Şimdi Ara

Solo için yardım (Ride the lightning)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar soloyu tam olarak kesintisiz calmak ıcın nelere calısmam gerekir hangi teknık lazım? Baştaki tappıngı kolayca hallediyorum 4-5 saniye daha gidiyor ve sonra hızlanıyor ve ben yavaslamadan gecemıyorum yavaslayınca da solo solo olmaktan çıkıyor ve nota kacırıyorum mesela solonun en son bolumu ıle fade to black outro solosunda kırkın yaptıkları aynıydı demek ıstedıgım ne bılmem gerekıyor böyle soloları calmak ıcın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 25 Temmuz 2013; 19:32:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslinda sorunun cevabi basit. Metronomla calismak
    Ama onun disinda kirk hammett licks diye youtuba aratirsan sorunun cevabini daha net bulmus olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: womper

Aslinda sorunun cevabi basit. Metronomla calismak
    Ama onun disinda kirk hammett licks diye youtuba aratirsan sorunun cevabini daha net bulmus olursun

cevap ıcın teşekkür ederim, yaklasık 1 saat metronomla birlikte bildiğim seylerı denedım backıng track da kullandım ve biraz eksiklerim varmıs.bana doğru geliyordu ama metronom ve backıng track cok ısıme yaradı bu zamana kadar keske kullansaymısım. Bır kac sarkiyi metronomla
    çalıştıktan sonra metronomsuz da rıtme oturmaya basladı. hazır olduktan sonra bu soloyu da metronom ıle birlikte gerçek hızında calmaya calısacagım sayenizde. ayrıca kırk hammet lıcksı de inceledim çoğu soloda aynı seylerı kullanıyor tablarını buldum calıstım ve çok ısıme yarayacak gibi duruyor onun sololarını çalarken ve dogaclama yaparken, zakk wylde ve randy rhoads lıcks de varonlari da ilerde çalışmak ıcın kaydettim :-) çok teşekkür ederim sayenizde bayagı sey öğrendim çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 25 Temmuz 2013; 21:17:05 >

• Kac yildir caliyorsun hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghasty

quote:

cevap ıcın teşekkür ederim, yaklasık 1 saat metronomla birlikte bildiğim seylerı denedım backıng track da kullandım ve biraz eksiklerim varmıs.bana doğru geliyordu ama metronom ve backıng track cok ısıme yaradı bu zamana kadar keske kullansaymısım. Bır kac sarkiyi metronomla
    çalıştıktan sonra metronomsuz da rıtme oturmaya basladı. hazır olduktan sonra bu soloyu da metronom ıle birlikte gerçek hızında calmaya calısacagım sayenizde. ayrıca kırk hammet lıcksı de inceledim çoğu soloda aynı seylerı kullanıyor tablarını buldum calıstım ve çok ısıme yarayacak gibi duruyor onun sololarını çalarken ve dogaclama yaparken, zakk wylde ve randy rhoads lıcks de varonlari da ilerde çalışmak ıcın kaydettim :-) çok teşekkür ederim sayenizde bayagı sey öğrendim çok teşekkürler

Rica ederim forumlar zaten bunun icin var

Bu arada metronom calismasi bircok gitaristin atladigi bir nokta. Bir soloya calisirken yarim saniye bile takilsaniz parca ilerledikce o takildiginiz yer kendini bariz belli ediyor. O yuzden en dogru yolda devam etmen ilerde cok isine yarayacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: Masamune

Kac yildir caliyorsun hocam?

Galiba 1 yılı gecmisim bana 8 ay gibi geliyodu olmus 1 yil simdi hocam sen diyeceksin ki bu kadar surede bu soloyu mu caliyosun hayir calamadigim icin konuyu actim yoksa master solosunu da yavas bir sekilde gecebiliyorum sorunum hiz ve ritimdi amacim soloyu hizlica nasil ogrenebilirim onu ogrenmek sizin de soyleyecek bir kac seyiniz varsa dinlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 25 Temmuz 2013; 23:58:08 >
  • quote:

quote:

quote:

Rica ederim forumlar zaten bunun icin var

Bu arada metronom calismasi bircok gitaristin atladigi bir nokta. Bir soloya calisirken yarim saniye bile takilsaniz parca ilerledikce o takildiginiz yer kendini bariz belli ediyor. O yuzden en dogru yolda devam etmen ilerde cok isine yarayacaktir

Evet dediklerinizin hepsi de oluyor cok haklisiniz tekrar tesekkur ederim size metronomu bilirdim ama onem vermezdim ama ciddi ismis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Galiba 1 yılı gecmisim bana 8 ay gibi geliyodu olmus 1 yil simdi hocam sen diyeceksin ki bu kadar surede bu soloyu mu caliyosun hayir calamadigim icin konuyu actim yoksa master solosunu da yavas bir sekilde gecebiliyorum sorunum hiz ve ritimdi amacim soloyu hizlica nasil ogrenebilirim onu ogrenmek sizin de soyleyecek bir kac seyiniz varsa dinlerim

Merakımdan sordum tamamen.Bende 6 aydır çalıyorum bana aşırı zor geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Merakımdan sordum tamamen.Bende 6 aydır çalıyorum bana aşırı zor geliyor.

6. ayımdayken bana da herşey çok zor geliyordu ilk tappıngı yaptığımda ne kadar mutluydum bilemezsinız tüm gün salak salak tapping yapmıstım ve ayrıca merak etmeyin ilk 6 ayınızda öğrendiklerinizın 2 kat fazlasını sonraki 6 ayda düzenlı çalışma ile basarıyorsunuz yani üzülmeyin bu soloyu ben de atamıyorum doğru bır şekilde sadece notaları ezberlıyorum gerçek hızına yetişemiyorum. bu solo da kolay gelecek ben ilk ayımda unforgıven solosunu öğrenmeye calısıp yapamıyınca vazgeçip bırakmıştım 6.-7. aylarda denedım ve inanın kolayca gectım soloyu halbuki başlarda ölsem atamam diyordum bu soloya :-D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.