Şimdi Ara

Solunum ve Fotosentez Biyoloji Sorularım (Yenileri Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oksijenli solunumda oluşan CO2 saysının alınan O2 sayısına oranına solunum katsayısı denir.

Buna göre solunumda;

1.karbonhidrat
    2.yağ
    3.protein

moleküllerinin kullanılması ile solunum katsayısının küçükten büyüğe doğru sıralaması nasıl olur?

Cevap: 3>1>2

4.Soru
    Oksijenli solunum yapan X ve Y canlılarında yükseltgenen NAD koenzimlerinin oranı X/Y : 1/3 olduğuna göre;

1.Yükseltgenen FAD koenzimleri oranı da 1/3'tür.
    2.Y canlısı daha çok CO2 üretmiştir.
    3.X canlısında mitokondri daha az sayıda bulunur.

İfadelerinden hangileri kesinlikle doğrudur.

A) Yanlız 3 B) 1 ve 2 C) 1 ve 3 D) 2 ve 3 E) 1 2 ve 3

5.Soru
    Hidrojenleri işaretlenmiş glikozları solunumda kullanan çizgili kas hücrelerinde, işaretli hidrojen;

1.Laktik asit
    2.H2O
    3.NADH2

moleküllerinin hangilerinde bulunabilir?

A) Yanlız 1 B) Yanlız 2 C) Yanlız 3 D) 1 ve 3 E) 1 2 3

Cevap: E

6.Soru
    İçerisinde besin ve aerob bakteri bulunan ğzı kapalı deney tüpüne ilave edilen fenol kırmızısının bir süre sonra sarıya döndüğü gözleniyor.

Bu dönüşümün nedeni aşağıdakilerden hangisidir? (fenol kırmızısı asitli ortamda sarıya dönüşür)

A) Bakterinin solunumla O2 üretmesi
    B) Bakterilerin ara bileşik olan asetaldehit oluşturması
    C) Bakterilerin solunum sonucu CO2 üretmesi
    D) Bakterilerin solunum sonucu etil alkol üretmesi
    E) Bakterilerin ortama glikoz vermesi

Cevap C

8.Soru
    Ototrof olmasına rağmen atmosfere O2 veremeyen canlılar ;

1.Fotosentetik bakteriler
    2. Kemosentetik bakteriler
    3. Öglena
    4. Yeşil Bitkiler

verilenlerden hangileridir?

Cevap 1 ve 2

9.Soru
    İnorganik maddelerden organik madde üretebilen tüm canlılar için;

1.O2 üretirler
    2.Hücre çeperine sahiptirler
    3.Klorofil bulundururlar
    4.CO2'yi tüketirler

hangileri doğrudur?

Cevap 2 ve 4

11.Soru
    1) NADP'nin yükseltgenmesi - DPGA'nın indirgenmesi
    2) Klorofil A'nın yükseltgenmesi - Plastokinonun indirgenmesi
    3) Plastosiyaninin yükseltgenmesi - Klorofil A'nın indirgenmesi
    4) Klorofil b'nin yükseltgenmesi - NADP'nin indirgenmesi

Fotosentez yapan bir bitki hücresinde yukarıda verilen reaksiyonlardan hangileri aynı anda gerçekleşebilir?

Cevap : 1 ve 3

açıklayarak çözerseniz sevinirim teşekkürler şimdiden ellerinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 7 Şubat 2011; 11:29:32 >

• 1. ribozom hepsinde var, mitokondri de hepsinde var.
    ayrıca lizozomu eleyince direk belli oluyor
    2.

