Solomos Solomou 1996 Ağustos'unda Kıbrısta asılan Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanan ve Türk askerkeri tarafından vurulan bir Rum. Asılan Türk bayrağını hazmedemeyerek direğe tırmanmaya çalışırken bir Türk askeri bu kişiyi vurmuştu ancak hala dünyanın birçok yerinde bu konuşuluyor.Hatta bununla ilgili sabote etme amaçlı siteler de var. (bkz.http://www.hri.org/Cyprus/Cyprus_Problem/bikers/murder_2.html )
Bu yazıyı niye mi yazdım? aslında başka topiclere de reply olarak yazabilirdim.Ama yeni konu açma gereği duydum..11 sene önce yaşanmış bir olay bile hala konuşuluyor,haklı olmamıza rağmen katil olarak gösteriliyoruz.Ancak bizim insanımız bu ülke zaten satılmış diyerek bu olup bitenlere ( son olaylar-hrant dink olayı vs) seyirci kalıyor. Halbuki böyle diyerek kendi ülkelerine hainlik etmiş ve satmış oluyorlar.
Bi topicte bu ülke ne hallerde kuruldu diyerek askerimizin yemek listesine vah vah ne hallerden bugüne gelmişiz diyorlar, ama ülkemizi savunalım deyince zaten ülke satılmış , bırak ya! diyorlar.
Arkadaşlar bu ülkenin ne şartlarda savunulduğunu unutmayalım. Ülkemizi satmayalım, sattırmayalım.