Şimdi Ara

Son birkaç aydır eskisinden daha sık HAPŞURAN var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

özellikle benim gibi vücuden hassas bireylerin şu ozon tabakasından etkilendiğini düşünüyorum.Parfüm,deodorant,protex gibi maddelerden uzak kalmama (tamamen terkettim) rağmen,eskiye nazaran daha fazla hapşurduğumu gözlemliyorum.Annem de aynı şekilde,babam da.Çevremdeki arkadaşlar v.s de.Çok şükür astım,bronşit,guatr,nezle,grip,domuz gribi v.s yok ancak bana göre sanayileşmenin v.s ,hassas insanların bronşlarına ve tükürük bezlerine kadar olumsuz etkileri oluyor.

Aramızda eski yıllara oranla hasta olmasa dahi sık hapşuran var mı ?

Polen zamanı da hapşuruk oluyor ama alerji değilim çok şükür. SANIRIM ALERJİYİM. :'((( Yarın gidip epidermal test yaptıracağım.Burun kenarlarım kıpkırmızı ve kaşınıyor.Alerjik rinit olabilir mi ?

Evet arkadaşlar buyrun cevaplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 7 Mart 2010; 17:05:14 >

• Ben diyorum grip falan oluyorum galiba.Ama şu son 1 aydır sürekli boş boş hapşırıyorum.Ne burnumda bir kaşınma nede grip olma belirtileri var.
  • Son birkaç aydır havaların soğuk olduğunu biliyor musun ?
  • bende hapşırıyorum bi türlü grip olamadım tam diyorum grip oldum uyuyup uyanınca geçiyor
  • dorhug;kardeşim altındaki ve üstündeki postları oku istersen..bak benim gibi düşünenler var..ayrıca ben bu topici yazın da açabilirdim ama buraya takılmıyordum..o yüzden şimdi aklıma geldi de paylaşiyim dedim..kış mevsimi ile kesinlikle alakası yok..
  • Olmaz mı...Alerjik astım hastasıyım. Denizli'de yaşıyorum bizim burada 100 yılın alt yapı çalışması var.Her yer toz toprak içinde.Çarşıya gitmek büyük bi işkence bana, çok şükür oturduğum mahalleye gelmicek bu çalışma.Artık maske falan kullanıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Olmaz mı...Alerjik astım hastasıyım. Denizli'de yaşıyorum bizim burada 100 yılın alt yapı çalışması var.Her yer toz toprak içinde.Çarşıya gitmek büyük bi işkence bana, çok şükür oturduğum mahalleye gelmicek bu çalışma.Artık maske falan kullanıcam.

Bende de Mart ayı gelmesiyle gene başladı.Çok hapşuruyorum bu aralar ve burnum kıpkırmızı. :'(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle ben alerji var
  • quote:

Orijinalden alıntı: BharDhunLhee.Com.Tr

Kesinlikle ben alerji var

sende mi ? belirtiler nedir kardeş
  • sağlık bölümüne taşınırsa daha iyi olacak sanırım
  • Evet hapşırma arttı. Ama hasta olma oranı arttı biraz da. Eskiden grip olurdum 3 veya 4 gün içinde geçerdi. Şimdi haftalarca veya aylarca etkisini gösteriyor.
  • Antihistaminik etken maddesi olan haplardan kullanın. Endikasyonlara dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Becerik Sizsiniz

Antihistaminik etken maddesi olan haplardan kullanın. Endikasyonlara dikkat edin.

Onlar hangisi kardeşim ? Gerçi yarın doktora gideceğim de,kızarıklık ve kaşıntıyı önler mi ? Ortadan kaldırır mı ?
  • Allerji testini yaptır.Sonuçlara göre doktorun ilaç yazacak sana.

Gereken miktarda (Günde 1x3,1x2 gibi) hergün düzenli olarak kullan.Benim 40 küsür maddeye allerjim var.Her gün antiallerjik ilaç kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

Antihistaminik etken maddesi olan haplardan kullanın. Endikasyonlara dikkat edin.

Onlar hangisi kardeşim ? Gerçi yarın doktora gideceğim de,kızarıklık ve kaşıntıyı önler mi ? Ortadan kaldırır mı ?

İki ornek vereyim;
    Xyzal ve Aerius

Uyku getirir, sersemlik ve ağız kurulugu yapar.

Bahar alerjisi, polen, saman nezlesi gibi durumlarda kullanılır.
  • Son 2-3 haftadır durum çok kötü.Günde en az 5-6 kere hapşırıyorum.Normalde hapşırmam o kadar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

İki ornek vereyim;
    Xyzal ve Aerius

Uyku getirir, sersemlik ve ağız kurulugu yapar.

Bahar alerjisi, polen, saman nezlesi gibi durumlarda kullanılır.

Yanlış bilgi vermeyelim.

İlaçların yan etkileri her insanda farklı gözlenir.Xyzal bende gram uyku yapmazken,Cirrus uyutuyor.Tam tersi , bazı hastalarımı da sizin belirttiğiniz gibi Xyzal uyutuyor.

İlaçların sürekli kullanımı,allerjisi olan kişileri rahatlatır.Sürekli kullanmak daha fayda sağlar günlük yaşantınıza.

• geçen yıla kadar hayatımın kabusu nisan ve mayıs ayları idi.
    abartısız bir şekilde akşam 7-8 saatleri arasında başlayan ve sabahlara kadar devam eden aksırık nöbetleri( her seferinde aralıksız bir şekilde 10-20 arası olurdu) ile akşam nezleleri,ardından sabah kesilirdi.ancak gün içerisinde önceki günün halsizliği devam ederdi.
    araştırma sonucunda gündüz dışarıdan aldığımız polenlerin akşam alerjiye neden olduğunu öğrendim. biraz geç oldu ama nedeni öğrenince sorunu raha çözüyorsunuz. ismini hatırlayamadığım bir burun spreyi ile mavi küçük br hap ile geçen seneyi rahat geçirmiştim.en azından illet aksırıklardan kurtulmuştum. hayatımın kabusu sona ermişti.

şimdi gene nisan yaklaşıyor benim için kara günlerin başlamasına az kaldı. yine dışarıdan topladığım polenler umarım bu yıl canımı sıkmaz...!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.