Şimdi Ara

Sol kolda güç kaybı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün önce ortopediye gittim parmaklarda uyuşma, baş parmakta ve sol kolda güç kaybı var ama fazla değil şimdi ağırlık sporu yapıyorum ortopedide kas kirişlerini zorlamışsın dedi kas gevşetici vs verdi fakat sanırım sorunum o değil. 1 hafta sonra düzelmezse nörolojiye gidersin dedi zaten.

pazartesi büyük ihtimal nörolojiye gideceğim karpal tünel sendromu sanırım problemim. bugün sırt çalışırken de lat pulldown hareketinde sol kolum önce yoruldu ve önkolda sağdakine göre daha fazla ağrı vardı.

sorum şu bunu yaşayan oldu mu spora ara vermemiz gerekir mi bunları zaten doktora soracağım da sizlerden de bir yorum almak istedim.

Edit : dün gittim ve sinir sıkışmasından dolayı oluyormuş ağrı kesici ve vitamin hapı verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BizimHerif -- 19 Temmuz 2014; 9:42:39 >

• MS'de olabilirsin, herşeye hazırlıklı ol arkadaşım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BankerBilo007

MS'de olabilirsin, herşeye hazırlıklı ol arkadaşım.

uzun süredir bilgisayar başında oturuyorum kollar sabit yani sinir ezilmesi olabilir mi? tabi pazartesi gideceğim nörolojiye bakalım.
  • boyun fıtığı olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BizimHerif

quote:

uzun süredir bilgisayar başında oturuyorum kollar sabit yani sinir ezilmesi olabilir mi? tabi pazartesi gideceğim nörolojiye bakalım.

Benzer şikayetleri bende yaşadım kolda uyuşmalar, halsizlik, bir tarafta güç kaybı vs Telhis MS'di, umarım değilsindir korkutmakta istemem tabi ki, sanırım MR felan çektirirler eğer MS şüphesi olur ise ki umarım değilsindir.. Çok geçmiş olsun, acil şifa dileklerimle.. He bu arada eğer ms isen bilgisayarda büyük etken sanırım onuda bırakmak zorunda kalacaksın, yani sıkıntılı süreçlere hazırlıklı olun, iyi kal.

• quote:

quote:

quote:

Benzer şikayetleri bende yaşadım kolda uyuşmalar, halsizlik, bir tarafta güç kaybı vs Telhis MS'di, umarım değilsindir korkutmakta istemem tabi ki, sanırım MR felan çektirirler eğer MS şüphesi olur ise ki umarım değilsindir.. Çok geçmiş olsun, acil şifa dileklerimle.. He bu arada eğer ms isen bilgisayarda büyük etken sanırım onuda bırakmak zorunda kalacaksın, yani sıkıntılı süreçlere hazırlıklı olun, iyi kal.

quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

boyun fıtığı olabilir..

Teşekkür ederim hocam size de geçmiş olsun dediğiniz gibi inşallah değildir. hatta ben yarına randevu alayım eğer yer varsa.

statükocu : 1,2 ay önce falan boynumu zorlamıştım ama teşekkürler en yakın ne zamana varsa gideyim doktora

• Uyuşma ve ağrı varsa sinir sıkışması olabilir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ziyaomoğulları

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Edit. Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbaraiRenji -- 17 Temmuz 2014; 20:49:46 >

• @Abararenji

Tabi ki haklısın adamı korkutmaya gerek yok fakat herşeyede hazırlıklı olsun, bende bilek ve yüz uyuşması şikayeti ile gittim ve birazda sağ tarafımda güç kaybı vardı, doktor MS dedi bir anda .. O an dünya başıma yıkıldı arkadaşımız eğer öyle ise benim yaşadığım şoku yaşamasın ve biran önce tedavisine başlasın diye fayda gördüm.Tabi boyun fıtığı belirtiside olabilir Yada basit bir vücutcu Hastalığı'da ama sağlık bu şaka ya gelmez..keyif almıyorum yani korkutarak :) tamamen dostane.

