Şimdi Ara

solidwork ve normal kullanım için ekran kartı tavsiyesi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acil dememin sebebi bu gün içerisinde halletmem lazım.

merhabalar ben imalat mühendisliğini kazanmış birisiyim arkadaşla kendimizi geliştirmeye başlayacağız.

Normal kullandığım bilgisayarım lenovo ideaped 300 r5 m330 ekran kartına sahip arkadaşım bilgisayarın solidwork vb. çizim programlarının altında pestilinin çıkacağını söylüyor şuğan solidwork ü indiriyorum bir deniyecem ama muhtemelen haklı.

solidwork gibi programlarda quadro ekran kartı tavsiye ediyorlar.
    2. elde lenovo thinkpad W550s gördüm quadro k620 ye sahip 16gb ram i75600u işlemci ve 512ssd si var 4750 tl sizce bu nasıl olur.
    yine 2. dell precision 7510 karaçam quadro m2000m var 5250 tl.

Birde solid work vram olarak 4gb istiyor gtx 1060 3gb çalıştırmazmı yani?

lütfen bu gün içerisinde bana tavsiyelerinizi verin. Geceleyin piyasalar açılacak ne olacağı belli değil.

ya 0 masaüstü toplayacağım 5000 lira bütçem var 6000 e çıkabilirim veya 2. el alacağım.

• Sadece bu siteyi incele baska kimseyi dinleme:https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Why-you-should-use-a-Quadro-video-card-in-Solidworks-2016-751/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • ganker kullanıcısına yanıt
    inceledin mi siteyi? bu işlerden hiç anlamıyorsan söyle ona göre yazalım, fakat verdiğim sitede gtx serilerinin yeterli olduğu yazılıydı zaten. Araştırma kurcalama ve ingilizce sıfır anladığım kadarıyla..
  • solidwork ve normal kullanım için ekran kartı tavsiyesi acil yardım
    Kaynak
    2gb lık kartların zayıf olduğu görülüyor. 4gb lık kartlar ortalama performansta.. intel islemciler daha randımanlı çalışıyor. i7 8700 / i5 8400 lü 16gb ramli, ve min gtx 1060 6gb lı bir sistemi ssd ile kullanırsan yeterli olur. Bütçe dahilinde gtx 1050ti + i5 8400 de olur. 16gb ram her halükarda..

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiğiniz link için teşekkür ederim evet baktım anladığım kadarıyla quadro ekran kartlarinin benim gibi bu işi yeni yeni öğrenecekler için pek önemi yok normal gtx lerde yeterli oluyor. Melesef ingilizcem yeterli değil ve Evet pek fazla anladığım söylenemez ve sanirim 1050 ti da yeterli olur diye düsünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Arkadaş beni biraz panik yaptım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben autodesk inventor ü laptop i5 7300hq & gtx 1050 4gb ile kullanıyorum çok rahat çalışıyor gayet memnunum solidworks te aynı mantıkta sonuçta.. gtx 1050ti düşürsen ikinciel bakmanı tavsiye ederim çünkü faiş fiyatlardan sattıkları bir dönemdeyiz üstelik nvidia yeni seri ekran kartlarını bu ay sonu gibi çıkarıyor. Biraz terso bir zamanda bilgisayar toplama işine girmişsin. Ama yapacak birşey yok, ikinci el parçalar düşünülebilir.
    Peki ramlerin mhz nin çok bir önemi olur mu sizce?
    Bir de 1060 3gb 1050 ti aydan daha perdormanslı 1gb lık vram için 1050 ti almak mantıklı olur mu?

Evet 2. söylediğiniz gibi çok daha mantıklı. Sanırım 2. el gtx 1060 6gb lı sistem bakacağım

benim biriktirdiğim 750 dolarim var. Bir yandan yeni ekran kartlarini da beklemek mantıklı öteki yandanda dolar artıkca alınan vergi oranida artiyor. Sanırım yeni ekran kartlarini bekleyeceğim alamassamda 2. el garantili bakacağim.

çok sağolun bana çok yardımcı oldunuz. Sabahtan beri düşünüp duruyordum fazla masraf yapmakda istemiyorum daha sonra paraya ihtiyacim olur diye. En sonunda boşvermiştim siz beni aydinlattiniz.

ramler intel toplarsan farketmez diyebilirim her ne kadar fark biraz farketsede seni ilgilendirecek kadar fark olmayacak inanabilirsin. gtx 1060 3gb ile gtx 1050ti 4gb aynı fiyatsa ben olsam gtx 1060 3gb alırdım sanki çünkü zaten işe yeni başlıyorsun çok büyük dosyalarla çalışmayacaksın sanırım, 2-3 sene sonra daha iyi bir sisteme çıkarsın. 4gb yetecek diye daha düşük bir gpu işlemcisi almazdım. tercihim gtx 1060 3gb yönünde olurdu. ama hangisi daha ucuz ona bakmak lazım. arada 300 lira kadar bir fark olması lazım. o da neredeyse bir psu parası sonuçta...
    gtx 1060 3gb tek fan
    gtx 1050 ti 4gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 9 Eylül 2018; 21:12:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ganker

Evet 2. söylediğiniz gibi çok daha mantıklı. Sanırım 2. el gtx 1060 6gb lı sistem bakacağım
    Aynen ikinciel garantili sistemler daha karlı olur.. mağaza fiyatları tavan şuanda ama daha fazla artıp artmayacağıda meçhul en azından ikinci elde adam aldığı fiyattan satarda bizde mağaza fiyatından uyguna birşeyler almış oluruz
    Keşke aldıkları fiyattan satsalar çok uçuk rakam verende var ama ümitliyim yeni seri çıkınca 2. el birazdaha ucuzlıycakdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.