Merhaba arkadaşlar , resimlerden de biraz anlayabilirsiniz diye düşünüyorum yine bu bölümde benzer durumdan şikayetçi bir arkadaş konu açmış , bu durumdan şikayetçi olan diğer arkadaşların da dikkatini çekmek adına bir konu da ben açmış bulunuyorum.
Oynadığım Outlast II gördüğünüz üzere 2,1 GB kadar bellek kullanıyor şaşırtıcı biçimde fazla geldi bana ama mesele bu değil :) An itibariyle Chrome da yaklaşık 400 MB kadar sistem belleği kullanıyor yani kullanılan 6,1 GB (!) bellekten 2,1 + 0,4 = 2,5 GB görünen en yüksek kullanımlı olanları çıktığımızda 3,6 GB kadar kullanılmakta olan bellek var görünürde ancak bunun normalde olması gereken değer en fazla 1,6 bilemediniz 2 GB dır Windows 10 için bu fazladan 1,5-2 GB ram kullanımının ciddi bir problem yaratacağını düşünüyorum hatta bir kaç saat önce GTA 5 oynadığım sırada oldu da ;
Oyunda rastgele araç içinde gezinirken birden oyun karardı "daha fazla sistem belleği gerekiyor şu uygulamayı-programı kapatın..." gibi takriben buna benzeyen bir Windows hatası ile karşılaştım hatta masaüstü simgeleri falan ortadan kayboldu bir an , ben yine Windows alt programlarının bir bok yemesi diye düşünüyorum siz değerli arkadaşların fikirleri varsa öğrenmek istiyorum , Cumanız hayrolsun.
Sistemi yeniden başlatıp masaüstüne ulaştıktan sonra yaklaşık 1 dk içerisinde bellek kullanımı %14-16 arasında kalıyor ;
fakat ! dikkatle izlediğimde Yönetici de hiç bir ekstra program çalışmaya başlamamasına rağmen ram kullanımı birden %20,%25......%30,32 şeklinde artmaya başlıyor evet saniyeler içerisinde iki katın üzerine çıkıyor bellek kullanımı ve chrome dahil ekstra hiç bir uygulama açık değil iken aldığım resim ;
Yani ansızın 1 GB ın üzerinde bellek meşgul etmeye başlayan ve Görev Yöneticisi ve benzer uygulamalarda görünmeyen troll bir programımız var ama ne ?