• quote:

@Abararenji

Tabi ki haklısın adamı korkutmaya gerek yok fakat herşeyede hazırlıklı olsun, bende bilek ve yüz uyuşması şikayeti ile gittim ve birazda sağ tarafımda güç kaybı vardı, doktor MS dedi bir anda .. O an dünya başıma yıkıldı arkadaşımız eğer öyle ise benim yaşadığım şoku yaşamasın ve biran önce tedavisine başlasın diye fayda gördüm.Tabi boyun fıtığı belirtiside olabilir Yada basit bir vücutcu Hastalığı'da ama sağlık bu şaka ya gelmez..keyif almıyorum yani korkutarak :) tamamen dostane.

Hocam dirsek dayamaktan sinir sıkışması olmuş dedi ağrı kesiciyle vitamin hapı verdi. bugün gittim de güncelleyim dedim

• Geçmiş olsun hocam konuya girerken umarım kalple ilgili değildir diye girdim
  • BizimHerif kullanıcısına yanıt
    merhaba ben 14 yaşındayım adım doğukan istersen pm at faceden ekle beni ben ms hastasıyım ms hastalıgı bir sürü farklı nedenden olabilir spor bunların en başında gelir miyelinde 0.5 C lik bir ısınma bağışıklık sistemi şaşırtıp vücudu şaşırtıp kasları mikrop gibi görüp yok eder ben şuanda çok sağlıklıyım herkezzden ama avantajlarım vardı ben oldugumu 3 gün sonra anladım 11 yaşında bodye başladım 50-80 kilo ağırlık kaldırıyordum daha sonra 3 yıl bu sporu yaptım ve bir gün eve gelinde elimde bi uyuşkluk güç kaybı vardı daha sonra kas doktoruna gittik ( adını bılmıyorum) özele gitmiştik adam benlik bir iş değil norolojiye yolladı bizi orda çok iyi bir prof.dr'da muayne oldum ve hastalıgım geçti ama 30 -50 bin tlye yakın paramız gitti ivig diye bir ilaç aldım öyle adım kardeşim yazıcam şeyler uzun sen bana pm at faceni görünütlü konuşalım ciddi bir şey olabilir daha sonra felç kalırsın yatalak olursun önlem amaçlı

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan_00

merhaba ben 14 yaşındayım adım doğukan istersen pm at faceden ekle beni ben ms hastasıyım ms hastalıgı bir sürü farklı nedenden olabilir spor bunların en başında gelir miyelinde 0.5 C lik bir ısınma bağışıklık sistemi şaşırtıp vücudu şaşırtıp kasları mikrop gibi görüp yok eder ben şuanda çok sağlıklıyım herkezzden ama avantajlarım vardı ben oldugumu 3 gün sonra anladım 11 yaşında bodye başladım 50-80 kilo ağırlık kaldırıyordum daha sonra 3 yıl bu sporu yaptım ve bir gün eve gelinde elimde bi uyuşkluk güç kaybı vardı daha sonra kas doktoruna gittik ( adını bılmıyorum) özele gitmiştik adam benlik bir iş değil norolojiye yolladı bizi orda çok iyi bir prof.dr'da muayne oldum ve hastalıgım geçti ama 30 -50 bin tlye yakın paramız gitti ivig diye bir ilaç aldım öyle adım kardeşim yazıcam şeyler uzun sen bana pm at faceni görünütlü konuşalım ciddi bir şey olabilir daha sonra felç kalırsın yatalak olursun önlem amaçlı

öncelikle sana da geçmiş olsun. bugün gittim dirseklerden kola uzanan sinirlerde sıkışma olmuş emg testi yaptı falan. sürekli masaya dirseğimi dayamaktanmış ama sen 11 yaşında erken başlamışsın spora hele o ağırlıklara.

• Öncelikle geçmiş olsun.

Bu yazdığın belirtiler boyun fıtığının da belirtilerine birebir benzemekte. Ben de boyun fıtığı var yazdığın belirtileri göstermekte.

