Şimdi Ara

Sol Şeritte aniden duran araca arkadan çarpma. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
28.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam verdiğin ifade veya tutanak önemli,eğer,öndeki araç durdu bende durdum, ama arkadaki duramadı bana vurunca bende gittim öndekine vurdum dediysen sana suç vermiyorlar,tecrübeyle sabittir
  • viraj dönemeç vs olsa anlarım kör nokta görmedim çarptım dersiniz de, takip mesafesine uymamışsınız arkadan öndeki araca çarpmışsınız.kısacası suçlusunuz.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    çok yerinde bir yaklaşım, takip mesafeni altımdaki ve önümdeki araca göre ayarlıyorum.
  • Bütün herkeze teşekkür ederim iyi yada kötü yorumları için bilginize sunayım ilerde yaşarsanıız.BÖle zincirleme kazalarda ya %50 %50 suç unusuru bırakıyorlarmış yada en sondaki araca bütün suçu bırakıyorlarmış ekspertizlerin hepsi banada arkadaki aracada aynısını sölediler.Bana dediler senin sucun şu anlık gözükmüyor arkadakine ağlı çarpma şiddetti büyümüş.Yani insanlar soru sorduklarında kafalarını bulandırmayalım %100 muhabeti anlamsız kalıyor bu sonuç karşısında.
  • %100 suçlusunuz,

    %50 %50 durumu trafik ışığının yeşil yanan yerlerinde geçerli

    tramer kaza senaryoları diye ararsanız google'da bulursunuz bir word dosyası var durum 43'e bakabilirsiniz

    @dark_dewil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Ağustos 2013; 13:30:11 >
  • Otomobil kullanmanın tek gerçek düsturu vardır, "gerektiğinde durmak"

    Bu esas ve ana kriterdir, bunu yapamıyor olan kişi şoför sıfatını taşımaz.
    Trafiğin ve araç kullanmanın en temel kanunu ve kuralı budur, ötekiler fasa fiso ve detaydır.
    Bu yüzden asla "duramadım çarptım" gibi bir bahane geçerli olamaz. Araç kullanma kurallarının sizden tek istediği şey durmaktır, başka bir şey değil. Öyle bir takip mesafesi ve sürat tutturacaksınız ki önünüzdeki araba mıhlansa durabilmeniz mümkün olacak.

    Bu mantığı herkesin kavraması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 15 Ağustos 2013; 13:45:50 >
  • oncelikle gecmis olsun.. takip mesafesinden ben de yakınıyorum.. takip mesafesi olarak bıraktıgım araya yan seritten hemen araclar giriyor.. gel de sovme..
  • bu insanları hiç anlamıyorum benim abs m var hemen dururum diyorlar ama arkadaki aracı dikkate almıyorlar ve zincirleme kazaların çoğu bu nedenli oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğberk01

    bu insanları hiç anlamıyorum benim abs m var hemen dururum diyorlar ama arkadaki aracı dikkate almıyorlar ve zincirleme kazaların çoğu bu nedenli oluyor

    Üstadım zaten insan kendine değil arkadakinden korkuyor dediğim gibi arkadakini düşünmesem bende absde var dururum derim ama baktımmı aynada adam kopmuş geliyor yavaş yavaş durayım diyorsun bu sefere yukarda takip mesafesi diye kendini ortaya atan ve coğununda benim gibi 2 araba boyu yer bıraktığı insanlarla kafa kafa geliyorsun yada aradan bir şahin atlıor bakıyorsun diyorsun bu adamın ne işi var solluyor milleti.

    Türkiyede direk kurallara birebir uyan adama helal olsun ama imkansızı istemek gibi birsey bu.%100 diye bağıran arkadaşlar ilginçtir ama dediğiniz gibi değil düşüncenize ve yaşamışlıklarınıza saygı duyuyorum.Bunlarda benim sözüm değil ekspertizler ki bu benimki değil benim arkamdaki adamın 3-4 kişiye sormasyla onaylı suçun taamamı ya en arkadakine biniyormuş yada %50 dağılım oluyormuş hmm en öndeki hariç.




  • Arif kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam doğrudur prosedürleri vardır ama ilginçtirki çok farklı yorumlarda dönüor.Bu benim dediğim bana arkadan vuranın ekspertiz bilgisidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_dewil

    Bilgi için teşekkürler hocam doğrudur prosedürleri vardır ama ilginçtirki çok farklı yorumlarda dönüor.Bu benim dediğim bana arkadan vuranın ekspertiz bilgisidir.

    Çok fazla aracın karıştığı kazalarda genelde sigorta şirketleri karar vermekte ama öndeki sürücü önüme kedi fırladı frene bastım, sonra kaçtı dese yapabileceğiniz hiçbir savunma yok ne yazık ki, geçmiş olsun allah daha büyük kazalardan esirgesin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.