Şimdi Ara

Şok'taki Özkovan Bal'ın Tuhaf Görüntüsü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
18.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu aksam markette cektim. Balin rengi mayonez gibi olmustu ve opak bir hal almisti. Sisedeki balin akiskanligi da kalmamisti. Soldaki balda hicbir degisim yok. Sogukta mi bu hale gelmis bilmiyorum ama goruntu sasirticiydi.

    Gercek bal boyle bir hal alir mi?

    Şok'taki Özkovan Bal'ın Tuhaf Görüntüsü!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 16 Mart 2017; 20:46:32 >



  • Hakiki bal nasıldır, bu zor bir soru, öncelikle sadece laboratuvar ortamında test edilerek belirlenebilir. Tadı ile kıvamı ile rengi ile anlaşılmaz.


    Hakiki BAL PAHALI OLMAMALIDIR !

    Çünkü gerçek balda çay şekeri maliyeti yoktur !
    Çünkü gerçek balda arılara ilaç verilmemektedir, ilaç maliyetide yoktur !



    Balın rengi ve kıvamı değişiklik gösterebilir, bunun nedeni, arıların otlandığı (otlandığımı ) bölgenin bitki örtüsünün farklılığından gelmektedir. En ucuz balın ayçicek balı olduğunu söylüyorlar bazı arıcılar yada yiyiciler ?

    Peki neden ayçicek balı ucuzdur da mesela kestane balı daha pahalıdır ? Buda fiyat konusunda bir çelişkidir, çünkü aslında arının BAL üretmesi için ARICININ doğaya ödediği bir maliyet YOKTUR !

    EVET İDDEA EDİYORUM ASLINDA HER TÜRLÜ BAL UCUZ OLMALIDIR YADA FARKLI BÖLGELERİN YADA FARKLI BİTKİ ÖRTÜSÜ (çiçekler, ağaçlar vs) İLE BESLENEN ARILARDAN ELDE EDİLEN BAL FİYATI FARKLI HEMDE ÇOK FARKLI OLMASI BENCE AKIL ALMAZ BİR DURUMDUR.

    Ancak burada önemli bir nokta var, bal üretimi AZ - TÜKETİMİ FAZLADIR - fazla ile az arasında kalan ORAN İSE % 100 SAHTE BALDIR !


    Üst mesajlarda ÖZKOVAN balının bir kaç üye güzel olduğunu hatta balparmaktan daha iyi olduğunu söylemiştir. Bende bu ürünü alarak deneyimledim, tadı ve kıvamı için diyecek söz olmayan iyi bir baldır (lezzet ve kıvam olarak).

    Ancak Şok firmasının bu ürününü (yani BAL'ı) elbette ŞOK üretmemektedir, ülkemizde bulunan bal üreticilerinden BAL'ı almaktadırlar, benim aklıma gelen tek soru ise, ŞOK firmasının bir BAL ANALİZ Laboratuvarı olup olmadığıdır ?? Eğer bir laboratuvarı yoksa zaten balın %100 gerçek yada sahte olduğunu belirtmemesi gerekir, kavanoz üstündeki etikette % 100 çam balı yazmaktadır, bunu hangi analize göre yazmaktadır, ortada bir analiz varmıdır yokmudur ? Her BAL alımında bu analiz tekrar ve tekrar yapılmaktamıdır ? Bu soruların ŞOK tarafından yanıtlanması gerekir.
  • Özkovan'ın, Balparmak'dan daha saf olduğunu söyleyebilirim.
    Farklı katkılar koyulmadığı sürece bal bir yıl içerisinde Özkovan'daki görüntüyü alıyor.
    Açtığınızda kristalizesi yoğun ise şeker oranı fazla, az ve neredeyse belli olmuyorsa doğru balı bulmuşsunuzdur.
  • hakiki bal böyle olur rengi beyazımsı olur.
    balparmakta katkı olduğunu düşünüyoum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 16 Mart 2017; 20:17:6 >
  • Gerçek bal kristalleşir ancak bu fotoğraftaki kristalleşme mi onu bilene sormak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badibatu -- 16 Mart 2017; 20:19:32 >
  • Hayatta en çok merak ettiğim şeylerden birisi hakiki balın nasıl olduğu, fiyatının ne kadar olduğu. Her bal başlığında mutlaka "hakiki bal ... olur" şeklinde farklı yorumlar görüyorum.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    hakiki balı kim kaybetmiş ,biz bulalım :)
    var ama üreticiyi iyi tanıyacaksın ,katkı kullanmadığından emin olacaksın
    lakin fiyatı biraz tuzlu olur

    hakiki diyenler internette yada tv. gibi yerlerde duyduklarına göre genelleme yapıyor
    laboratuvarların dahi zor tespit ettiğini kullanıcı biraz zor anlar gibi geliyor :)
    tabi bazıları gres yağı gibi oluyor ,bunları anlamak kolay
  • Boza gibi opak bir rengi vardi ve akiskanligini kaybetmisti. Bazi kavanozlarda cok az (%10-20) parlak turuncu klasik bal vardi. Balin buyuk kismi ya da tamami boza gibi olmustu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 16 Mart 2017; 20:45:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Hayatta en çok merak ettiğim şeylerden birisi hakiki balın nasıl olduğu, fiyatının ne kadar olduğu. Her bal başlığında mutlaka "hakiki bal ... olur" şeklinde farklı yorumlar görüyorum.

