Şimdi Ara

SOĞUTMADA KLİMA KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar soğutmada doğru klima kullanımı nasıl olmalıdır

• s.a arkadaşlar

klimayı sürekli en yüksek fan hızında kullanıyorum ses fazla yapıyor diye düşük fan hızına aldım hiç ses çıkmıyor üfleme yapmıyor nerdeyse o kadar az üflüyor 0,20 kw tüketim yapıyor

düşük fan hızında kullanmak odayı sabit derecede tutar mı ?

ilk açtığımda yüksek fan hızı ayarlasam klima kısmaya başladığında en düşük fan hızında kullansam sorun olur mu ev içi ısı yükselir mi açısından

birde flapları yukarı üflediğinde odayı soğutmuyor gibi flapları en aşağı bakacak şekilde kullanıyorum

soğutmada doğru olan kullanım şekli nasıldır fan hızı ve flap ayarları olarak
  • Hocam ilk klimayı açtığın zaman en yüksek fan hızına al. 1.5_2 saat sonra 3. Cü fan hızına alabilirsin. En düşük fan hızında tutma tabii ki oda soğuduktan sonra 3. Cü kademe iyidir. Ben de flapları ne aşağıda ne de yukarıda kullanıyorum. Ortaladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramen-

Hocam ilk klimayı açtığın zaman en yüksek fan hızına al. 1.5_2 saat sonra 3. Cü fan hızına alabilirsin. En düşük fan hızında tutma tabii ki oda soğuduktan sonra 3. Cü kademe iyidir. Ben de flapları ne aşağıda ne de yukarıda kullanıyorum. Ortaladım.

en düşüğün bi üstüne mi alayım orta düşük fan hızında sayılıyor

flap ortalayım o zaman
  • Bence flaplari havaya dogru tutun. Zaten soguyan hava alcalir, flaplari asagi alirsaniz direk asagi verecek sogugu, asagida kalacak. Yukarda olursa asagiya dogru inerek tum havaya etki edecek. Mantik acisindan yorum yaptim sadece, sahsi fikrimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtmada aşağıya soğutmada ise yukarıda olmalıdır. İlk çalıştırdığınızda hızlı soğutma için en yüksek fan yada turboda çalıştırabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz dereceye gelince auto fan yada kısıkta kullanabilirsiniz. İnverter klima ise en düşük fan hızında olsa dahi emiş ısısına göre bir miktar ayarlama yapacaktır. Çok büyük bir ısı yayan kaynak yoksa min fanda da ısı korunacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Isıtmada aşağıya soğutmada ise yukarıda olmalıdır. İlk çalıştırdığınızda hızlı soğutma için en yüksek fan yada turboda çalıştırabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz dereceye gelince auto fan yada kısıkta kullanabilirsiniz. İnverter klima ise en düşük fan hızında olsa dahi emiş ısısına göre bir miktar ayarlama yapacaktır. Çok büyük bir ısı yayan kaynak yoksa min fanda da ısı korunacaktır.

oda büyük 32 m2 çatı kat ve açık mutfak düşük fan olmuyor ısı korunmuyor sürekli yüksek fan hızında kullanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima yeterince soğutmuyor?
    11 yıl önce açıldı
    Gree Klima Düşük Fan modu
    geçen yıl açıldı
    Isıtma için klima
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Çatı kat ve açık mutfak benim ev de hocam m2 büyük sizde tabi yeterli gelmeyebilir. Sessizlik istiyorsanız eğer klimayı daha uzun süreler çalıştırın ki aradaki farkı böyle kapatır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.