Şimdi Ara

Son 10 yılda öğretmen maaşları %57 oranında düştü!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya öğretmenlerin etrafında dönüyor sanki. Altı üstü bir memursun. Üst düzey kadrolar fakirleşirken, herkesin alım gücü düşerken öğretmen ne ki?

  • Öğretmenler bir kez olsun eğitim kalitesini nasıl yükseltiriz demedi. Müfredatı iyileştirmek için hiç protesto yapmadılar. 10 yıl önce etraf güllük gülistanlık olduğunda bile öğretmenler dilemekten başka birşey yapmadı. Yaptıkları tek şey derse girip belirli kitaplarda olan yazıları çocuklara sesli şekilde okuyup veya slayt göstermek ve ay başında ATM'de maaş çekmek. Çocuklara kattığınız herhangi birşey yok. Anca maaş tatil izin bilmem ne.

    İşin en komiği ise sınav olmadan yükselmek istiyorlar Ulan o zaman sizde çocuklara sınav yapmadan dersten geçirin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halinden şikayetçi olan takım elbiseli bütün memurları, kışın kaloriferli sıcak yuvalarından alın, fazla değil, 1 hafta soğukta, inşaatta, belediye işlerinde çalıştırın, şimdiki maaşlarının yarı fiyatına işlerine dönmek isteyeceğinden adım gibi eminim.

    Dünyayı ne zannediyorlar, hiç mi kendilerinden yarı fiyatına hayatta kalmaya çalışan, ayakta, kir, pas, demir tozu içinde çalışan, yorgunluktan evine zor giden, insanları görmüyorlar!

    Hangi meslekte 3 ay yaz tatili var, tanıdığım öğretmenlerin geneli, gayette rengi sıhhati, kilosu yerinde tertemiz güzel yaşıyor, toplumda saygı da görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 9 Eylül 2022; 4:58:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 365 günün 250 günü tatil yapan bir meslek grubuna bizdeki kadar değer verilen ülke çok azdır. Alt tarafı günde 7-8 saat çocuk bakıcılığı yapıyorlar millet işteyken çocukları oyalansın diye. Eğitimi devlet üstlenip zorunlu tutarsa kalitesi de bu kadar olur.

  • kur fiyatlarını maaşlarıda ekle.Son 10 yılda öğretmen maaşları %57 oranında düştü!! 

  • Pek çok öğretmen tanıdım ve bir kaçı dışında hemen hepsinin evi arabası vardı. Öğretmen takımı genelde kendileri gibi memurlarla evlenir ve rahat bir yaşam sürerler. Özellikle şu andaki ekonomik krizden önce ülkenin en rahat geçinen meslek dallarından biriydi. Üstelik ülkedeki en rahat çalışma şartlarına sahip meslek dallarından biridir.

  • Sitedeki öğretmen düşmanlığının boyutunu görünce çok seviniyorum. Çünkü kendim son seçimde tekrar akp seçildikten sonra malum iş adamı gibi milletin orasına koyma çabalarına girişeceğim. Cehaletin bu kadar üst düzey olduğu bir ülkede aksini yapmak büyük aptallık. Devam arkadaşlar. Öğretmenler 3 ay tatil yapıyor, az çalışıyor... aynen aynen devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim fakültesi mezunu biri olarak rahatlıkla söylebilirim ki Türkiye'de belli başlı okullar haricinde eğitim bitmiştir. Öğretmenler eğitim vermekten ziyade günün belirli saatlerinde çocuklara bakıcılık yapıyor. Ayrıca devlet 5000 liraya ücretli öğretmen çalıştırabilirken neden öğretmenlere 10-11k maaş veriyor anlamıyorum. Kimin vergisini hangi gerekçelerle boşa harcıyorsunuz? Nerden tutsanız bu sistem elinizde kalır.

  • Ülkede herkesin maaşı 10 yılda eridi .İnsanlar kabul etmese de bu süre zarfında en iyi durumda olanlar hep devlet memurları oldu. Özel sektörde memur maaşı almak için yönetici yada yöneticiye denk bir pozisyonda olman lazım. Biz de diyoruz tepki göstermek istiyorsanız gösterin ama özel sektör 10 yılda resmen yıkıldı.

  • Aga toplum olarak okuma oranımız düşük, okuduğumuzu anlama oranı daha da düşük. Adam haklı olarak öğretmenlerdeki alım gücündeki kayıp ile ilgili bir saptama yapıyor, milletin yazdıklarını okuyunca... ohooo herkes saçma sapan birşeylerden dem vurmuş, 1-2 tanesini yazayım.