Yıllardır çok sık olmamakla beraber nadiren parmakta uyuşmazlık ve karıncalanma oluyordu. Sol kolda güç kaybı da var. 2010 yılında sol kolumda ağrı başladı ve 2.5 ay ortopedist beşinde koştum. 2.5 ayın sonunda bir Beyin Cerrahı'na gözükmem söylendi ve boyun fıtığı tespit edildi. Aslında Ameliyat olmam gerekiyor ama 40 yaşın altında olduğumdan ve 2.5 ay süren ağrı kendi kendine geçtiği için ayrıca güç kaybı az olduğundan bir de karıncalanma çok sık olmadığı için doktor ameliyata gerek olmadığını söyledi. Çekilen emar sonucuna göre kesin ameliyat şarttı ama doktor gerek yok dedi. İşin aslıda emar sonucunda çıkan rapor biraz yanıltıcı oluyor muş. Çünkü emar raporlarını emar'ı çeken ekip hazırladığı için konunun pekte uzmanı olmadıklarından doktor mutlaka filmi görmek istiyor.

Çeken ekip neden konun uzmanı değil dersen çünkü bir çok farklı şey için emar çekildiği yerdeki raporu hazırlayan doktorun her konuda uzman olması mümkün değil.

Konuya dönersek bu belirtiler Boyun fıtığının da belirtileri. Bir de doktor bana kafaya herhangi bir darbe gelmemiş ise boyun fıtığı söz konusu olmaz dedi. Yani kafaya darbe durumu yoksa boyun fıtığı olunmuyor.

Yalnız boyun fıtığı ameliyatlarından sonra çoğu insanda karpal tünel sendromu da başlıyor. Boyun fıtığı ameliyatları bir şekilde karpal tünel sendromu tetikliyormuş. Bir kaç sene önce Amerika da hayatını sürdüren bir Türk doktor televizyonda söylemişti.

Açıkçası söylediğinin doğru olduğuna da birebir şahitte oldum. Annem yıllar önce boyun fıtığı ameliyatı oldu ardından bir kaç sene sonra karpal tünel sendromu teşhisi kondu ve ondan da ameliyat olması gerekti. Etrafta da duyduğum insanlar var. Boyundan ameliyat olup daha sonra bileklerinden de ameliyat olmak zorunda kalan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu yazdığın belirtiler boyun fıtığının da belirtilerine birebir benzemekte. Ben de boyun fıtığı var yazdığın belirtileri göstermekte.

Yıllardır çok sık olmamakla beraber nadiren parmakta uyuşmazlık ve karıncalanma oluyordu. Sol kolda güç kaybı da var. 2010 yılında sol kolumda ağrı başladı ve 2.5 ay ortopedist beşinde koştum. 2.5 ayın sonunda bir Beyin Cerrahı'na gözükmem söylendi ve boyun fıtığı tespit edildi. Aslında Ameliyat olmam gerekiyor ama 40 yaşın altında olduğumdan ve 2.5 ay süren ağrı kendi kendine geçtiği için ayrıca güç kaybı az olduğundan bir de karıncalanma çok sık olmadığı için doktor ameliyata gerek olmadığını söyledi. Çekilen emar sonucuna göre kesin ameliyat şarttı ama doktor gerek yok dedi. İşin aslıda emar sonucunda çıkan rapor biraz yanıltıcı oluyor muş. Çünkü emar raporlarını emar'ı çeken ekip hazırladığı için konunun pekte uzmanı olmadıklarından doktor mutlaka filmi görmek istiyor.

Çeken ekip neden konun uzmanı değil dersen çünkü bir çok farklı şey için emar çekildiği yerdeki raporu hazırlayan doktorun her konuda uzman olması mümkün değil.

Konuya dönersek bu belirtiler Boyun fıtığının da belirtileri. Bir de doktor bana kafaya herhangi bir darbe gelmemiş ise boyun fıtığı söz konusu olmaz dedi. Yani kafaya darbe durumu yoksa boyun fıtığı olunmuyor.

Yalnız boyun fıtığı ameliyatlarından sonra çoğu insanda karpal tünel sendromu da başlıyor. Boyun fıtığı ameliyatları bir şekilde karpal tünel sendromu tetikliyormuş. Bir kaç sene önce Amerika da hayatını sürdüren bir Türk doktor televizyonda söylemişti.

