Şimdi Ara

Son dakika… Muharrem İnce yeni parti kuracak mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: etoiledorient

Tek talebim keske bir üst yas siniri getirseler de fosiller moruklar temizlense diyeyim konuyu baglayayim. Hakli olunan noktalar var. Belirli sayida secim alamayan kisi artik koltugundan cekilmeli. Zamanlama dogru mu tek kafamda bunlar var. Yoksa Muharrem Ince tamamen haksiz demek haksizligin en büyügü olur.

Acikcasi sahsen bende CHP li degilim, Liberal Demokrat doktrin gönlümdeki aslan ama iste maalesef ülkemize bu degerler cok ama cok uzak ve iyi temsil edilemiyorum dolayisiyla cesitli etkenlerden dolayi ( ülkede bilinmemesi, yanlis bilinmesi, secim baraji vs gibi etkenlerden ötürü )

Muhalefette de bir seylerin yanlis oldugu asikar memleketimizde. Yoksa bambaska bir ülkede olurduk simdi.

Sorunda tamda bu MUHALEFET seçenek olamuyor kendine çeki düzen vermiyor işte.

AKP'den memnun olmayan milyonlarca insan var ama CHP'yede gitmek istemiyor bu söylemler siyasi açıklamalar yaptığı hareketler aşırı yanlış.

Kemal Kılıçtaroğlu 72 yaşında 3 yıl sonra 2023'te 75 yaşına gelecek 5 yıllık iktidar olup 80 yaşına kadar ülke mi yönetecek CHP. ( Olacak iş mi gerçekten. ) 10 seçim kaybetmiş halen partinin önünü açmıyorlar ve doğru söyleyeni haklı eleştireni hemen hain şerefsiz partiyi sattı tam iktidar olacaktık önümüzü kesiyor gibi yorumlamak bana yanlış geliyor. Bu kafa ve streteji ile zaten iktidar olunsa bile orada max 1-2 sene kalabilirsin. Sonra bir daha gene 100 yıl CHP iktidar yüzü göremez. Bu kafa ile devam ederse tabi. Herkese mavi boncuk dağıt her önüne geleni için al. Ne düşündüğün ne görüşte olduğun kimse saydığın CHP değerlerine hakaret edip etmediğin önemli değil tarzı ile CUmhurbaşkanı olsa ne olur TBMM'de karar alamaz 7 benzemez parti nasıl birlikte ülke çıkarı için mücadele edecek.

Ayrıca Libaral Demokrat lafına kesinlikle katılıyorum. Devir libaral ekonomi devri ama CHP halen özelleştirmelere karşı herşeyi devlet eli ile yapma ve kamulaştırma kafasında. Seçimi kazanırsak köprüleri havalimanlarını devletleştirecez gibi saçma bir şey bile söylediler. ( Halen 1930'ların dünyası var sanıyorlar. )

• Ulan harbiden bu chp trolleri akp nin kinden bin kat daha tehlikeli. Daha en son cb adayini simdi hainlikle sucluyorlar. Yarin kılıçdaroğlu nu hainlikle suclarlarsa sakın şaşırmayın.

Ince bugün dedi cb ile bir chp linin görüştüğünü iddia eden gazeteciyi mahkemeye verdim. Ama ne k.k nede parti yönetimi neden mahkemeye veremedi. Versinler mahkemeye dedi. Çünkü yalanları ortaya çıkacak ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 13 Ağustos 2020; 19:3:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 sonrasında bile bu kadar geleceği belirsiz bir ülke olmamıştı Türkiye. Kenan Evren bile 7 yıl sonra gitmiş, bırakmak zorunda kalmış. Bu kadar direnen, zorlayan bir iktidar daha olmamış bugüne kadar. Hukuk yok, yargı yok, eğitim yerlerde, halkın kültür seviyesi yerlerde. En kötü döneminden geçiyoruz, 80 yaşındaki anneannem bile aynı şeyi söylüyor.