    - Adamın biri diyor ki zaten 3 ay tatil, çoğunluk yatıyorsunuz, bunu yazan eleman da sanki pancar motoru gibi tarlada çalışan bir eleman, hatta mantıksızlığın daha da ötesi sanki bu 3 ay tatil önceden yoktu da yeni verilen bir hakmış gibi, tövbe tövbe...

    - Bir diğer Einstein da diyor ki sadece sanki kendilerinde var kayıp, efendim bizde de şu kadar oldu gibisinden, hemşerim adamın yazdığını bir daha değil 100 defa oku, adam demiyor ki SADECE öğretmenlerin alım gücü şu kadar düştü diye, siz nasıl okuyorsunuz ve nasıl anlıyorsunuz inanın akıl alır gibi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 9 Eylül 2022; 20:14:2 >
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Öğretmenlik ve doktorluk gibi meslekler rahatlık veya para için yapılmaz yapılmamalı.Bunlar kutsal mesleklerdi ama şimdi en kötü meslekler oldu.

    Eģitim sistemi niye bu kadar b.ktan hiç sorgulafiniz mi?

    Bir meslek grubunun özellikle doktorluk ve ögretmenlik gibi gruplarda çalışanların alım gücü düştüğünde yapmasi gereken işleri savsaklayıp gevsetıp işin rahatına yelken açıp tabiri caizse kendi haline bıraķıp yan gel yat osman yapma zorunluluğu mu doğması gerekiyor?


    Bugün eğitim ögretim sisteminin ve sağlık sisteminin neden bu kadar b.ktan oldugunu oturup sorguladigimizda bunun sebebi alım gücü olabilme olasiliginin varliği dahi düşünulmemelidir.Sizler para için mi hayat kurtariyorsunuz doktorlar.Gelecek nesillerin hayalleri sizlerin devletten aldığı maaşlara gore mi gercekleşiyor ögretmenler.

    İşte bugun bu meslekler kendi saygınlıklarını bireysel menfaatleri için sattıkları için egitim ogretim sistemi ve Saglik sistemi bu halde.

    Ama öylesine aç bir meslek gruplari olmuşlar ki.Kendilerini başka bir klasmanda zannetmelerini geçtim oyle olmamasina karşın kendileri dışında hicbirsey duşunmezler.Istisnalar hariç.Hayatin her alanında istisnalar vardir.Onları hariç tuttugumuzda hersey tum gercekligiyle bu kadar net.

    Ögretemiyorsunuz beceremiyorsunuz sebeiniz o kadar cocukla ugrasmak kolay mi saniyorsunuz oluyor.E o zaman ugrasma kardesim.Zorla mi ogretmen yaptilar seni.Git gelme olma ogretmen git baska meslek yap.Yerine senin beceremedigini başarabilenler gelsin.


    Doktora gidersin 2 saat sıra beklersin bunun 1 saati zaten doktorun keyfinin yerine gelmesi icin gecen zaman dilimi sıran gelir girersin seni muayne bile etmeden başından savar.Kagıda 3 bes birsey yazıp yollar.Adamda A teşhisi vardir doktor B teshisi koyar.Baska bir doktora gittiginde bir onceki doktorun koydugu B teshisi yerini C teşhisine bırakır.Adam gercek manada tedavi olamadan oradan oraya sürüklenir.Cunku amac tedavi etmek degil.Seni başindan savip günü kurtarmak.istisnalar ile birlikte hepsi öyle olmasa bile çogunlugu boyle.Madem tedavi edecek bilgin ve yetenegin yok senin niye doktor oldun arkadaş sen.Git başka meslekde çalıssana ne işin var senin hastanede.Doktorculuk mu oynamaya geldin?


    Böyle meslek gruplarindaki eski saygınlıklar artik yok bitti uçtu yok öyle birşey.Sayginliklarini sattılar.


    Ben 10 ogretmenden en az 8 inin bir ogrenciye herhangi bir değer veya herhangi birsey katabilecegine inanmiyorum.Kendi kendinizi cocuk bakicisi yaptiniz zamanla bu degerlerin yitmesine sizler sebep oldunuz.Simdi aģlamayin düşuk maaş diye.


    Doktorlarda bu mantıkdalar.Sağlıkla ilgili bir şikayetin varsa 10 doktor geziceksin.2 si gercek doktordur.Ona hemen denk gelirsen fazla surunmeden bir umut tedavi olabilirsin.


    Bu mesleklerde bolca şikayetler vardir.Sikayetleri hicbir zman bitmez.

