Şimdi Ara

solunum sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soluk vermediğimiz için alveollerdeki karbondioksit derişimi artmaz mı

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2926438/9075335b-629a-4f62-a76f-a30c2274d325.jpeg[/simage]

bu arada bu kitabı çözen kadın kadar aldığı parayı haketmeyen birisini görmedim ben

• Bence de öyle olacak, aldığımızda derişim artacak. Difüzyonla geçiş olacak kandan alveollere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 12 Mayıs 2021; 21:46:9 >
  • knk soluk alma sırasında oksıjen alıp karbondioksit veriyoz iste niye artsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vermrmişiz soluğu almışız sadece
  • Hocam vermeden nasıl alıyon soluğu

• ''O2 alveolleri saran kılcal damarlardaki kana, kanda bulunan CO2 ise alveollere difüzyonla geçer.''

Alveol zaten gaz tutmuyor mu agalar ? CO2yi alacak oradan difüzyonla HBCO2 getircek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 12 Mayıs 2021; 21:56:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Etil alkol fermantasyonu soru
    6 yıl önce açıldı
    dna sorusu
    6 yıl önce açıldı
    fizik sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

Devlet kitabından baktım ve bundan genel olarak bahsetmemiş. Dediğiniz mantıklı ama bilemedim

• Shock17 S kullanıcısına yanıt

Galiba ranvier boğumu mevzusu da yazmıyordu veya bilmiyorum her kafadan başka bir ses çıkıyordu azaltmıyor mu artırıyor mu diye iletim hızını, o soruyu sordular bazıları tuzağa düştü. Azaltıyor olacaktı iletim hızını. Tabii soru açıktı da herkesin kafası karışıktı. ÖSYM'nin bu şeyi beni delirtiyor. Mesela bir örnekte geri yaylanma basıncı tamam ATP harcanmıyor soluk verirken fakat oradaki kaslar kasıldığı için yine ATP harcanıyor, garip şeyler. Sınav anında tabiri caizse mal gibi kalmamak için bu karışan kısımları iyi öğrenmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 12 Mayıs 2021; 22:1:59 >
  • Hocam soluk alabilmek için ilk önce co2 veriyoruz. Alveoller boşalmış oluyor soluk verince. Soluk alma sırasında alveoller tekrar doluyor fakar o2 derişimi artıyor. Bir depoyu doldurmak için önce boşaltmak gerekir ya onun mantığında buda

• hala mantıklı bir çözüm bulunamadı. birminghamın dediği en mantıklısı şu ana kadar

• kanka soluk alırken diyoe çok basit düşün oksijen alıyorsun solunum yolalrıdnna gelip akciğere ordan da alveole giriyor kılcak kısmını düşünürsen onu bilmek çok zor sonuçta bize hangi sırayla gidip geldiğini örğetmiyor kitapta ya da hangisi kaç saniye vs.keşke kalpteki kasılma gibi süre ve sırasını verse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam kitapta difüzyondan sonrası verme diyormuş sanırım hoca öyle dedi

• kontrol ettim şimdi kitapta ilgili kısım

solunum sorusu
  • hocam kitaplarımız farklı sanırım ben 11. sınıfım meb (sanırım bazı okullarda başka yayın da var bu yüzden meb olarak belirttim)biyoloji kitabında difüzyonla ilgili kısım yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.