Açıkçası söylediğinin doğru olduğuna da birebir şahitte oldum. Annem yıllar önce boyun fıtığı ameliyatı oldu ardından bir kaç sene sonra karpal tünel sendromu teşhisi kondu ve ondan da ameliyat olması gerekti. Etrafta da duyduğum insanlar var. Boyundan ameliyat olup daha sonra bileklerinden de ameliyat olmak zorunda kalan.

dirseklerdeki sinirlerde sıkışma varmış emg testi sonucunda şu yazıyor: "solda ulnar sinirin dirsek dirsek üstü arasıunda motor ileti hızı düşük olarak bulundu."

ağrı kesici ve vitamın hapı verdi daha yeni olduğundan sadece dirseklerimi kırmamamı masaya bastırmamamı söyledi.

Peki sizde sol kolunuzu kırıp yanlara açtığınızda omzunuzda bir ağrı oluyor muydu? yani şu pozisyonda yanlara açarken :http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/032/32886-0550x0475.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BizimHerif -- 19 Temmuz 2014; 9:18:54 >

• BizimHerif kullanıcısına yanıt
    Bu şekil de değil de iki kolumu havaya kaldırınca ağrı oluyordu fakat 2.5 aya yakın uğraş sonucunda Beyin Cerrahı'na gözüktüğüm de aynı yani kolları yukarı kaldırınca ağrı olmamaya başladı. Öyle olunca doktor belirtiler hafiflemiş eğer belirtiler devam etseydi bir ameliyat düşünebilirdik dedi.

5 senedir de aynı belirtileri hiç göstermedi. Sadece sol koldaki güç kaybı düzelmedi ama güç kaybı artarsa yine ameliyat gündeme gelebilir. Bu yüzden ağır işlerden uzak duruyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dogukan_00

öncelikle sana da geçmiş olsun. bugün gittim dirseklerden kola uzanan sinirlerde sıkışma olmuş emg testi yaptı falan. sürekli masaya dirseğimi dayamaktanmış ama sen 11 yaşında erken başlamışsın spora hele o ağırlıklara.

ama prof dr.'ye git bilyosun doktorlar biraz yanlış bilebiliyor türkiyede o yüzden ilk 1bin tlye falan işlerini halledersin cimrilik yapmassan direk bnim gibi erken teşhis ile hastalıgı kaldırırsın

• quote:

quote:

@Abararenji

Hocam dirsek dayamaktan sinir sıkışması olmuş dedi ağrı kesiciyle vitamin hapı verdi. bugün gittim de güncelleyim dedim

Her Dr. Bilemiyor, ms teşhisi örneğin Serdar Ortaçda olduğu gibi uzun yıllar sonra anlaşılıp tespit edilebiliyor, boş bir zamanınızda ms alanında bilgili bir nörolog ile de görüşün bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ziyaomoğulları

quote:

quote:

@Abararenji

Her Dr. Bilemiyor, ms teşhisi örneğin Serdar Ortaçda olduğu gibi uzun yıllar sonra anlaşılıp tespit edilebiliyor, boş bir zamanınızda ms alanında bilgili bir nörolog ile de görüşün bence.

Alıntıları Göster
    Tavsiyeleriniz için sağolun konu sağlıksa gerisi teferruattır en yakın zamanda tekrar görüneceğim uzmanına tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BizimHerif -- 19 Temmuz 2014; 15:17:54 >

• selamlar,

uzun bir süredir sol serçe parmağımda ve hemen yanındaki parmakta uyuşma mevcuttu.

bahçelievlerdeki fizik tedavi hastanesine gittim. uzman doktor emg istedi. emg yaptırdım..

dirsekte sinir sıkışması mevcut olduğunu bildirdiler.

sol dirseği kırmamak için bir medikal ürün aldım .dirsek siplindi. gün içerisinde en az 10-12 saat kalıyor.

bir arkadaşımız fizik tedavi ve hareketlerden bahsetmişti.

biraz daha açıklayıcı olabilir mi ??

hangi hareketleri yapmak gerekiyor.

fizik tedavi şartmıdır.

siplinti 2 gündür kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufziya -- 28 Aralık 2014; 0:10:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.