Şimdi Ara

Son çare forum donanim..Acil yardimm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaslar .Ilk olarak sorunu dogru konuya mi yazdim bilmiyorum.Hp pc nin ekran kartinda sorun vardi.Goruntu laptop ekranina iletmiyordu.Ama harici monitor takinca pc yi baslatdiginda windows 10 acilis ekranini gostermiyor lakin oturum acma ekranini gosteriyor.Yani ekran takili oldugunda power tusuna basinca direk oturum ekrani aciliyor.Simdi bununla beraber win 10 guncellenirken yanlisikla fisi cikti . Pc actigimda harici ekrana hic bisekilde goruntu vermedi.Pc baya eski onun icin tamirciye goturmek istemiyorum baska ne yapabilurim.Saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-Goruntu laptop ekranina iletmiyordu (Görüntüyü demek istedin sanırım ?)

Laptoplar yapısı gereği, dışarıdan görüntü almazlar, laptopun üzerinde bulunan VGA-DVI-HDMI gibi bağlantı seçenekleri ile görüntüyü başka bir monitöre veya TV-LCD TV-LED TV gibi çeşitli görüntü alımı yapabilen cihazlara aktarırlar.

2-Ama harici monitor takinca pc yi baslatdiginda windows 10 acilis ekranini gostermiyor lakin oturum acma ekranini gosteriyor.

Açılış ekranı derken sanırım, bilgisayarı çalıştırmak için power (güç tuşu) düğmesine bastığında BIOS menüsüne girmek için DEL veya F1 tuşuna bastığımız Dos ekranını söylüyorsun ?

3-Yani ekran takili oldugunda power tusuna basinca direk oturum ekrani aciliyor.

Bu iyi bir şey, bilgisayarın hızlı açılıyor, sorun yok bunda.

4-Simdi bununla beraber win 10 guncellenirken yanlisikla fisi cikti . Pc actigimda harici ekrana hic bisekilde goruntu vermedi.Pc baya eski onun icin tamirciye goturmek istemiyorum baska ne yapabilurim.Saolun

Bilgisayarın güç kablosunu çıkardıktan sonra, anakartın üzerinde madeni para şeklinde bir pil var, o pili çıkartıp güç tuşuna basıp pili tekrar yerine takıp ve bilgisayarın güç kablosunu takıp, bilgisayarın güç tuşuna bastığında, ekrana BIOS menüsüne girmek için DEL veya F1 tuşuna bastığımız Dos ekranı gelmesi gerek.
    Söylediğimi bir dene sonucu yazarsın.
    Sende sağ ol.

• Hocam madde madde dökmüşsünüz çok saolun.Lakin biraz yanlış anlaşıldım .. Benim laptopun ekranı bozuk .Tamirciye götürdüğümde ekran kartı yandı demişlerdi.Tamircide Vga dan harici bi ekran taktık çalışmadı fakat eve geldiğimde ben harici ekran taktım görüntü geldi .

Ekran kartı bozuk değilken harici monitörü taktığımda ekrana yukarıdaki görüntüyü veriyordu ama ekran kartı bozulduktan sonra taktığımda bu görüntüyü vermedi .

Ekran kartı bozulduktan sonra harici monitörü taktığımda direk yukarıdaki görüntüyü veriyordu. Bende bilgisayarı bu şekilde kullanabiliyodum.
    Bu arada pc hızlı değil baya eski :)
    Ama bir gün win 10 güncellenirken yanlışıkla fişi çıkınca olan oldu . Bilgisayar açıldı ama arasıra kendini resetledi .Birdaha pc Harici monitöre görüntü vermedi.. Şuan laptop hiç bir şekilde görüntü vermediği için hangi sorunla karşılaştığımı bilmiyorum... Saolunnn

• Kayı141 K kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladığım kadarı ile, 1 Laptop var, 1 Monitör var.
    Laptopun yüksek performans ekran kartı yandı ve laptopun ekranıda bozuk olduğu ve laptop ekranından görüntü alamadığın için, sende laptopun düşük performanslı ekran kartınının çıkışına yani VGA ya bir monitör bağladın ve Windows 10 güncelleme yaparken elektrik fişi çıktı ve şu anda laptop çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyor, sorun bu galiba ?

Windows 10 yapısı gereği, güncelleme yaparken yarım kalan bir işlemi bir dahaki seferde bitirmek ister, belki sen elektrikler geldiğinde laptopun açma düğmesine bastığında ilk başta ekrana görüntü gelmedi ama windows 10 arka planda onu düzeltmeye çalışırken sen tuşlara bastıysan, sen ekranda bir şey görmediğin için bambaşka bir komut vermiş olabilirsin ?

Çözüm için ilk soru, laptop del tuşu veya f1 tuşu ile bios menüye giriyormu ?

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Hocam tuşlara çok kez bastım evet ..

F1 ve ya Del tuşuna bastığımda bios menüye giriyormu girmiyor mu bilmiyorum çünkü hiç bir şekikde elimde görüntü yok . Belki giriyordur ama ben göremiyorumdur ekranlara görüntü gelmediği için...
  • Kayı141 K kullanıcısına yanıt
    Laptopun harddiskini başka bir bilgisayarda sıfırlarsan büyük ihtimal düzelecektir.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler , deneyeceğim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.