• parti kurarsa sevmesem bile delikanlı adam derim ama şimdi çıkıp 2 sene öncesinin hesabını sorup hareket başlatıyorum goygoyuna devam ederse saraya giden chp'lidir derim.  

Stratejik düşünmekten yoksun olanlar İnce'ye oy vermeyi düşünenlerdir. Bir sonraki mesajımda anlattım, İnce'nin şu an yaptığının Erdoğan'a nasıl bir katkı sağladığını.

Meral Akşener'in hain olup olmadığı ilerki günlerde ortaya çıkacak. Erdoğan'a açık veya kapalı destek veren herkes haindir.

Klasik... Yazdığım hiçbir şeye cevap verememiş üstüne hakaretler edip engellemiş.   Tam bir cahil turnusolu yorum. İnce'ye laf etmek tamamen AKP'nin yapmaya çalıştığı algı operasyonuna düşmektir, buna düşenler de bu tip hiçbir bilgisi olmadan twitterdan okuyup buraya yazan tipler, cevap veremiyorlar çünkü kendi fikrileri değil.  

@yutto

İktidar İnce'nin konuşmasını yayınladı diye İnce karşısına geçenler klasik CHP'nin iktidarın yörüngesinden çıkamayan seçim kaybetmeye alışmış kitledir. AKP ne yaparsa o gündeminizdir onu konuşursunuz, AKP ne derse tersini yaparsınız, AKP kimi desteklerse ona düşman olursunuz. Bu kafayla bana strateji falan anlatmayın. Erdoğan şu an şimdiye kadar ayarlarıyla en çok oynayan adayı doğmadan öldürmek için destek veriyor gibi yapıyor. Seçime 6 ay kalsa görürüz bir tane kanalda İnce çıkıyor mu? Sizin gibi muhaliflerle İnce'yi yıpratıyor, bu oyuna düşenler strateji falan düşünmesin, siyaset bilginiz 2 yıllık belli ki.

Neden yarayacağına ilişkin fikriniz de yanlış. Dhont sisteminden dolayı direkt AKP'ye gidecek demeniz doğru ancak unuttuğunuz şey İTTİFAKLI sistemdeyiz ve kimse baraj altı kalmıyor. %2lik saadet bile ittifakla meclise girdi. Bütün muhalefet tek iktidar çatısında olunca hepsi meclise girecek. Yani normalde muhalefet iktidarı %40 ile 250 koltuk alacaksa, ince ile %42 alır 254 koltuk olur. Her türlü İnce yararlı.

İkinci argümanınızın hiçbir geçerliliği yok, aa bölündüler deyip oy vermemek nedir?...

Sonuç olarak siz AKP'nin bakın destekliyoruz ters psikolojisine gelip kendi tarafınıza saldırmasanız ortada bir bölünmüşlük ya da psikolojik zayıflık olmayacak ama muhalefet her zamanki gibi çok hassas yine ufacık olayda dağıldı. Seçimde de böyle kendi içinizde savaşırsanız AKP 10 yıl daha iktidar olur. Bir susun artık lütfen, adamlar rüşvet alana, kadın öldürene ses çıkartmıyor bölünmemek için, biz AA YENİ ADAY ÇIKTI İÇİMİZDEN HEMEN KAPIŞALIM... Bu kafayla cidden muhalefetin iktidarı zor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 13 Ağustos 2020; 16:16:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yutto

Stratejik düşünmekten yoksun olanlar İnce'ye oy vermeyi düşünenlerdir. Bir sonraki mesajımda anlattım, İnce'nin şu an yaptığının Erdoğan'a nasıl bir katkı sağladığını.

Meral Akşener'in hain olup olmadığı ilerki günlerde ortaya çıkacak. Erdoğan'a açık veya kapalı destek veren herkes haindir.

Zamaninda birine yazdigin bir mesaj .

Ciddiye alinacak birisi degilsin.

