|
Şok markette çalışıyorum, SORULARI ALAYIM (4. sayfa)

-
-
ben iki gun restaurantta calistim 12 saat ayakta durdum. yarim saat yemek molasi ara asirada bi dk dinlenme icin.
gece eve gittigimde daha dogrusu zar zor gidebildigimde ayaklarimi hissetmiyordum. uyusuklugu 2 haftada anca gecti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mig
quote:
Orijinalden alıntı: beyazçikolata
quote:
Orijinalden alıntı: Bey Amca
Kalan hayatının ne kadarını daha bu markette çalışarak geçireceksin? Ayda 700 lira alıp eşşek gibi çalışmaktansa birşeyleri riske edip ayda 2000 3000tl kazanıp rahat rahat oturmak var. Tabii bu 3000 lira zamanla artacaktır.
neyi riske edicem?, kıçımdaki donu mu? yoksa buzdolabındaki yarım yoğurdu mu? yada asklıktaki ekmeğimimi? yoksa buzdolabınımı riske etmeylimi?
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
Yemekler,anlaşmalı yemek şirketinden hazır mı,geliyor ? Yoksa ticket,sodexho gibi yemek kartları ile mi,yiyorsun ? Molanız kaç saat ?
Hocam durumunuzu çok iyi anlıyorum.Bazı arkadaşlar demişler,daha ne kadar çalışacaksın ? diye.Çalışmak,çalışmayıp,evde boş boş oturup,baba parası yemekten iyidir.Hiç yoktan yarın,birgün ailenizle tartıştığınızda,dara düştüğünüzde kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz geliriniz var.Marketlerde zorunluluk yüzünden 10-15 yıldır çalışan elemanlar var,bunlar çalışıyorsa hayli hayli sizde çalışırsınız.Tabi daha iyi bir iş bulursanız,hiç durmayın.Allah büyük kolaylık versin.Durumunuzu içtenlikle ancak iş tecrübesi olan arkadaşlar anlat.
Bende geçen yaz Ankara'da Bildirici marketlerde çalışmıştım.Küçük bir marketti ama ne klima var,ne mal çekmek için taşıyıcı arabalar var...bildiğin köy marketi gibi.Üstelik bizim market yerden 4 metre kadar yüksekteydi,yani 4 metrelik yokuştan kan,ter içinde kala kala alışveriş sepetleriyle mal çekerdik.Hele birde manav ürünleri karpuz,patates yok mu ? Terden elbiseler üzerime yapışırdı,hergün banyo yapmak zorunda kalırdım.Toplam 11 gün dayanabildim.Beni bir arkadaş yıllık izne ayrıldığı için manav bölümüne verdiler.Manav dışarda ve üzerimizde bir tente vardı.Yaz güneşinde meyve,sebzeler bile bir gün dayanamazken halimizi düşünün.Hele üstüne üstlük oruçsanız.Son olarak 11 gün sonunda, ramazan ayının 2.gününde işten çıktım.Yemek dersen,yemek olarak manavdaki bozulmuş,günü geçmiş ürünleri alınır ve kesilip,biçilip mutfakta bize yemek yapılırdı.
Buradan tavsiyem market,fastfood işlerine çok zor durumda kalmadıkça müracaat etmeyin.Sosyal hayatınız sıfır,maaşıyla ev geçindirilmez,12 saat mesai ve amelelikte çabası.Gidip normal amelelik yapsanız daha çok kazanırsınız,konuyu okuyan arkadaşlara duyurulur!
Çalışalı 3 gün oldu, okuduğum açık liseden normal liseye geçsem alırlarmı diye düşünüyorum okuldan ayrılalı 2-3 sene oluyo anneme babama beni tekrar okula verin desem yüzlerine bakıcak yüzüm yok, gençtik yaptık bi hata girdik bi yola sürünüyoruz :) Allah yardımcım olsun daha ne diyeyim
-
quote:
Orijinalden alıntı: ekayisdag
zamanında çalışıp güzel bir bölümü kazandığım için şükür ettim.. bu insanlık dışı bir durum afedersiniz eşşek gibi çalıştırıyorlar verdikleri paraya bak.. bide o patronların ağız kokusunu çekmek var.. ulan oturmak yasak ne demek o kadar saat ayakta iş mi olur. oturmaktan kastım ayakları uzatıp keyif yapmak değil çok yorulduğun zamanlarda 2 dk soluklanmak.
neden celallendin diceksiniz yazın bir ay barda çalışmıştım ordan biliyorum günde 8 saat 10 dk yemek 5 er dakikadan 3 sigara molası oturduğum toplam süre oturduğum süre yarım saati geçmiyordu artı olarak mesai bitincede gitmek yok amelelik yapacaksın fıçıları taşıcaksın sandalyeleri diziceksin.. verdikleri para da 25 liraydı. sıkıntıdan girmiştim zaten dayanamadım çıktım gerçekten maddi durumu zor olupda girenlere allah yardım etsin.. genç liseli kardeşlerimde tavsiyem çalışsınlar iyi biryer kazansınlar
Gençliğimin baharında sıkıntıdan dinlediğime bak :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
ben iki gun restaurantta calistim 12 saat ayakta durdum. yarim saat yemek molasi ara asirada bi dk dinlenme icin.
gece eve gittigimde daha dogrusu zar zor gidebildigimde ayaklarimi hissetmiyordum. uyusuklugu 2 haftada anca gecti.
restaurantta çalışmak hamallık plus oluyo -
quote:
quote:
Kalan hayatının ne kadarını daha bu markette çalışarak geçireceksin? Ayda 700 lira alıp eşşek gibi çalışmaktansa birşeyleri riske edip ayda 2000 3000tl kazanıp rahat rahat oturmak var. Tabii bu 3000 lira zamanla artacaktır.
neyi riske edicem?, kıçımdaki donu mu? yoksa buzdolabındaki yarım yoğurdu mu? yada asklıktaki ekmeğimimi? yoksa buzdolabınımı riske etmeylimi?