3 fotosontez besin üretir o zaman glikoz

4
  • 2- Bitki atmosferdeki serbest azotu kullanamaz cevap D
    4- sanırım b. klorofilde ışık enerjisi kimyasal enerjiye dönüşür yani atpye.
  • 3. soru 3 ve 5
  • B
    D
    -
    C

sanırım. 3. soru iyi oldu, vitaminin ne ürünü olduğunu hiç düşünmemiştim öğreneyim
  • BDAA gibi geldi bana ama hiç emin değilim.vitamin fotosentezle mi üretiliyormuş? yalnız 4.soruyu anlamadım ribozom ne ATP üretir ne de protein sentezinde ATP kullanır.polipeptid sentezinde enerji kaynağı GTP dir.
    dir.
  • Cevaplari yazdim altina. Vitamin fotosentezle uretiliyormus sanirsam karanlik evrede ara besin olarak uretilebilir. Bilen varsa aciklarsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4. soru
    Kloroplastların ETS'lerinde açığa çıkan enerjiler fotosentezin karanlık evresine aktarılır ve bunun dışında başka hiçbir yerde kullanılmaz. A şıkkı yanlış olur.

Kloroplastta bir yanma olayı ve yanma reaksiyonlarıyla açığan çıkan enerji söz konusu değildir. E şıkkı da yanlış olur.

Bitkilerin kök hücreleri fotosentez yapmaz; çünkü kök hücreler ışık almamaktadır. Dolayısıyla bu hücrelerde kloroplast da yoktur. C şıkkı da yanlış olur.

Klofilin ışık enerjisinden kimyasal enerji elde edilmesinde açığa çıkan enerji ATP'dir ve bunlar da zaten fotosentezin karanlık evresine aktarılır. B şıkkı da yanlış olur.

Kloroplast bulunduğu hücrenin mitokondrisini alır, o mitokondriden sağlanan enerjiden kloroplastın ribozomları da faydalanır. Kloroplastın ürettiği enerji ile bir ilgisi olmaz. D şıkkı doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Şubat 2011; 19:30:40 >
  • 3. soru
    Su zaten inorganik bir maddedir ve fotosentez sonucu açığa çıkmaz, fotosentezle üretilmez, fotosentez ürünü değildir. 1. öncül yanlış olur.

Mineraller de su gibi fotosentez ürünü değildir. 2. öncül de yanlış olur.

Vitaminler, fotosentezin karanlık evre reaksiyonlarında üretilebilen organik maddelerdendir. Kararsız ara bileşikten sonraki aşama olan 3 karbonlu ve 1 fosforlu PGA'dan (fosfogliserik asitten) sentezlenir. 3. öncül doğru olur.

Karbondioksit fotosentez ürünü değildir, fotosentezin karanlık evre reaksiyonlarında kullanılır. 4. öncül yanlış olur.

Glikoz da fotosentez sonucu elde edilen organik ürünlerden birisidir. 5. öncül doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

4. soru
    Kloroplastların ETS'lerinde açığa çıkan enerjiler fotosentezin karanlık evresine aktarılır ve bunun dışında başka hiçbir yerde kullanılmaz. A şıkkı yanlış olur.

Kloroplastta bir yanma olayı ve yanma reaksiyonlarıyla açığan çıkan enerji söz konusu değildir. E şıkkı da yanlış olur.

Bitkilerin kök hücreleri fotosentez yapmaz; çünkü kök hücreler ışık almamaktadır. Dolayısıyla bu hücrelerde kloroplast da yoktur. C şıkkı da yanlış olur.

Klofilin ışık enerjisinden kimyasal enerji elde edilmesinde açığa çıkan enerji ATP'dir ve bunlar da zaten fotosentezin karanlık evresine aktarılır. B şıkkı da yanlış olur.

Kloroplast bulunduğu hücrenin mitokondrisini alır, o mitokondriden sağlanan enerjiden kloroplastın ribozomları da faydalanır. Kloroplastın ürettiği enerji ile bir ilgisi olmaz. D şıkkı doğru olur.

1. evre ets sindeki atp nasıl sadece 2. evrede kullanılıyor :S bitki yaşamındaki tüm işlerde kullanmıyor mu :S

• 1. soru
    Canlı bitki hücrelerinin hepsi fotosentez yapmaz. Mesela kök hücreleri fotosentez yapamamaktadır; çünkü ışık oraya ulaşamıyor. Cansız doku hücreleri de fotosentez yapamaz. Bunun gibi fotosentez yapamayan hücreler de mevcuttur.