    Yazdilarim yalansa okumadin say.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burada öğretmene gömenler mesela sınıflar neden 40 kişi demiyor,
    her sınıfta neden 3 suriyeli var da demiyor.
    Öğrenci başka öğrenciye zorbalık yapsa alacağı en uç ceza başka okula gönderilme olduğundan zorbalık bitemez demiyor.
    Sıfır alan bir öğrenci, tek bir gün okula gelen öğrenci nasıl sınıf geçer demiyor,
    1000 kişilik okula bir tane hizmetli verilirse temizlik nasıl sağlanır demiyor,
    Elini sallayan rahatça okula girebiliyor, öğrencinin güvenliği neden sağlanmıyor demiyor,
    Kırtasiye fiyatları neden böyle demiyor

    Diye uzayan şeyleri demiyor, dememeli de. Öğretmen 3 ay tatil yapıyor, çok kazanıyor demeli ki pudra şekeri parası rahatça çıksın. Seviyorum sizleri. Aynen devam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 2 yılda çoğu kesimin maaşı ve alım gücü düştü ama öğretmenler bence bu sınıfta değil halen.


    Gerek yan haklar gerekse çalışma şartları olarak kadrolu öğretmenler halen daha çok cazip ve ortalamanın üstünde kazanıyor bence.

  • megatrown M kullanıcısına yanıt
    Yazın amelelik falan yapın da bi işe yarayın bari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    Yazınızda 30'un üzerinde yazım veya noktalama hatası tespit ettim. Paragraf boyunca eğitimden bahsetmişsiniz ama 30'un üzerinde hata yapmışsınız. Attığınız başlıkta bile noktalama hatası var.



    Madem eğitim konusunda bu kadar iyisiniz niçin hatalarla dolu bir paragraf yazdınız , neden ? Yazım kuralları ile ilgili eğitim ilkokulda başlıyor.

  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    Hayatın en geçerli kurallarından biri; ne kadar ekmek o kadar köfte... Bu nedenle Türkiye için konuşayım alanım sağlık sektörü olduğu için, ABD'de tanıştığım Tayland'lı bir çocuk vardı, COVID nedenli 1 günlük bir hastane kalışı olmuştu, faturayı bırakayım buraya, bundan sonrası için top sende ! Yahu kimse demiyor ki ülkede alım gücü düştü eee o zaman araç fiyatları da ucuzlasın, ev fiyatları da ucuzlasın, yiyecek fiyatları da ucuzlasın, sağlık hizmeti temel haklardan da barınma ve yiyecek değil mi yani avcı, toplayıcı topluma mı dönelim. Unutmayın eğitim ve sağlık da hizmet sektörüne girer ve ticari bir değeri vardır, yani bedava oluyorsa bilin ki aldığınız hizmet gerçekten almanız gereken hizmet değildir vs. vs. konuyu uzatmama adına...

    Not: Alttaki cümlenizi iki kere okumak zorunda kaldım, halen de daha kafamda oturtmuş değilim, umarım ironi yapmışsınızdır!

    "Öğretmenlik ve doktorluk gibi meslekler rahatlık veya para için yapılmaz yapılmamalı."


    Son 10 yılda öğretmen maaşları %57 oranında düştü!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 10 Eylül 2022; 10:20:2 >




  • Az paraya hiçbiryerde doktoru çalıştıramazsın,iş zor eğitimi zor riskli ve ömründen yiyor,birçok mesleki riski var,hiv. Kapanından tut kanser kardiyovasküler hastlağına kadar her türlü hastalığa yakalanını gördüm meslek yüzünden.2 asgrasi ücrete günde 100 hasta baktırma kalkasan doktor hasta bakmaz püskürtür.Acil başvuru sayısı dünyada emsalsiz ülke nüfusundan fazla,pol başvuru sayısına dünyada yaklaşan yok. Kutsal vs diyerek Kimse emeğini sömürtmek zorunda değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaLpazan kullanıcısına yanıt

    Öğretmen olsam yapardım heral. Ağla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    Yazim ve noktalama hataları benim içim önemsiz şeyler.Ben direk sonuca bakanlardanım.Saçma sapan şeyler pek umrumda olmuyor.Her gün kelimesini Hergün olarak yazılmış görsem.Umrumda bile olmaz.Sonuç olarak ben anlatilmak istenileni anlamiş oldum sayarım.Senin için deger ifade eden birsey benim için etmek zorunda değil.Sen yazım ve imla kurallarina uymaya devam et.Belki katip olursun belli mi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.