Şimdi Ara

Son dakika >> YSK: İstanbul seçim sonuçları iptal edildi (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.860
Cevap
2
Favori
125.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
573 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belo Betty kullanıcısına yanıt
    Yukarıda ki yazılarda cevabı var. Aynı şeyler dönüp dönüp duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raz Muay

    Güzel kardeşim adamlar hesaplamışlar işte senin benim gibi sıradan bir insan dahi bunları düşünüyor iken YSK düşünmüyor mu sanıyorsun?
    Suç sana cevap verende zaten iki yazmaya gelmiyorsun hemen hakaret aşağılamak. İl genel meclisinde 600bin oy fark var işte nere ile sayarsan say 600.000 oy fark var 100oy çaldın hadi fark 599.900 oldu sen 100oy çaldın diye seçimi mi iptal edecek adamlar? 100oy sonuca etki mi etti şimdi?
    İlçe genel meclisi içinde şaibeli oy sayısı arada ki farktan az imiş demek ki. 42bin şaibeli oy tek bir ilçede değildir muhtemelen.
    Fark 13bin 42bin oy şaibeli ilkokul öğrencisi bile 42bin şaibeli oyun seçim sonucuna etki edeceğini bilir.
    Adamların oyu çalınmış tekrar sayılması hukuksuzluk. Zor bela sayılan kontrol edilen sandıklar sonucunda 16bin oy çalındığı görülüyor ama hala yetmiyor. Her hukuksuzluğa imza atmış zihniyet olarak kimseye hukuk dersi vermeye hakkınız yok.
    YSK kendi kanunu içtahatını çiğnedi. Bu arada ilçe belediye meclisi diye bir şey var farkında mısınız?

    Cevap vermeyince zırvalamışsın resmen.

    Bu arada 16.000 oy farkı falan düşmedi. Seçim bitip tüm sandıklar girildiğinde fark 20.000.

    6000 düştü o da kanunsuz şekilde. zira geçersiz oylar şerh yoksa tekrar sayılmaz. Aynı su da iki kez yüzülmez. 2014 Ankara kararı var.

    Ampule basılan mühürü geçerli saydılar o sayede 6000 düştü fark. Normalde geçersizdir.

    Tam tersine Ak parti'nin sondaj istemesi sonucu kendi seçtiği 56 sandığa bakıldı CHP oyları arttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Mayıs 2019; 20:13:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raz Muay

    Yukarıda yazmıştım özet geçeyim.
    İlçelerde Şaibe olan 122 sandıkta toplam 42bin oy şaibeli oy tespit edilmiştir. Bu 42bin oy 13bin farkla kazanılan büyükşehir belediye sonuçlarına etki ettiği için büyükşehir belediye seçimi iptal edilmiştir.
    Bu 42bin şaibeli oyu ilçelere sayısına göre dağıttığında ilçelerin veya belediye meclis seçimlerinin sonucunu etkilemediği için yani arada ki fark daha fazla olduğu için ilçe ve belediye meclis seçimleri iptal edilmemiş.
    Öyle birşey olamaz. Şaibe varsa hepsinde vardır. Gerekçen saçma. Madem hukuka aykırı işlem var hepsi için geçerli.
    İptalin gerekçesi de şaibe falan değil memur olmayan sandık başkanları. O yüzden yazdığın gerekçe iptale sebep değil.
    42 bin oy nasıl oluyorda ilçelere dağıtılıyor o da saçmalık. 2 ilçede olur diğerlerinde olmaz illa hepsinde olacak diye birşey yok.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    İlçelere aritmetik usulü dağıtılmıyor elbette. 122sandık var bu sandıklar hangi ilçede/ilçelerde belli hesabını yapmışlardır fark şaibeli oy sayısından çok fazla olduğu için iptal gereği duymamışlardır.
    Mesela il genel meclisinde 600bin oy fark var şimdi 42bin oy hile yapıldı diyelim bu 42bin oy 600bin oyu değiştirir mi? Hayır sonucu etkiliyor mu? Hayır. 42bin oy yüzünden 600bin fark atılan seçim iptal edilmesi mantıklı mı?
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçları da mesela 100bin oy fark olsaydı muhtemelen seçim iptal edilmezdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKP Erdoğan cok önceeen başladılar “çalışmalara”
    Siz sanıyor musunuz ki 6 Mayıs bellı oldu yenılecegı ?
    Değil 47 gün + 33 gün ekleyın ona

    Nisan başından beri seçim için seçimi kazanmak ıcın ayarlamalara başladılar bıle

    Ve uyalama taktiği yaptılar bu süre ıcınde

    Ne yapacaklar bılmıyorum ama umarım Chp İyi parti yine önemler alır . Bu sefer 2 parti kendilerine katıldı bakalım.

