Şimdi Ara

Soluk Çıktı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sürekli siyah çıktı alıyordum, siyah çıktılarda sorun yok.
    Bugün bi kaç resim basmam gerekti ancak kağıttaki renklerin ekranda gözükenlerle hiçbi alakası yok.
    Kırmızılar açık sarı gibi, maviler açık mavi olarak çıkıyor. Uzun süre güneşte duran kalitesiz baskılar nasıl soluyosa bu aletin renkli çıktıları da benzer soluklukta oluyor.

Çıktı ayarlarıyla defalarca oynadım, photoshop'da aklıma gelen her renk ayarıyla oynadım, 30'a yakın kağıt çöpe gitti delirmek üzereyim

Kartuşların ikisi de hemen hemen full dolu, daha yeni değiştirdim. Yazıcı mı çok adi, bi şeyleri yanlış mı yapıyorum anlamadım.
    Düzgün renkli çıktı almanın püf noktası nedir?

• Kartuşların da son kullanma tarihi vardır, öncelikle onu kontrol etmeni tavsiye ederim. Ayrıca uzun zamandır renkli kartuşları kullanmıyorsan, kartuşların kurumuş olması ihtimali ile kartuşun mürekkep yollarında kurumuş mürekkep kalması gibi bir sorunun da olabilir. Tavsiyem renkli kartuşlarını çıkarıp bir peçeteyle mürekkep yollarını temizlemen ve kartuşu çalkalayıp tekrar denemendir.
  • Kartuşun içerisinde 3 ana renk bulunur: Cyan, Magenta, Yellow. Tüm renkler bunların karışımı ile elde edilir.
    Bahsettiğin sorun iki nedenden oluşabilir:
    Birincisi, renklerden teki kurumuştur (büyük ihtimalle magenta; kırmızı=sarı ile magenta karıştırılarak elde edilir.)
    İkincisi, kartuşu doldurtmuşundur, adam yanlış yere yanlış mürekkep basmıştır. Ya da sadece mürekkebi kalitesizdir.

Şimdi photoshop'u aç ve 3 ufak kare içerisine Cyan(#00FFFF), Magenta(#FF00FF) ve Sarı(#FFFF00) renklerinden doldur ve yazdır. Çıkışta karelerden biri eksikse anla ki o renk kurumuş...

edit: Kartuşların yazıcıya temas ettiği pinlerde bir kirlilik, hasar vs. varsa da aynı sorunu yapabilir. Yok eğer tıkanıklık varsa biraz buhar işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 5 Mayıs 2007; 9:48:58 >
  • Cevaplarınız için teşekkürler.

Bi ayrıntıyı atlamışım; aynı resmi yaklaşık 30 kere bastım ve sadece 2 çıktı tam rengi verdi, diğerleri yukarıda anlattığım şekilde soluk şekilde çıktı.

Walandyl ve Hazar, önerilerinizi şimdi deneyeceğim. Umarım işe yarar
  • Hazar dediğin doğru çıktı, maalesef kartuşun magenta kanalı tıkanmış :(

Photoshop'dan çıkan test baskılarında kırmızı kare gittikçe solmaya başladı, sonra 15-20 saniye buhara tutup peçeteyle sildim. Peçeteye magenta rengi çıkmadı. Tekrar test baskısı aldığımda kırmızı kare hiç gözükmedi.

Büyük ihtimal uzun süredir renkli baskı almadığım için kartuş kurumuş, yeni bi kartuş almanın zamanı geldi demek ki :)

Yardımlarınızı için tekrar teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda ki siyah bant sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.