Şimdi Ara

Solak biri için sol gitar mı sağ gitar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyük bir hevesle gitar çalmaya başlamak istiyorum ama gitarı almadan önce bu konuda gerçek bir araştırma yapayım dedim. Şimdi benim internette araştırdığım kadarıyla ki ne kadar doğru bilmiyorum. Sol el sağ-sol yapmakta daha başarılıyken sağ el yukarı-aşağı yapmakta daha başarılı dolayısıyla ben şöyle düşündüm: Sağ gitar kullanırsam sol elim tellere basacak ve aniden ince-kalın ses değişimlerini daha kolay yapabileceğim bu sırada da yukarı aşağı yapmakta daha becerikli olan sağ el de tellere vuracak veya sol gitar kullanırsam da sağ elim klavyede olunca daha güçlü olan sol elimle daha hızlı olan şarkıları daha kolay çalabileceğim ve yorulmadan daha uzun süre gitar çalabileceğim sizce hangisi hangi koşullarda daha mantıklı?

• Bence sağ gitar al. Hem fiyat olarak daha uygun hem de çeşit açısından daha çok çeşide sahip olursun. Solak olup sağ gitar çalan çok insan tanıyorum, hiçbir sıkıntı da yaşamadılar. Kendini nasıl alıştırırsan o şekilde devam edersin, sıkıntı yaşamazsın. Önerim kesinlikle sağ gitar almandan yana. Solak olduğun için klavye hakimiyetin de üst düzey olur. Zaten çalıştıkça iki elini de iyi bir şekilde kullanır hale gelirsin.
  • Solak olup sag ayakla top oynamak gibi bir sey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

Solak olup sag ayakla top oynamak gibi bir sey

Ayak sağlağım hocam
  • "sol elimle daha hızlı olan şarkıları daha kolay çalabileceğim" demişsinde sağ elin yavaş olduktan sonra , tellere penayla yavas vurdukta sonra ne anlamı kalır sol elin :D gene senin kararın ama ben sağ iken sol niye alayım mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly_death

"sol elimle daha hızlı olan şarkıları daha kolay çalabileceğim" demişsinde sağ elin yavaş olduktan sonra , tellere penayla yavas vurdukta sonra ne anlamı kalır sol elin :D gene senin kararın ama ben sağ iken sol niye alayım mesela

Hocam yanlış anlamışsınız ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum ve bunu belirttim önümde 2 seçenek var

1. Sol el klavye- sağ el tellerde olursa sol elim daha becerikli olduğu klavye hakimiyetim daha fazla olur kalın-ince ses değişimlerini (Alternatif, progresif ve indie çalacağım için aslında pek kalın-ince ses değişimi olacağını sanmıyorum.) daha hızlı yapabilirim ve sağ elimle de tellere vururum.

2. Sağ el klavye- sol el tellerde olursa sol elim daha güçlü olduğu için tellere daha hızlı ve daha uzun süre vurabilirim ancak bu sırada beceriksiz olan sağ elimle klavye hakimiyetim çok daha düşük olur.

• Ben de aynı durumday(d)ım. Sol gitar aldim. Bazen içimden geçiyor sağ gitar çalsaydim sanki daha mi iyi çalardım diye. Parmakların bağımsızlığı, kontrol kabiliyeti, hızı vs daha iyi ama tutuş zor geliyordu. Şimdi tabii esitlendi gibi iki el de ama bilemiyorum.
    Bir müzik markette gidip oradaki görevliye durumu anlatıp iki türlü gitarları da denemek istiyorum derseni yardımcı olurlar. Al, takıl biraz tellere vur,"sağ-sol" yap hangisi rahat gelirse o şekilde kullan bence

Yazı yazarken sağ, gitar çalarken solum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumb Truck -- 29 Mayıs 2016; 14:00:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Sağ gitar çalarsam sol elim klavyede olur daha rahat olurum" gibi bir düşüncen varsa bu düşünceyi kafandan at. Eğer sık kullanılan eli (sağlak solak şeysi işte ifade edemedim) klavyede kullanmak mantıklı olsaydı sağlakların tamamı şu an solak gitar olarak bilinen şeyi çalıyor olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maça Ası

quote:

Orijinalden alıntı: fly_death

"sol elimle daha hızlı olan şarkıları daha kolay çalabileceğim" demişsinde sağ elin yavaş olduktan sonra , tellere penayla yavas vurdukta sonra ne anlamı kalır sol elin :D gene senin kararın ama ben sağ iken sol niye alayım mesela

Hocam yanlış anlamışsınız ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum ve bunu belirttim önümde 2 seçenek var

1. Sol el klavye- sağ el tellerde olursa sol elim daha becerikli olduğu klavye hakimiyetim daha fazla olur kalın-ince ses değişimlerini (Alternatif, progresif ve indie çalacağım için aslında pek kalın-ince ses değişimi olacağını sanmıyorum.) daha hızlı yapabilirim ve sağ elimle de tellere vururum.

2. Sağ el klavye- sol el tellerde olursa sol elim daha güçlü olduğu için tellere daha hızlı ve daha uzun süre vurabilirim ancak bu sırada beceriksiz olan sağ elimle klavye hakimiyetim çok daha düşük olur.

o zamanla gelişir merak etme bence solak derim ama gene sen bilrisin. benim sol elim okadar geliştiki kalvyede mesela sağ yavaş kalır çalamam

• hocam şöyle örnek vereyim. ben sağ elimi kullanırım. sağak gitarım var. sağ elimle perdelere basabilirim ama sol elimle hayatta ritim atamam. hangi elini kullanıyorsan ritimi onunla atmalısın mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyhunBaba29

hocam şöyle örnek vereyim. ben sağ elimi kullanırım. sağak gitarım var. sağ elimle perdelere basabilirim ama sol elimle hayatta ritim atamam. hangi elini kullanıyorsan ritimi onunla atmalısın mutlaka

Teşekkür ederim hocam aradığım cevap buydu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.