    Erdoğan kaybedeceği seçime girmez %90 kalkıp oy atsa bu sefer hemen yarın yetkılerı kısıtlar .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raz Muay

    İlçelere aritmetik usulü dağıtılmıyor elbette. 122sandık var bu sandıklar hangi ilçede/ilçelerde belli hesabını yapmışlardır fark şaibeli oy sayısından çok fazla olduğu için iptal gereği duymamışlardır.
    Mesela il genel meclisinde 600bin oy fark var şimdi 42bin oy hile yapıldı diyelim bu 42bin oy 600bin oyu değiştirir mi? Hayır sonucu etkiliyor mu? Hayır. 42bin oy yüzünden 600bin fark atılan seçim iptal edilmesi mantıklı mı?
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçları da mesela 100bin oy fark olsaydı muhtemelen seçim iptal edilmezdi
    Şaibeli oy gerekçesiyle seçim iptal edilmedi.
    Ayrıca ben zamanında yerel seçimde müşahitlik yaptım. Her sandıkta parti görevlileri var. Bağımsız ve partili müşahitler var. Herhangi bir partinin istanbul gibi bir yerde başı boş sandık bıraktığına kim inanır?
    Seçmen listeleri iç işleri bakanlığı, güvenliği sağlayan emniyet ve jandarma iç işlerinde, kaymakam ve valinin nereden geldiğini söylemeye gerek yok. Böyle bir durumda nasıl hile yapılacak? Hile yapma gücü olan gücü olmayanı hile yaptı diye suçluyor.
    Bu ortamda şaibe ve hile gibi şeylere kim inanır? Zaten hile hurda değil memur olmayan sandık başkanlarından iptal etti.
    Her seçimde banka memurlarına görev veren ysk kendi görevlendirdiklerini bahane ederek iptal etti.
    İstanbul dışındaki manisa yunusemre gibi 30 oy farkla mhpnin kazandığı yerlerde iptal etmedi. Giresunda 300 oyla akp kazandı geçersiz oy sayısına bakılıp iptalde yapılmadı. Yeniden sayım bile olmadı.
    Madem bir iş yapacaksın tüm pusulayı yakarsın. İstanbulda komple iptal olur. İptal gereği duymamışlardır gibi birşey yok. Belki iptalde yeni seçimde daha çok ilçe kazanacaklar?
    İl genel meclisi ise ilçelere göre değişir. Belki arada 500 oy fark olan bir ilçe var ve burada 1000 geçersiz oy var o zaman ne olacak?
    İlçelerin oyları da ayrı bir pusuladır. Toplam 4 pusula. 600 bin kapanmaz demek saçma. O kapanmaz ama ilçeler el değiştirir.




  • Bir pislikler oyunlar yapacaklar ama dur bakalım. Nisan başından beri tezgahı planlıyor adamlar. Dümen sağlam bu sefer. Yeniden kaybedeceği seçimi yeniletmez akp. Ne tür oyunlar dönecek bakalım.
  • Zor, eğer imamoğlu benzer oyu alır ve seçim tekrar iptal olursa, Türkiyeyi rogue-state kategorisine alan çok ülke olur, demedi demeyin, sonrası ise şenlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YshtolaRhul7017

    Bir pislikler oyunlar yapacaklar ama dur bakalım. Nisan başından beri tezgahı planlıyor adamlar. Dümen sağlam bu sefer. Yeniden kaybedeceği seçimi yeniletmez akp. Ne tür oyunlar dönecek bakalım.
    Aslında hiç olmayan ama seçimi yalandan iptal ettirmek için binbir iftira ile olduğunu iddia ettikleri sahtekarlıkların ve usülsüzlüklerin 100 katını yapacaklarından emin olun. Vur, kır, parçala bu seçimi hangi yolla olursa al sistemi ile gerçek hile ve hurdanın kralı 23 Haziran'da Akp tarafından icra edilecek, görürsünüz. Fava atın bekleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma geldikçe sinirleniyorum şu olaya. Sinirlenmemek elde değil. Umarım cezasını çekerler. Gece gece sinirlendim bak yine.
  • Arkadaşlar çok uzatmanın bir anlamı yok. Aklı olan bu seçimin erdoğan tarafından iptal edildiğini anlar..

