Özet Yazı ================ Son 20 yılın deprem verilerini kandilliden çekip örnek raporlar hazırladım, istatistik ve veri çalışması yapanların işine yarayabilir. Kandilliden sql'e veri çekme procedureleri linkte mevcut, json ve sql formatında datalar mevcut. Örnek raporlar var (Son 20 yıldaki en büyük depremler, Ay bazında deprem veri analizi, Aylardaki en büyük depremler, Ortalama deprem büyüklükleri, Toplam deprem grafiği vb) Konum vb. bilgilerde mevcut örnek raporlarda yok ama lazım olabilir bölgesel çalışma vb. yapacaklara. Kandilli Deprem harita zamansal deprem animasyon eklentisi: https://chrome.google.com/webstore/detail/deprem-i%CC%87lerleme-animasyo/okeiloiifndjmajnbmccmbacoancocpg?hl=tr Diğer yazılarım: Tüm Yazılarım: https://www.linkedin.com/in/omerosmanoglutr/recent-activity/posts/ Detaylı Yazı ==================== Merhaba istatistik veya veri çalışması yapacakların işine yarayabilir. Kandillide yayınlanan son 20 yılın deprem verilerini Sql'e çektim sql ve json formatında çıktı aldım aşağıdaki linkden verileri indirebilirsiniz. Kandilli'den bundan sonra veri çekmek için bağlantıdaki 2 adet procedure'u kullanabilirsiniz. İsteyen olursa procedure'leri ayrıca anlatırım ama kısaca: xmlCekProedure : Kandilliden verilen url'den verileri çekip select döndürüyor. (Python kullandım, sql 2022 olanlar external table, openrowset bulk kullanabilir) xmlVerisiniKaydet : verilen başlangıç ve bitiş tarihi arasında depremleri kandilliden çekiyor ve depremler isimli bir tabloya kayıt ediyor. Aylık deprem raporu.sql dosyasında örnek bir rapor var. Benim kafama göre yaptığım. İşin uzmanları daha anlamlı raporlar ürebilir mevcut data ile. 2023-02 verisi yok. Anladığım kadarı ile kandilli 1 ay sonra yayınlıyor daha sonra ilave edebilirsiniz. depremler Verisi Ocak 2003-Ocak 2023 arası Sql ve Json.zip içerisinde sql ve json formatında son 20 yılın datası var. Aylık Deprem Raporu Özet.xlsx dosyası özet rapor. Aylık toplam deprem sayısı grafiği 5,6,7 şiddetindeki deprem sayıları aylık Ay içerisindeki en büyük depremler En şiddetli depremlerin olduğu ilk 20 ay Ortalama deprem büyüklükleri Son 20 yıldaki en büyük 40 deprem Dosyaların linki: Buradan indirebilirsiniz. Not: Deprem verilerini çekme Procedure'ünü kullanacaksanız 2.procedure'de ilk önce depremler tablosu varsa drop - create ediyor. duruma göre kaldırabilirsiniz. Aşağıdaki raporlar örnektir. #kandilli #deprem #veri #json #sql #veriçekme #procedure #son20yılverileri Son 20 yılda ay-ay toplam deprem sayıları ![]() En büyük 40 deprem yakın çoğrafya ![]() Ortalama deprem büyüklükleri ![]() En şiddetli depremlerin olduğu 20 ay ![]() Ay içerisindeki en büyük depremlerin grafiği ![]() 5.6.7 üzerinde deprem sayıları ay bazında ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerosmanoglu -- 26 Şubat 2023; 4:32:8 > |
Bildirim