Şimdi Ara

Soğutucuya göre işlemci önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120mm RGB İşlemci Sıvı Soğutucum var biliyorum 120mm biraz kısıtlı kalıyor ancak 3 sene önce bütçeme göre almıştım ve 5600x ile kullandım. Şuan işlemci pinleri yamuldu işlemciyi değiştiricem ancak geçenlerde ekran kartımı 5070ti ile upgrade ettim ve işlemciyi de değiştiriyorken ekran kartına yeterli olacak bi işlemci istiyorum bütçem de epey kısıtlı. 7800x3d düşündüm ancak bütçemi epey zorlayacağı için soğutucu alamayacağım bu işlemci ile bu soğutucu nasıl bir performans gösterir idare eder mi acaba? Ona göre 7600x3d ye de düşebilirim. Ya da 9700x-9600x felan da düşünebilirim. Buradaki sorun soğutucu değiştiremeyeceğim için hangi işlemciyi alıp soğutma sıkıntısı olmadan yoluma bakabilirim acaba? Aynı zamanda ekran kartının da uyumlu olabileceği bir model lazım tabii ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 14 bine islemci almaya para var sogutucuya kalmadi mi? 7000-9000 serisi alsaniz anakart ve ramlerde degisecek farkindasinizdir umarim.
    Durumun farkindaysan asiri masrafa gerek yok 7800x3d icin bunu alirsin,yeterli olur.
    https://www.gaming.gen.tr/urun/384878/thermalright-peerless-assassin-120-se-argb-tl-c12c-s-120mm-6-x-6mm-isi-borulu-amd-intel-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 120mm radyatör ile yeni nesil bir işlemciyi zor soğutursun.
    Ferrari alıp LPG takmak gibi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 27 Eylül 2025; 12:40:26 >

Bu fiyattaki bi ürün soğutma konusunda yetecek mi ki? Fiyatı birşey değilmiş ben sıvı soğutucuları fiyatlarını görünce umudu kesmiştim. Bütçem yok derken yaklaşık 22-23 ayırabilirim anakart ve Rami dahil edince bütçe kalmıyor demek istemiştim

• Böyle bir soğutucunun parasını almam gereken anakart işlemci ram üçlüsünün indirimlerini denk getirerek zaten bedavaya getirebilirim. Eğer böyle bi durumda yetecekse hava soğutmalı çok daha avantajlı sıvı soğutmaya hiç gerek yok o zaman niye bu kadar pahalılar ve tercih ediliyorlar ki acaba

Kullandığım kasa aşağıdaki model
    https://www.incehesap.com/msi-mag-forge-110r-atx-mid-tower-gaming-kasa-fiyati-55954/

• Cihanaaksuu C kullanıcısına yanıt
    Kullanan cok 7800x3d ile peerless assasin/phantom spirit yetiyor.240mm sivi sogutma ile benzer performansi var.
    Sizin kasa 160mm ,sogutma 155mm, ramlerden dolayi fanin birini yukari kaldirsaniz bile hala sigar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 27 Eylül 2025; 20:3:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci soğutucu tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    İşlemci için Fan tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır hocam teşekkür ederim sığma sorunum yoksa bunu alacağım. Zaten bu kadar ucuza çözebileceğimi bilsem konu bile açmazdım. Kule tipi soğutucular yeterliymiş sıvı soğutma işi pahalı olduğu için 4-5k ya çıkmayacağım için bütçe ayırmak istemiyordum. Eski anakart ve ramleri ve soğutucuyu ikinci elden satsam ayrıca indirim denklesem her türlü bedavaya geliyor soğutucu iş de görüyorsa harika 2k ya kadar zaten bütçe ayrılır.

• Ekran kartımı daha önce upgrade etmiştim gamingpro 5070ti var şuan kasaya ucu ucuna sığıyor. 5600x kullanıyordum işte bozmadan önce kartın taksiti bitince alacaktım aceleye geliyor şuan ki durumda o yüzden bütçe düşük kaldı yoksa direk 240mm sıvı soğutma alacaktım ve daha düzgün bir anakart düşünüyordum ama şuan çift M2 ve USB 3.2 destekleyen b650 herhangi bir anakarta düşürüyorum mecbur kriteri

İşlemciye ağırlık verebilmek için anakartı bu model alıcam sanırım. Bu durumda olmasam WiFi Bluetooth vs de ekleyecektim kriterlere

Ayni paraya bi tik daha dusuk ama wifi var
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-colorful-battle-ax-b650m-plus-wi-fi-v15-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1016704078.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 27 Eylül 2025; 22:22:19 >

• Güzel öneriler gerçekten teşekkür ederim 500-600 lira üstüne çıkıp bunları almak daha mantıklı. Düşük dediğiniz slot sayıları mı düşük öyle önemli görülebilecek düşük bi özelliğini görmedim açıkçası

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.