    20 senedir iktidarda olan bir partinin, bir kere seçim kaybedince "çaldılar" diye dert yanıp kampanyalar düzenlemesi saçmalığın daniskasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Zor, eğer imamoğlu benzer oyu alır ve seçim tekrar iptal olursa, Türkiyeyi rogue-state kategorisine alan çok ülke olur, demedi demeyin, sonrası ise şenlik
    2.kez aynı senaryo olmaz hileyi hazrlamadan seçim yapmazlar garantiye alırlar ondan sonra..
  • YSK'nın İstanbul seçiminin iptal kararıyla ilgili gerekçeli kararı birkaç saat içerisinde açıklaması bekleniyor. Açıklama metni bugün saat 14:00den beri yazı işlerinde ve son düzenlemeler yapılmakta.
  • SON DAKİKA YSK'nın gerekçeli kararı açıklandı

    YSK'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin 4'e karşı 7 üyenin oy çokluğuyla aldığı kararın gerekçesi açıklandı. YSK'nın seçim iptaline ilişkin gerekçeli kararı 250 sayfadan oluşur. Gerekçede sayım döküm cetvellerindeki iddialara da yer verildi. Gerekçede, 754 sandık başkanının kamu görevlisi olmadığı bildirildi.


    Kararda, "754 sandıkta kanuni zorunluluğa karşın sandık başkanı olarak görevlendirilenlerin bir kısmının emekli memur, bir kısmının özel hastane çalışanı, bir kısmının emekli öğretmen, bir kısmının özel eğitim kurumları öğretmeni, bir kısmının mali müşavir, bir kısmının şirket/sektör çalışanı, bir kısmının muhasebeci, bir kısmının kargo şirketi çalışanı, bir kısmının özel banka çalışanı, bir kısmının avukat ve hukuk bürosu çalışanı, bir kısmının sürücü kursu çalışanı, bir kısmının mühendis, bir kısmının çalışmadığı ve bir kısmının ise bireysel başvuru üzerine görevlendirildiği ve mesleklerinin belirtilmediği tespit edilmiştir" denildi.

    Seçimin iptaline karşı oy veren 4 üye gerekçeli karara şerhlerini hazırlamak için süre uzatımı talep etmişti. İptal yönünde oy veren 7 üye ise yazımı daha önce tamamladı.

    Kurul, 6 Mayıs'ta 4'e karşı 7 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmişti.

    Kısa kararda, 31 Mart seçiminin iptali 2 gerekçeye dayandırılmıştı. İlki, 22 sayım döküm cetvelinin boş, 101’inin ise imzasız olması.

    İkinci gerekçe ise kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyeleri. 225 sandık kurulu başkanının, seçim kanununun 22'nci maddesine aykırı olarak kamu görevlileri arasından seçilmediği belirtildi.

    3 bin 500 sandık kurulu üyesinin de kamu görevlisi olmadığı tespit edildi.
    http://www.ysk.gov.tr/doc/karar/dosya/78053/2019-4219.pdf

    Kaynak: NTV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 22 Mayıs 2019; 19:35:20 >




  • 4219 sayılı karar. 250 sayfa. İsterse 1500 sayfa olsun yine boş. Muhalefet şerhlerine bakanlar zaten hemen anlarlar.

    Laf kalabalağı ile yavuz hırsız ev sahibini bastıramaz.

    Herşey çok güzel olacak!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekçeli kararda çalma ve hırsızlık YOK!!! Hani oy çalınmıştı? Hani video kayıtları vardı? Yazıklar olsun...

    İmamoğlu'nun hakkı çalınmıştır. Nokta!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemel son

  • Ne günlerdi ama? Zorlu ve çetin bir süreçti fakat akpye karşı uzun yıllar sonra ilk zaferimizi kazandık. Müthiş bir duygu. Şimdi ise 44 yıl sonra iktidara geleceğiz. Mükemmel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 12 Mart 2023; 0:23:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.