Şimdi Ara

Solo Self-Found Manifestosu (100% Türkçeleştirildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ki forumdaki poe kullanıcı kitlesini artırmayı ve bilinçlendirmeyi, rehberleriyle hedefleyen bir avuç insandan biriyim. Guild Anatolia kurucusuyum. Beni tanıyan tanır. 2 Bin saatten fazla poe playtime'a sahibim. Elimden geldiğince boş zamanlarımda rehber hazırlıyorum. Yeni rehberlerim yolda. Fakat bugün sizi geçen hafta yayınlanan ve oyuna eklenecek olan yepyeni ve çok önemli bir mod hakkında bilgilendirmeler bulunan manifestonun 100% türkçeleştirilmiş halini yazacağım. Türkçeleştirmek için emin olun çok emek harcadım. Birebir türkçeleştirmedim onun yerine anlam bütünlüğünün korunması için uğraştım. Haliyle çıkıpta demeyin ki ; burayı nasıl böyle türkçeleştirdin bu nereden çıktı vs. Yine türkçeleştirilmesini istediklerinizi yazabilirsiniz. Herkese iyi lootlar dilerim

    Manifestonun Orjinali ; https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1823776

    Solo Self-Found Nedir?

    Solo Self-Found (SSF), takas ve partiye izin vermeyen, oyuncunun kendini zorlaması amaçlanan ortak bir oyun stilidir. Bunun anlamı karakterinizin ilerleyişi tamamen kendi çabalarınıza dayalı olacak ve diğer oyunculardan hiçbir şekilde etkilenmeyeceksiniz. Diğer oyunculardan güçlü itemler veya boss dövüşleri için yardım isteyemezsiniz. Birçok oyuncu kendini öne çıkarmak için bu modu tercih edecek. Güçlenmek için her itemi craft etmek veya arayıp bulmak zorunda olmanız sizin ilerleyişinizi fazlasıyla yavaşlatacak (öyle olacağını düşünüyorum).

    SSF bir saygınlık sistemi. Oyuncular, hiçkimseden en ufak yardım almadan belli seviyeleri geldiğini iddaa edebilirdi fakat bundan tam olarak emin olmanın bir yolu yoktu. Content Update 2.6.0'da kuralların otomatik olarak uygulanmasını sağlayan bu sistemi resmileştirmeyi planlıyoruz. Eğer isterseniz başarı merdivenlerini basamak basamak bu sistem ile tırmanabilir veya işin kolayına kaçarak karakterinizi normal bir karaktere dönüştürebilirsiniz.

    Biz bu moddaki oyuncuların birçoğunun normal karakterlerine geri dönmesini bekliyoruz. Sadece bazı oyuncuların normal karakterlere geri dönmesi biraz uzun sürebilir. Örneğin; Öldürme hızınızı 3'e katlayan bir rare itemi trade ile almadan önce 20lv'e kadar oynamak isteyebilirsiniz. Bir arkadaşınız ise bir şekilde trade kullanmadan düşük seviye map'lere kadar ulaşabilir. Bu durumda sizin SSF başarınız 20, onun SSF başarı ise 70 olarak kaydedilecektir.

    Sistemin Hedefleri:
    • İsteyenler SSF kuralları net biçimde uygulanmalıdır.
    • Oyuncular trade ve party kullanmak istedikleri zaman sistem devreden çıkartılabilir.
    • Kendinizi övmek dışında sistemin şimdilik bir avantajı yoktur.
    • Biz yeni oyuncuların bu modu seçmesini istemiyoruz. Ayrıca bu mod gelmesine rağmen PoE halen trade ve party odaklı olarak multiplayer sistemleri geliştirilmeye devam etmiş ve edecektir.

    Sistemin Planları:
    Mevcut liglerin SSF versiyonlarını aktifleştirmeniz için karakter yaratma ekranındaki tike tıklamanız yeterli olacaktır. Fakat planımız; Scion'u kurtarmadan (veya onun gibi bişey) bu tik kutusunun görünmemesini sağlamak.

    Bu liglerde diğer oyuncularla trade yapamaz veya party kuramazsınız. Bu liglerin kendi stash kasaları, master npc ilerleyişleri, Atlas ilerleyişleri vs. vardır. Aynı SSF ligindeki karakteriniz arasında stash yoluyla item paylaşımı yapabilirsiniz. Bu sizin tek başınıza yaptığınız bir başarıdır.

    Bu liglerin karakterinizi regular karaktere çevirmeden önce ulaşabildiğiniz en üst seviyeyi yazan bir sıralama listeleri vardır.

    Karakter seçme ekranında karakterinizi SSF olmayan bir lige tek yönlü olarak taşıyacak bir buton bulunacak. Bu yapıldıktan sonra mevcut SSF karakteri artık o ligin regular sıralamasında yer alır ve diğer oyuncularla party kurabilir veya trade yapabilir.

    Ayrıca tüm karakterlerinizi ve tüm ilerlemelerinizi (atlas,masters,stash vs.) götüren bir buton daha var.

    Challenge’lar ligin 4 tipi arasında paylaşılacak (örneğin, Breach, Breach SSF, Hardcore Breach, Hardcore Breach SSF).
    Tamamladığınız herhangi bir Challege’ın SSF liginde mi yoksa regular ligde mi tamamlandığının bilinmesine gerek yoktur. SSF modunun zorunlu olmadığını hatırlatırız. Eğer SSF modu ile oynamak istiyorsanız bu sistem sizin yeteneklerinizi tartışılmaz biçimde ortaya çıkartacak.

    Teknik olarak farklı lig olduklarından ligin SSF versiyonu ile Regular versiyonunda oynayan oyuncular chat haricinde birbirlerini göremeyecekler.

    Bu özelliğin oyun ekonomisini böleceği veya etkileyeceği öngörülse de, SSF ligleri oyun ekonomisinin bir parçası olmayacak. (trade yok ondan bahsediyor)

    Yukarıda bahsi geçen tüm bilgiler oyunun PC versiyonu için geçerlidir. Xbox için henüz kararlaştırılmamıştır.







  • Çeviri için emeğinize sağlık. Ben de bu sistem hayata geçtiğinde oyuncuların ne oranda rağbet göstereceğini merak ediyorum. Bir hevesle lige başlanabilir ancak malum dilediğiniz anda ssf den çekilip normal lige dönebiliyormuşsunuz bu yüzden büyük bir merakla bekliyor olacağım.
  • Emeğine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş. Bu tür çevirilerinin ve Türkçe rehberlerinin devamını dilerim.
  • Ellerine sağlık.
  • eline emeğine sağlık güzel olmuş
  • Eline sağlık güzel paylaşım. Milletle konuşabilme dışında tamamen single player oluyor yani oyun doğru mu anladım acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.