Şimdi Ara

Solucan Gübresi Üretimi Karlı Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzün en ekonomik ve etkili gübre seçeneklerinden biri olan solucan gübresi, bitkilerin gelişimindeki maksimum etkisi nedeniyle, büyük ilgi görmektedir. Amerika’da bilim adamlarının solucanlı bitkilerin daha verimli olduğunu keşfettiler. Bunun nedenini araştırdıklarında solucanlara ait gübrenin büyük bir etkiye sahip olduğunu keşfettiler. Solucan gübresi Üretimi, bu keşiften sonra bütün dünyaya kısa sürede yayıldı. Ülkemizde de bu gübrenin üretimi ve satışı artmaya başladı. Solucanların fazla masraf istemeyen canlılar olması nedeniyle, bu canlıların gübresi büyük ilgi görmeye başladı. Tarımda ve peyzaj çalışmalarında tercih edilen bu gübreler, Solucanlara ait tesislerde profesyonel bir şekilde üretilmeye başlandı.

Solucan Gübresi Üretimi Nasıl Yapılır?

Kırmızı Kaliforniya solucanları, bu kategorinin popüler canlılarıdır. Çok hareketlidir ve hızlı sindirim gerçekleştirir. Bu nedenle kısa sürede gübre üretir. Bir tanka on bin solucan yeterli hale gelebilmektedir. Üstü kesik olan bu tank, 550 kilogram solucan maması eklenmektedir. Büyük baş hayvan gübresinden de mama yapılabilmektedir. Evdeki artık yiyecekler de solucanlar için gıdadır. Yere temas etmeyen tank, çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Temizlik kimyasal kalıntısı kalmamalıdır. Yerden yüksekte durması için tankın alt kısmına odun yerleştirilmelidir.

Bu işlem, mamadaki nemi aşağı çekmek içindir. Ayrıca tankın zeminine serilen çakıllar da nemi aşağı çekecektir. Çakılların üzerine ise çuval veya bez serilir. Bu çuval veya bezin üzerine ise solucan gübre üretimi için tercih edilen solucan maması yayılır. Çuvalın üzerindeki mamanın suyu aşağı iner. En üste ise solucanlar yerleştirilir. Mama sıkıştırılmamalıdır. Bir metre mamaya 8000-10000 solucan yerleştirilebilir. Pancar yaprakları, yumurta kabuğu, ayçiçeği fabrikası bitkisel atıklar, pamuk bitkisel atıklar, çayın posası, cevizin kabukları, fındıklar, fıstıklar, ay çiçeği, karton parçaları, kağıtlar, talaşlar, yulaf samanı, arpa çeşitleri, koçan yapraklar, mısır ve yoncalar, ot, çimen ve hayvan gübreleri, solucan maması yapım işlemlerinde kullanılmaktadır.

Pahalı olmayan solucan gübresi üretimi, ekonomik çözüm noktasında tercih edilmektedir. Etkili olmasının yanı sıra, solucanların hızlı üremesi, üretim kapasitesini artırmaktadır. Bir yılda on kat üreyen solucanlar, kısa zamanda gübre üretimini kat kat artırmaktadır. Alüminyumdan veya ahşap gibi malzemelerde üretilmiş hazır solucan üretim üniteleri bulunmaktadır. Hızlı üreyen ve çok hareketli olduğu için gübre üretimini çok hızlı bir şekilde gerçekleştiren Kaliforniya solucanları, bu kategorinin en popüler canlılarıdır. Bu işe başlayacak kişiler kırmızı Kaliforniya solucanı ile işe başlamalıdır. İnek ve koyun gübresine nazaran çok ekonomik olan bu gübreler, çiftçilerin yeni tercihi haline gelmiştir.

O zaman soruyorum 160.000 nakit ile bu işe girsem bir aperatifçi açmaktan daha fazla para kazanır mıyım?

• hayır yağmurludur xd
  • Kağıt üstünde karlı bir iş ama gerçeğe dökünce öyle olmuyor, bizim çiftçimiz tutucudur, yeniliklere ikna etmek çok zor... Pazar bulmakta çok zorlanırsın, yok ben bulurum diyorsan çok karlı bir iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek gerek aslında. En ufaktan başla ürettiğini sat . Bende düşünüyordum ama zaman kısıtlı olduğu için yapamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese Merhaba

İsmim Çağrı Güngör,

Bende 6 yıl kadar önce bu sektörü araştırmaya başladım. Ve yaklaşık 2 yıl kadar önce de hobi amaçlı değil, profesyonel amaçlı olarak 500.000 Adet Solucan ile bir işletme kuruluşu gerçekleştirdim ve Solucan Gübresi üretimine başladım. Firmamın adı ikofarm.
    Bu iş söylendiği gibi çok kolay bir iş değil,kolay para kazanamazsınız,6 ayda zengin olmazsınız :)

Ancak konu hakkında merak ettikleriniz veya danışmak istediğiniz noktalar var ise objektif bir şekilde bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suspect_

Herkese Merhaba

İsmim Çağrı Güngör,

Bende 6 yıl kadar önce bu sektörü araştırmaya başladım. Ve yaklaşık 2 yıl kadar önce de hobi amaçlı değil, profesyonel amaçlı olarak 500.000 Adet Solucan ile bir işletme kuruluşu gerçekleştirdim ve Solucan Gübresi üretimine başladım. Firmamın adı ikofarm.
    Bu iş söylendiği gibi çok kolay bir iş değil,kolay para kazanamazsınız,6 ayda zengin olmazsınız :)

Ancak konu hakkında merak ettikleriniz veya danışmak istediğiniz noktalar var ise objektif bir şekilde bilgi verebilirim.
    Çağrı bey başlangıç maliyeti ne kadar tutmuştu ve bunun içinde hangi kalemler vardı? Yer kendinize mi ait, kira mı? Sizin işleriniz ne durumda, pişman oldunuz mu yoksa niye daha önce başlamadığınıza mı üzülüyorsunuz? Benim gibi bu işe yeni başlamayı düşünenlere ne gibi tavsiyeleriniz olur? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendin sıç hocam bedava

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bulaşmayın her gören atladı.. treni kaçırdınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.