Şimdi Ara

Sokaktaki kedi evi pire olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, malum soğuklar kendini gösterdi iyice. Bizim sokakta da kediler var ve hic öyle saldıran eden cinsten değil. Sağolsun sokaktaki çoğu kişi de bakmaya çalışıyor en azından zarar vermiyor.
    Şimdi bizim evin oldugu sokak ve etrafndaki yaklaşık 10 sokak hep müstakil ve bahceli evlerden olusuyor. Garajlar vs var. Kedilerden yagmurdan kardan saklanacakları yerler var gibi.
    İlk sorum :
    Yine de bir kedi evi yapmam gerekir mi, kendi vücut sıcakliklarini koruyabilirler mi? Kedi evi dedigim de karton kutudan dışı straforla kaplanmis pratik bisey.
    Ikinci sorum ise:
    Bu kedi evleri pirelenir mi? Malum sokak kedileri ve hic bi aşı, damla gibi bir sey yok.
    Ve de pireyi engellemenin yolu ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir tebessüm -- 31 Ekim 2015; 18:35:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet büyük ihtimal pirelenir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay allah, peki bunu onlemenin bir yolu olur mu? Etrafa kirec dökmek gibi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir kedi evi yapmanız tabiki kış aylarını daha rahat geçirmelerini sağlar orası kesin.Yaptığınız kutunun içerisine eski giymediğiniz bir kazağınızıda koyarsanız daha güzel olur ısınmaları açısından.İkinci soruya gelirse sokakta yaşayan hayvanların hepsinde dönem dönem pirelenme olur.Bunu engellemenin yolu yok.Ancak özellikle orada yatan bir kedi varsa dış parazit damlasını yaptırırsanız sürekli olarak o hayvana pire sıçrasada ısırdığı zaman ölür ama maliyet açısından bütün o çevredeki kedilere yapmak zor olur.Evinizden biraz uzak bahçede ıslanmayacağına emin olduğunuz bir yere koyarsanız sorun yaşamazsınız.Barınağa ek olarak en önemli konu yiyecek mama bulmaları.Aç kaldıklarında vücut sıcaklıkları düşüyor ve çok kolay ölüyorlar maalesef sokak hayvanları.Bundan ötürü barınağın yanına mama ve su koyarsanız bittikçe çok büyük iyilik yapmış olursunuz onlara.Düşünceniz için tebrikler.




  • Teşekkür ederim :) zaten sokakça mama su veriyorduk kedilere, sürekli bizim bahcede duran 2 kedi var onlara da böyle bi ev yapaym dedim ben de. Söylediklerinizi dikkata alıcam, sağolun. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.