Şimdi Ara

Solidworks AutoCad catia gibi yazılımlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gibi yazılımları üniversitedeyken para kazanmak için kullanabilirmiyim?
    Mesela ben solidworksu iyi bir şekilde kullanabiliyorum.Sanayide araba yedek parçaları satan dükkanlara gidip bunların parçalarının bazılarını ben solidworksde çizim cnc ile basabilme şansım var lütfen yardım..



  • GrabCAD'de bir hesap açıp örnek çizimlerinizi ordan yayınlamanizi tavsiye ederim. Drive hesabı da açin. Oraya da at stl, step veya jpeg olarak. Ben de solid ile elektronik devre elemanları çizip tasarladığım kartlari 3d görmek için tasarım programına import ediyorum. Ama kesinlikle seri üretim veya genel anlamda rigid üretim mantığıyla çalışmam söz konusu değil. Çünkü ne alanım ne de tecrübem var. Eğer ki siz cnc gibi talasli üretim işlerinde para kazanmak istiyorsanız gidip sanayi bölgelerinde veya serbest teknopark bölgelerindeki şirketlere başvuru yapın. İnternetten bulunduğunuz şehirdeki sanayi sitelerine ve ordaki firmalarin isimlerine, teknopark ve onların serbest bölgelerine ulaşın. Hepsini not edin. Çıkıp tek tek gezin. "Ben bunları bunları yaparım, hevesliyim, belli bir müddet de deneme süresine tabi olarak da çalışırım " diyin. Örneğin burda Antalya'da kuzenim sanayide mobilyalar için metal kesim işleri yapan bir yerde solid ile çalışıyor. Öyle zor işler de değil. Bilmem pc faresi çizelim, ergonomik şekiller olsutularim, çizerken bir sürü surface açılmasi gerekecek bir çizim olsun falan filan da değil olay. Düz saç veya profil üzerine ustaların istediği ve ölçüsünü verdiği boyutta delikler çiziyor. Asıl yeteneği üretim sonrasında neler olacağını düşünebiliyor. Neresi ince kesilirse vidalaninca kırılır, neresi için yuva ve neresi için boyun bırakılacak onları tahmin edebiliyor. Her delik ve yer icin ANSYS programında mukavemet testi yapmıyor hani. Türkiye pratik islerin döndüğü bir ülke. Usta ülkesi, mühendis değil(istisnalar var elbet ) .




  • Türkiye'yi konuşmak boyunuzu aşıyor anlaşılan. Senin akraban ve çevresi ancak o kadarını anlayabilyordur, o başka. İnsan bilmediğini nerden bilsin?

    Sayın Hocam, Kerim Hocam; bu işleri profesyonel ve işe adapte yapan bir sürü millet var. Senin talaşlı imalattan kazanman zor, hem de part time ile. Ama müthiş bişiysen tabii ki takıl. Daha ziyade; internet vb ile ürününü reklam etmek isteyen ve pazarlamak isteyenlere atış yap. Mesela prefabrik ev imal edenlere kuvvetli fiyatlar çekerek çizim teklif et. EVlerini üç boyutlu ve tüm ayrıntıları ile çizmeyi, müşterilerinin her şeyi bilgisayar üzerinden inceleyebilceğini ve bu çizimler sayesinde yurt içi-dışına ulaşabileceklerini ifade et. Av bayilerinin de isteklerini 3-d çizersen müşterilerini daha iyi etkileyebilir ve yağlı müşterilere ulaşabilirler...
  • değerli yorumlarınız için sağolun
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Haddin olmayan ithamlarda bulunma!! Ben ytü teknopark elektronik arge müh olarak çalıştım. O haberlerden izlediğin bayraktarin firmasıyla aynı binadaydim. Tubitak, kosgeb, ASELSAN ne dersen de içindeydim. Sen otur boş boş artistlik yap. Gram icraatın yok. Bir tek projen ve ispatlanacak ürünün yok. Olsa da burda bana ve akrabalarıma dil uzatma hakkın yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostmanzero

    Haddin olmayan ithamlarda bulunma!! Ben ytü teknopark elektronik arge müh olarak çalıştım. O haberlerden izlediğin bayraktarin firmasıyla aynı binadaydim. Tubitak, kosgeb, ASELSAN ne dersen de içindeydim. Sen otur boş boş artistlik yap. Gram icraatın yok. Bir tek projen ve ispatlanacak ürünün yok. Olsa da burda bana ve akrabalarıma dil uzatma hakkın yok.
    Senin kendi kendine üreteceğin etiketler ancak senin için hatıra olurlar... Alimlerin kabri mü'minlerin kalbindedir. Sen hamallığı icraattan sayıyorsan, direk fikirsel ve zekasal bir icraatı zaten idrak edemezsin.

    Sizlere en ufak bir hakaret yoktu. AMa ööle anlamışsın. Sen koca Türkiye'yi küçümseyeceksin de biz sizin küçük dünyanızı görmezden geleceğiz... Ne senin yakınların ne de bir diğeri Türkiye için sınır olamaz. Siz az anlıyor olabilrisiniz. Bu Türkiye'yi bağlamaz. Türkiye kendisini, yeterince ispatladı.

    Geçende de senin gibi konuşan biri vardı. Bir zekasal soruyu çözemedi. Biz çözdük idrak edemedi. Sonra çözüm diye birşey getirdi biz de bizim gösterdiğimiz çözümün aynısı olduğunu söyledik senin gibi arıza çıkardı. Hayırlı işler bol güneşler...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    "Alimlerin kabri mü'minlerin kalbindedir"
    "Sen hamallığı icraattan sayıyorsan, direk fikirsel ve zekasal bir icraatı zaten idrak edemezsin."
    "Geçende de senin gibi konuşan biri vardı...."
    Ne kadar alakasız ve olabilddiğince demagojik laflar.
    Farklı bir cevap yazmıştım ama yazdığıma pişman oldum . benim önceki yazdığıma bunları yazdıysan kim bilir yazıp sildiğime yine ne alakasız birşey yazacaktın. ondan dolayı vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 11 Ağustos 2018; 22:45:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.