"En büyük terörist sen ve senin gibiler. Senin gibi köpeklerin milyon tanesi toplansaniz bir Berkin Elvan etmezsiniz. Değersiz, it."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 13 Ağustos 2020; 16:20:43 >

Ayarlarıyla en çok oynayan aday İmamoğlu oldu ve zaten 2 kere seçim kazandı. İnce yaptığı her şeyle seçim sürecinde Erdoğan'in ekmeğine yağ sürdü. Seçim döneminin ilk zamanlarında 2. Tura kalacak gibi görünmesine rağmen, Erdoğan ile sürekli polemiğe girerek Erdoğan'ın oylarını konsolide etmesine sebep oldu.

ITTIFAKLI sistem olduğunu ben de biliyorum ama Muharrem İnce bir ittifak içersinde olmayacağını kendi belirtti. Millet Ittifak'inda olamaz zaten, Cumhur da zaten olmaz. Babacan, Davutoğlu ile 3. Bir ittifak kurarlarsa kendi tabanı desteklemez. Yani seçime ittifaksiz girecek.

• quote:

Ayarlarıyla en çok oynayan aday İmamoğlu oldu ve zaten 2 kere seçim kazandı. İnce yaptığı her şeyle seçim sürecinde Erdoğan'in ekmeğine yağ sürdü. Seçim döneminin ilk zamanlarında 2. Tura kalacak gibi görünmesine rağmen, Erdoğan ile sürekli polemiğe girerek Erdoğan'ın oylarını konsolide etmesine sebep oldu.

ITTIFAKLI sistem olduğunu ben de biliyorum ama Muharrem İnce bir ittifak içersinde olmayacağını kendi belirtti. Millet Ittifak'inda olamaz zaten, Cumhur da zaten olmaz. Babacan, Davutoğlu ile 3. Bir ittifak kurarlarsa kendi tabanı desteklemez. Yani seçime ittifaksiz girecek.

İmamoğlu Erdoğanla mı yarıştı? Seçim meydanlarında birbirlerine mi sataştılar? Bu doğru bir kıyas değil. Zaten bunu geçelim, en sivri dilli ve akıllı muhalif milletvekili İnce'dir bence bunun ötesi yok. İmamoğlu fazla ılımlı.

İnce'nin ittifakta olmayacağını belirttiği kısmı atar mısınız? Böyle bir şey varsa tabii ki yanlış. Ancak HİÇ zannetmiyorum(CHP ittifakında girecektir) İnce'nin millet ittifakından ayrı olacağını, bu açıkca zarar verir.

• Parti kurmayıp bağımsız aday olacağı artık kesin gibi. Muhalif görünümlü Gültroller niye hala çıldırıyor?

İnce'nin adaylığıyla Gül'ün Kılıçdaroğlu işbirliğiyle çatı aday yapılması engellenmiş olacak, şuan İnce'nin en çok canını yaktığı grup, Gül-Babacan-Davutoğlu grubu.

İkinci Ekmeleddin vakası yaşamayacağımız için İnce'ye bir teşekkür borçlusunuz, hakaret değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 13 Ağustos 2020; 16:24:5 >

Bu mesaj silindi.

Meramini hakaret etmeden ifade edemeyen birisi oldugun icin zaten ciddiye neden alinmayacagini herkese kanitladigin icin tesekkur ederim.

Neyin üzerine hakaret ettiğimi de atar mısın? 14 yaşında bir çocuğu öldürmekten bahseden, dahası eylem yapan herkesi terörist ilan etmekten çekinmeyen bir provakatifti. Senin derdin Berkin Elvan'ı savunmamla belli ki, hakaretle falan değil.

Hak edene hak ettiği gibi davranırım ben.

İmamoğlu Erdoğan ile yarıştı hocam. İstanbul mitinglerine bile Erdoğan kendi çıktı Binali Yıldırım'ı kenarda bekletti. Bahçeli ve soylu demekdiklerini bırakmadılar adama. İmamoğlu zaten sataşmayarak kazandı. Ilımlı, karasız seçmeni korkutmayan bir aday lazım.

