Şimdi Ara

SOLUNUM VE FOTOSENTEZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşlar son gün solunum ve fotosentez konulrından banko geliyor bildiğimiz gibi burada solunum vs fotosentez tepkimelerini ve hesaplamalarını paylaşalım.

• Fotosentezde aydınlık evrede 12 su giriyor, 6 O2 çıkıyor. Karanlık evrede 6 CO2 giriyor 6 H2O çıkıyor. Aydınlıktan karanlığa 18ATP ve 12NADPH geçiyor. Kabataslak böyle. Dışarı verilen oksijen sudan geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 23 Haziran 2012; 17:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Fotosentezde karanlık evrede 12 su giriyor, 6 O2 çıkıyor. Aydınlık evrede 6 CO2 giriyor 6 H2O çıkıyor. Aydınlıktan karanlığa 18ATP ve 12NADPH geçiyor. Kabataslak böyle. Dışarı verilen oksijen sudan geliyor..

suyla karbondioksidin yerini değiştir dostum karıştırmışsın adama yanlış öğreteceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuly

quote:

Fotosentezde karanlık evrede 12 su giriyor, 6 O2 çıkıyor. Aydınlık evrede 6 CO2 giriyor 6 H2O çıkıyor. Aydınlıktan karanlığa 18ATP ve 12NADPH geçiyor. Kabataslak böyle. Dışarı verilen oksijen sudan geliyor..

suyla karbondioksidin yerini değiştir dostum karıştırmışsın adama yanlış öğreteceksin

Sen söyleyince kitaba baktım, yanlışlık yok..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nuly

quote:

Sen söyleyince kitaba baktım, yanlışlık yok..

http://www.lisebiyoloji.com/resim/lisebiyoloji-fotosentez%20(24).gif

o kitabı çöpe at bence

• Adam da aynısı demiş zaten dostum ?

Karanlıklar aydınlığı ters yazmış olur böyle hatalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalDesire -- 23 Haziran 2012; 17:25:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercrazy

Adam da aynısı demiş zaten dostum ?

Karanlıklar aydınlığı ters yazmış olur böyle hatalar

ben de karıştırmışsın değiştir ki soran adam yanlış anlamasın dedim bilmediği için o karışıklığı göremeyebilir sanki karanlıkla aydınlığın karışması hiç önemli değil gibi söyledin tamam neyse sakin olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuly -- 23 Haziran 2012; 17:31:26 >
  • Yerlerini karıştırmışım özür dilerim düzeltiyorum..
  • peki krebste ortaya çıkan ilk bileşik hangisi?
  • pirüvattan itibaren 8 NADH2 oluşur.2 tane de glikolizden geliyor toplam =10 NADH2

1NADH2 3 ATP kazandırır 3.10=30 ATP
    2 FADH2 kazanıldı 2.2=4 ATP kazanılır. ETS DE 34 ATP kazanılır.
    2 ATP KREBSTEN 2 ATP GLİKOLİZDEN SDF İLE 4 ATP KAZANILDI
    TOPLAM 38 ATP EDER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrazek35 -- 23 Haziran 2012; 17:51:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrazek35

peki krebste ortaya çıkan ilk bileşik hangisi?

Piruvat Asetil Coa ya dönüyor, orada CO2 çıkışı oluyor ve okzalo asetik asitle(4C) asetil coa birleşip sitrik asit yapıyor. İlk hangisini kabul ediyoruz..
  • ışık reaksiyonları granada gerçekleşiyor.
  • Fotosentezde karanlık evrede de ışık gerekir. Çünkü enzimlerin aktifleşmesi için ışığa ihtiyaç vardır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.