    senin için ufak bir video çekeyimmi
  • Geçen gün a101'den "balye" marka bal aldım. Görüntüsü normaldi. Ama eve getirip tadına bakınca işler değişti, hayatımda böyle iğrenç bir şey görmedim. Acayip tadı var, mide bulandırıcı. Fişi attığım içinde iade edemedim. Kesinlikle uzak durum
  • gercek balin ozelligi sudur, surdan anlarsiniz, rengi budur, akiskanligi soyledir diyenlere kanmayin.. gercek bali boyle basit yollarla anlamanin yolu yok.. o yuzden kimse soyle boyle demesin bosa...
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, o süreci en başından görmezsem inanmam. Öyle bir noktaya geldi ki hakiki bal kan kırmızısı olur diyen eksik.
    Bal hakkında sayılan yararları da açıkçası pek mantıklı gelmiyor bana, bal benim için çikolata gibi şekerli bir kahvaltılıktan ibaret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Yok hocam, o süreci en başından görmezsem inanmam. Öyle bir noktaya geldi ki hakiki bal kan kırmızısı olur diyen eksik.
    Bal hakkında sayılan yararları da açıkçası pek mantıklı gelmiyor bana, bal benim için çikolata gibi şekerli bir kahvaltılıktan ibaret.

    Balın hakiki olup olmaması renginden kokusundan anlaşılmaz hocam. Arının kovanının bulunduğu yerde yetişen çiçeklerin çeşidine göre, iklime göre, mevsime göre değişebilir; hatta tadı da değişir. Yakın yerlerdeki tarla ve bahçeerde kullanılan ilaçlar da ciddi önem taşır.

    Benim dost ve akrabalarımdan arıları olanlar var. Benim için günümüz şartlarında hakiki balı bulmak mümkün ama ekonomi işi sıkıntı. Kovanları ilaçlı tarımın yapıldığı araziden kısmen uzakta, bal yapma sezonunda(bahar ve yaz aylarında) şeker-kek vs verilmeyen, aşırı ticari kaygı güdülmeden ve en önemlisi kalbinde Allah korkusu olduğuna inandığım bir-iki kişi var, yerinden alıyorum, 40-45 tl civarı. Az yiyorum, öz yiyorum. Hakiki bal olmasa da 21.yy şartlarında benim için hakiki sayılır.




  • Normal kardeşim ben arıcıyım.soğuktan olmuştur.Balparmak paçal yaptığı için ısıtma işlemi yapıyor bu da donmayı engelliyor.Aslında ısıtma sağlıklı değil ama kimin umrunda halkın sağlığı.
  • babası 30 yıldır arıcılıkla ugrasan biri olarak yorumlamaya calısacagım

    her bal kristalize olabilir, sonucta arı bal ozunu cicekten alırken, bal ozuyle beraber su da alır. bal içinde de bu su olacagından, ve su belli bir sıcaklıgın altında kristalize olacagından bu tarz durumlar yasanabilir(fotodaki renk bana cok saglıklı bir renk gibi gelmedi, bunu da belirteyim, daha koyu olmasını beklerdim), balı ozellikle oda sıcaklıgında tutmanız onerilir.(20-25 derece arası)
    bal hic bir zaman buzdolabında saklanmaz!!!

    Kristalize olmus balı yeniden aynı formuna kavuşturmak icin
    bir tencere icerisinde sıcak su ısıtın(kaynatmadan 70-90 derece arası gibi), balı sakladıgınız kavanozla bu suyun icine koyun,
    belli bir sure icerisinde bal eski olması gereken formuna donusur, eski akışkanlıgına kavusur, en azından bizde bu ssekilde oluyor :)
    eger eski formunu kazanmıyorsa temkinli davranmanızda fayda var
  • Büyük bir ihtimal krem bal bu. Yanlış bilmiyorsam ilk olarak Anavarza yapmıştı ya da yaygınlaştırdı. 8-10 sene önce biraz daha yaygındı ama Anavarza'nın hipermarketlerle anlaşamamasından dolayı piyasada bulunmaz hale geldi. Şimdi yeni yeni Migros ile anlaşmışlar ama çam ve çiçek çeşitlerini getiriyorlar.

    Krem bal bulursanız ki eğer bu oysa müthiş bir tadı vardır.
    Mersin Üniversitesi ve Anavarza iş birliği ile geliştirdiklerine dair bir şey okumuştum zamanında.

    Şayet bu krem balsa ve fiyatı uygunsa çok teşekkür edeceğim hocam sana. Gördüğüm her şok markete girip bakabilirim bunun için.
  • Deli bal bu aman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elric. -- 17 Mart 2017; 12:50:31 >
  • Gerçek bal yoksa slime yiyin
  • Gerçek bal bu değil!!..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.