Buna göre klorofil pigmentleri bütün hücrelerde bulunmamaktadır. 1. öncül yanlış olur.

Kloroplast da aynı nedenle bütün hücrelerde bulunamaz. 2. öncül yanlış olur.

Canlı hücreye hücrenin aktiviteleri için enerji lazım. Bu enerjiyi de mitokondriden elde edebilir. Yani bütün canlı hücrelerinde mitokondri bulunur. 3. öncül doğru olur.

Bitkilerde lizozom yoktur. 4. öncül yanlış olur.

"Canlı" demek bir yönden "protein" demek. Protein sentezi şart. Bunun için de ribozom organeli şart. Yani bütün canlı hücrelerde ribozom bulunur. 5. öncül doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

4. soru

1. evre ets sindeki atp nasıl sadece 2. evrede kullanılıyor :S bitki yaşamındaki tüm işlerde kullanmıyor mu :S

Bitki hücrelerinin diğer aktiviteleri için gerekli olan enerji bitki hücresinin mitokondrisinden elde edilir.

Aydınlık evre reaksiyonlarında elde edilen ATP'ler de doğrudan karanlık evre reaksiyonlarında kullanılmak üzere aktarılıyor. Bu enerjiler başka bir yerde kullanılmaz, karanlık evre için üretilmişlerdir.

• vitamin :S ama bu çok abartı ya :S ben de o zaman fotosentezde amino asit üretiliyo derim .S
  • quote:

vitamin :S ama bu çok abartı ya :S ben de o zaman fotosentezde amino asit üretiliyo derim .S

O da üretiliyor.

Organik maddeler uzaydan gönderilmiyor sonuçta. Bunların bir kaynağı olmalı, bir yerden gelmeli, bir şey bunu üretmeli. O da fotosentez reaksiyonlarıdır.
  • quote:

quote:

vitamin :S ama bu çok abartı ya :S ben de o zaman fotosentezde amino asit üretiliyo derim .S

O da üretiliyor.

Organik maddeler uzaydan gönderilmiyor sonuçta. Bunların bir kaynağı olmalı, bir yerden gelmeli, bir şey bunu üretmeli. O da fotosentez reaksiyonlarıdır.

üretildiğini biliyorum ondan dedim zaten de o kadar derine inmek niye öss için.çok saçma geldi bana :S
  • derine inmek değil aslında.organik besin maddelerini bitkiler üretir.bu kadar.
  • quote:

quote:

quote:

O da üretiliyor.

üretildiğini biliyorum ondan dedim zaten de o kadar derine inmek niye öss için.çok saçma geldi bana :S

Saçma maçma değil. Vitamin de, aminoasit de, glikoz da, yağ da organik maddelerdir ve fotosentez reaksiyonları sayesinde elde edilirler. Vitaminlerin fotosentezle üretilebildiği kalıplaşmış bir bilgi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O da üretiliyor.

Saçma maçma değil. Vitamin de, aminoasit de, glikoz da, yağ da organik maddelerdir ve fotosentez reaksiyonları sayesinde elde edilirler. Vitaminlerin fotosentezle üretilebildiği kalıplaşmış bir bilgi.

fotosentezin neresine azotu kattın da aminoasit sentezledin? fotosentez diyince ben 2 evreyi devirsel-devirsel olmayan elektron akışlarını ve kalvini anımsıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O da üretiliyor.

fotosentezin neresine azotu kattın da aminoasit sentezledin? fotosentez diyince ben 2 evreyi devirsel-devirsel olmayan elektron akışlarını ve kalvini anımsıyorum.

İncele.

Solunum ve Fotosentez Biyoloji Sorularım (Yenileri Eklendi)

O da vitamin gibi PGA'dan sentezleniyor.

• Alacakaranlik cok tesekkur ederim bir de sey soracagim bitkiler baska yollada vitamin elde edebilir mi yoksa uretilen tum vitaminler bitkilerde fotosentezin karanlik evresinde pgaden mi olusur?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.