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir -
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986
quote:
quote:
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir
Açık Lise okuyorum bi yanda da çalışıyorum, Allah vergisimidir nedir, her işe elim yatkındır alışma sürem maximum 3 gün
-
quote:
quote:
quote:
quote:
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir
Açık Lise okuyorum bi yanda da çalışıyorum, Allah vergisimidir nedir, her işe elim yatkındır alışma sürem maximum 3 gün
orda riske et derken arkadaş yani bir şeyler geliştir öğren çabala oyle daha yüksek paralara iş bulursun yoksa market köşelerinde zor ama zaten en başta okulunu bırakarak işini yokuşa sürmüşsün dahası artık toparlanmanda zor bu iş temposu ile hayırlısı ne diyelim zamanında gençlik hevesi okuldan uzaklaşmanın cezasımı artık hayata erken atılma sevdasımı
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir
orda riske et derken arkadaş yani bir şeyler geliştir öğren çabala oyle daha yüksek paralara iş bulursun yoksa market köşelerinde zor ama zaten en başta okulunu bırakarak işini yokuşa sürmüşsün dahası artık toparlanmanda zor bu iş temposu ile hayırlısı ne diyelim zamanında gençlik hevesi okuldan uzaklaşmanın cezasımı artık hayata erken atılma sevdasımı
her insan hata yapar, en büyüğünüde en küçüğünüde yapar
-
market işinde fıtık etmeden bırakmıyorlarmış doğru galiba.
Konudaki tüm mesajları okudum Allah sabır versin. -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir
yaparda hatayı bile bile yapmak var dönülmesi zor olur yada ödnülebilecek hata yapar burnu sürter döner. seninki biraz dönülmesi zor gibi. Bende işimden memnun değildim fabrikada çalışırken sonra küçük sanayi atolyeye girdim 2 ayda stress ten ölecektim artık ordan çıktım tekrar başka fabrikaya başladım öğrendimki benim yerim fabrika
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA
tahsilin nedir
yaparda hatayı bile bile yapmak var dönülmesi zor olur yada ödnülebilecek hata yapar burnu sürter döner. seninki biraz dönülmesi zor gibi. Bende işimden memnun değildim fabrikada çalışırken sonra küçük sanayi atolyeye girdim 2 ayda stress ten ölecektim artık ordan çıktım tekrar başka fabrikaya başladım öğrendimki benim yerim fabrika
yaptık bikere
-
niye şok kart diyebir şey yok lan. bütün market zincilerinde puan biriktirme zımbırtısı var şokta yok.... -
Aklınız varsa çalışmayın şokta ben pişmanım 2 ay sonra bırakcam işi.
ben Edirne/Keşan ilçesinin sehil kesimindeki yayla köyü şok markette çalıştım sezonluk eleman olarak senin dediğin rakamı almıyorduk 1000 tl alıyoduk + yemek + sigorta
arkadaşın halini çok iyi anlıyorum ama benim çalıştığım yerde amelelik yapmak daha kolay geliyo malları dizerken öbür elemanlar 1 paketi açıp dizliyorlar sonra dinleniyorlardı ben kasayı seçmiştim eve gidince topuklarımın ağrısından zor duruyordum kasada sandalye olmasına rağmen oturmak yasaktı kameralar karşısında yiyip içmek yasaktı ama müdüre bağlı biz sigara içmeye rahatlıkla çıkıyorduk sıkıntı olmuyordu sizin müdür biraz aksi galiba -
Kardeş hala çalışan varsa sorularım var içki satılıyormu şokta ve namaza cumaya falan izin varmı
Başkasının emri altında çalışmak zor tabi ki. Senin şanssızlığın dünyaya geç gelmek olmuş. 40 sene önce doğmuş olsaydın orta birde kalırdın. İkinci sene sınıf tekrarında, sınıf öğretmenin velini çağırtırdı. Öğretmenin, bu çocuk okuduğunu bile anlayamıyor. Bu çocuk okuyamaz. Kendi paranıza da çocuğun zamanına da yazık etmeyin. Alın okuldan, verin bir yere sanat öğrensin derdi. Şimdiye sen de kendi dükkanını açmış, mesai saatlerine kendin karar veriyor olurdun. Hele baban seni erkek berberine vermiş olsa şansına, bütün gün va(d)an kurtarırdın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 6 Ekim 2022; 20:4:42 > -
Benim yaşımı biliyor musun yaptığım işi biliyor musun? Hala boş boğ konuşmaya devam ediyorsun. Neymiş öğretmen velimi çağırırmış
Ulan ne ezik adamsın bende diyorum şok market ne alaka.zamanında 5 yıl çalıştım marketlerde.bölücü ve ezik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 7 Ekim 2022; 14:13:38 >
Bölücüysem ben namussuz, şerefsizim. Ama değilsem ve bölücü değilim dediğim halde ısrarla bunu söylüyorsan sen namusuz şerefsizsin. Artı bölücü olduğuma nasıl karar verdin? Bir anlatsana.
Diğer taraftan, ha sokakta köpek bana havlamış, ha okuduğunu anlayamayan biri bana bölücü, ezik demiş. Aklı yok, aklı az der geçerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 7 Ekim 2022; 17:50:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X