Bugünkü açıklamasında Millet Ittifak'indayim demiş kusura bakmayın kaçırmışım. Fatih Altaylı'ya ilk yaptığı açıklamada da iki tarafta da olmayacağını, bağımsız bir hareket başlatacağını söylemişti. Yalnız CHP'den ihraç edilmeyi isteyen birisi, CHP'den ihraç edlip nasıl yine CHP ile ittifak kuracak anlamış değilim. Ittifaktaki bütün partilerin bunu kabul etmesi lazım.

Keske parti kursaydi da cumhurbaskani olarak kendisine degil de partisine oy verseydik meclise girseydi. Cunku cumhurbaskani secilemeyecegi cok yuksek ihtimal.

Meclis secimlerinde malum partiye oy vermeyecegim asikar, sessiz gorunumlu diktator KK'nin basinda bulundugu bir partiye de oy vermem, hdp/mhp'yi zaten saymiyorum. yeni acilan partiler de malum partinin laciverti olacaktir. Bir tek oy verilecek iyi parti var ama onlarin da her ne kadar su an istemeyiz deseler de cumhura yanlama ihtimalleri var diye dusunuyorum.

yani bu alternatifsizlikte ince aranan kan olmasa bile en guclu alternatif olacaktir benim icin cumhurbaskanligi secimi icin eger bahsettigim adaylar gosterilmezse

Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • Muharrem İnce’ye laf etmeyen kalmadı... ben iyi tarafından bakmak istiyorum

Yıllardır havuz medyasında böyle şeyler duymuyorduk. Acaba bu bir tezgah olabilir mi. Çünkü neden olmasın ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

İmamoğlu Erdoğan ile yarıştı hocam. İstanbul mitinglerine bile Erdoğan kendi çıktı Binali Yıldırım'ı kenarda bekletti. Bahçeli ve soylu demekdiklerini bırakmadılar adama. İmamoğlu zaten sataşmayarak kazandı. Ilımlı, karasız seçmeni korkutmayan bir aday lazım.

Bugünkü açıklamasında Millet Ittifak'indayim demiş kusura bakmayın kaçırmışım. Fatih Altaylı'ya ilk yaptığı açıklamada da iki tarafta da olmayacağını, bağımsız bir hareket başlatacağını söylemişti. Yalnız CHP'den ihraç edilmeyi isteyen birisi, CHP'den ihraç edlip nasıl yine CHP ile ittifak kuracak anlamış değilim. Ittifaktaki bütün partilerin bunu kabul etmesi lazım.

Ben İnce'nin niyetini iyi görüyorum. Muhalefete zarar verecek bir ittifak stratejisiyle girmeyeceğini düşünüyorum. O yüzden İnce'nin varlığı en azından fazladan muhalefettir. Muhalefeti iyi yapan, ağzı sağlam olan dediğiniz gibi İmamoğlu var, Mansur var, bunların hepsi olsun, 2. turda en iyi kimse onda birleşiriz. İnce'ye şimdi laf eden muhalifler dahi 2. turda İnce gelse ona oy atacak. İktidar nefreti herkesi birleştirir, muhalefet şu hassaslıktan vazgeçmeli.

• atiuser A kullanıcısına yanıt

Hocam eğer dediğiniz gibi iyi niyetliyse dediğiniz gibi fazladan muhalefetttir, iyidir. Söylemesi gereken şu, Millet ittifakının bu iktidar yürüyüşünden ben de yanlarındayım, bu süreci atlattıktan sonra iyi yönde çalışmaya devam edeceğim.

Bugün mesela demiş ki, CHP sağdan, parti dışından bir aday gösterip seçildiğinde o CHP iktidarı olmayacak ki. Yani diyor ki muhalefet adayı seçilecek bile olsa parti dışındansa ben karşıyım. Yahu o seçilecek olan aday geçici bir aday olacak, parlamenter sisteme geri dönülecek, hukuk ve yargı düzeltilecek, medyada adalet sağlanacak, adil seçim ortamı sağlanacak sonra kim aday olursa olsun.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.