

Uzuun uzun anlattım ama, siz biliyorsanız da bilmeyen biri çıkar belki bi faydamız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 1 Eylül 2020; 13:30:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daquied

Xfx RX 5700xt kartına sahibim.Ancak kart bahsettiğin gibi kasaya dokunulmayacak seviyelerde kasayı ısıtmıyor.Muhtemelen kullandığın kasanın hava sirkülasyonu kötü.Ses konusuna gelirsek evet kart sesli çalışıyor.Tam kullanımda 200w-220w arası güç çekiyor ve kart soğutma için fanları ortalama 3200 rmp de çalıştırıyor.Bu da çok rahatsız edici bir ses demek.Ben kartı ilk satın aldığımda Zalman Z3 plus kasada kullandım.Ayni durumu ben de yaşadım.Şu an kullandığım kasa Cooler Master mb511 mesh panel versiyon.Sogutma olarak Zalman kasaya göre kat kat üstün.Ben kasa değişimi yapana kadar uzay montaj kullandım.Sana tavsiyem kartı undervolt yaparak kullanman.Ben undervoltlu şekilde kullanıyorum.Kart 70 dereceyi görmüyor bile yanlış hatırlamıyorsam 65 derece civarında çalışıyor.Gene yanlış hatırlamıyorsam 1800mhz - 980mv da kullanıyorum.Bu ayarlarla ortalama 4-5 FPS performans kaybı yaşıyorum.Ancak kart çok daha serin ve az güç tüketerek çalışıyor.Yaklasik 145w-155w arasında güç çekiyor ve 1500rpm fan değerleri ile sessiz bir şekilde çalışıyor.Kaybıma bakarsak 4-5 FPS ama kazancım çok fazla.Kart 50w daha az çekiyor fanlar 2 kat daha az dönüyor ve sessiz çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mcake± kullanıcısına yanıt
    İkinci elde örnek veriyorum en ucuz RTX 2060Super 2000 TL'ye satılırken siz 2400 TL'ye sattığınızda kar elde etmiş olmuyorsunuz zaten alırken o farkı vermişsiniz. Gaming x'i diğer kartların fiyatına satarsanız hızlı satılır ki o zaman da zarar etmiş olursunuz. Çoğu zaman 400 TL fazla istediğinizde tercih edilmezsiniz.(aynı dönemde aynı kartı satan başka kimse yoksa bu durum değişkenlik gösterir)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Zalman n3 kasaya sahibim önpanel full mesh 3 adet fan, üstte 2 adet fan, 1 adet egzoz fan, kule tipi işlemci soğutucu ile kullanıyorum. Kasa full çelik ön taraf soğuk (hava girişi) üst taraf alev alev (hava çıkışı). Kasa değişimi yapmama gerek olmadığını düşünüyorum ama yanlış birşey olduğunu düşünürsem değiştirebilirim.

• Ampere serisinin tanıtımı yapıldı. 2000 serisi bildiğin çöp oldu fiyat bakımından. 2. elinde zorlanırsınız
  • Yongaların Nvidia ve amd tarafından üretildiğini Msi ve Palit markalarının soğutmayı tasarımı vs sağladığını aradaki 400 tl farkın o yüzden değerlendirmeye alınması gerektiğini ifade etmeye çalıştım. Farklı bir şey anlaşılmasın.

Kasaya el değmeme meselesine gelince yine aynı aradaki 400 TL farktan geliyor bahsettiğim mesele. Arada aynı miktarda fark olan kartı kasama taktım sonuç yine aynıydı hatta daha performanslı falanda çalışmadı hatta daha düşük performans ile çalışıyordu hatta ve hatta üstüne fan sesi eklendi.

400 TL fazla verip şikayetim olan ortamı ısıtma meselesinin çözülmemesi daha düşük performans daha fazla ses seviyesi sunmasından bahsetmek istedim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Edit: İlk mesajımda da "bence" "bana kalırsa" diye belirttim. Benim önceliğimi dile getirdim. 400tl farkı önceliğimi karşılıyorsa verebilirim. Karşılamıyorsa 2 fps fazla verecek diye 400tl gereksiz görüyorum. He hiç soğutmaya mecali olmayan kartlar var onları konu dışında tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 1 Eylül 2020; 20:58:47 >

• daquied kullanıcısına yanıt
    O halde sana undervoltl yapmanı kesinlikle tavsiye ediyorum.Benim verdiğim değerleri referans alarak kendi kartın için değerleri deneyerek bulabilirsin.Ama benim bı önceki mesajda yazdığım değerler yaklaşık değerler PC yanımda değil o yüzden tam değerleri değil yaklaşık değerleri yazdım.Üç aşağı bu değerlerde kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.