Şimdi Ara

Solak-Sağlak Gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sonunda elektro gitarıma kavuşuyorum.cort x2 + line 6 amfi almayı planlıyorum. fakat son bir aşama kaldı.ben solağım.neredeyse her işimi solla yaparım.

şimdi şöyle bir durum var.daha önce yaklaşık 1-1,5 ay klasik gitar çaldım.bu gitar sağlaktı.neredeyse hiç pena kullanmamıştım.gitarımı penayla çalmayı denedim ve sağ elimle inanılmaz zorlandım.gitarı çevirdim ve sol elle elektro gitardaki alt-üst hareketini çok rahat ve hızlı bir şekilde yaptım.

klavyeye gelince yine aynı durum var.bir süre sağlak gitar kullandığım ve solak olduğum için sol elim klavyeye daha hakim.sağ elle yine çok zorlandım.

sizce cort'un solak mı yoksa sağlak modelini mi tercih etmeliyim? sırf bu yüzden nerdeyse bir haftadır gitarı alamadım.bir sürü forum gezdim herkes farklı şeyler söylemiş.solak gitarların daha zor satıldığı ve daha pahalı olduğu,kendi gitarından başka gitarları çalamayacağın vs. gibi.bunlar hiç önemli değil.önemli olan ben hangi şekilde daha rahat çalarım ve daha çabuk öğrenirim?

• Hocam saniye düşünme solak al gitsin.zaten alacağın gitar x2 solak gitar piyasasında en çok bulunan ve fiyata göre de en rahat satılan gitardır.ayrıca solak şekilde çok daha rahat edersin zaten kendinde söylemişsin sağ tutarken zorlandım sola alınca rahat ettim diye.kimsenin dediğine bakma senin bedeninin doğası öyle senin için doğrusu solak gitar alman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recko

Hocam saniye düşünme solak al gitsin.zaten alacağın gitar x2 solak gitar piyasasında en çok bulunan ve fiyata göre de en rahat satılan gitardır.ayrıca solak şekilde çok daha rahat edersin zaten kendinde söylemişsin sağ tutarken zorlandım sola alınca rahat ettim diye.kimsenin dediğine bakma senin bedeninin doğası öyle senin için doğrusu solak gitar alman

yardımın için sağolasın hocam.bende öyle düşünüyorum sonuçta solak gitar kavramı solaklar olduğu için ortaya çıkmış.ama benim tek kafamı kurcalayan şey klavyede sağ elimle sıfırım.başlangıçta çok zorlanacağım gibi geliyor.o yüzden ikilemde kalıyorum.

• Solak gitaristler hep garip gelmistir
    bknz. Kaan tangoze

• quote:

Orijinalden alıntı: Usami

quote:

Hocam saniye düşünme solak al gitsin.zaten alacağın gitar x2 solak gitar piyasasında en çok bulunan ve fiyata göre de en rahat satılan gitardır.ayrıca solak şekilde çok daha rahat edersin zaten kendinde söylemişsin sağ tutarken zorlandım sola alınca rahat ettim diye.kimsenin dediğine bakma senin bedeninin doğası öyle senin için doğrusu solak gitar alman

yardımın için sağolasın hocam.bende öyle düşünüyorum sonuçta solak gitar kavramı solaklar olduğu için ortaya çıkmış.ama benim tek kafamı kurcalayan şey klavyede sağ elimle sıfırım.başlangıçta çok zorlanacağım gibi geliyor.o yüzden ikilemde kalıyorum.

Hiç farketmez hocam alışırsın zamanla zaten sana doğru gelen şekli o olduğu için hızlı bi şekilde gelişip alışacaksın

• Solak al.
  • Telleri değiştirterek kendine göre ayarlayabilirsin ya da ben diğerlerine göre 2 kat azimle çalışırım diyorsun,sol elle de çalabilirsin bu senin için ilerde sorun olmaz zaten öğrenince ezbere çalınır bu gitar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bas gitar çalmak
    14 yıl önce açıldı
    Gitar Pedalı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepinize yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.solak alıyorum artık kesin karar verdim.

@recko
    @Thecrow.
    @Pegasus87
  • Ben baslarken etraftan yukselen seslere kulak verdim kalbimin sesini dinlemedim husrana ugradim.. Gercekten asik olarak aldigim Jackson bir gitari sag oldugu icin satmak zorunda kaldim aglamakli olarak.. Simdi tekrar solak olarak girisiyorum genis yelpazesi ve kullanimi rahat oldugu icin ibanez rg370dxl yada yamaha pacifica 112jl bakiyorum solak olmak ayrica bir ayricaliktir![DHTUBE=]

• Ben de solağım ama sağlak gitar çalıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brad Pitt

Ben de solağım ama sağlak gitar çalıyorum

Her yıl binlerce solak insan solaklıklarının bir kısmını kaybediyor sürekli.mecburiyetten ya da çevreden.ve kaybedilen bazı solak özellikler,diğerlerini de etkiliyor gitar işi de sizde boyle olmuştur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brad Pitt

Ben de solağım ama sağlak gitar çalıyorum

Her yıl binlerce solak insan solaklıklarının bir kısmını kaybediyor sürekli.mecburiyetten ya da çevreden.ve kaybedilen bazı solak özellikler,diğerlerini de etkiliyor gitar işi de sizde boyle olmuştur

Yok, ben aslında hem sağlağım hem solağım yani nasıl desem sol elimle klavyede daha rahat hareket ediyorum.

• Ben de solağım. Futbol, basketbol, atma vs. sol. Ama gitar, yazı sağ
  • Ben de solağım. Aynı şekil ben de gitar denerken sağla çalamıyordum. Solak gitar aldım iyi ki de öyle yapmışım diyorum. Çünkü sağla çok zor oluyordu. Solla 2 günde çalıcağım şeyi sağla 5 günde çalardım
  • gitar için 10 tl lik çek gönderirseniz sevinirim
  • çok eski konu şimdi arkadaşa cevap verirsem küfür edebilir :) ama genel olarak soruyu cevaplayayım konuyu ziyaret eden arkadaşlar faydalansın: solaksan solak gitar al öbür türlü gerçekten çok zor. solak gitarın her ne kadar piyasada bulunması zor olsada fiyat olarak bir farkları yok. elektro gitarda pena çok önemli o yüzden hangi elini kullanıyorsan öyle gitar al
  • bence sağlak al bkz herman lee
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

çok eski konu şimdi arkadaşa cevap verirsem küfür edebilir :) ama genel olarak soruyu cevaplayayım konuyu ziyaret eden arkadaşlar faydalansın: solaksan solak gitar al öbür türlü gerçekten çok zor. solak gitarın her ne kadar piyasada bulunması zor olsada fiyat olarak bir farkları yok. elektro gitarda pena çok önemli o yüzden hangi elini kullanıyorsan öyle gitar al

eyv. solak kullanıyorum,memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.