Şimdi Ara

SOĞUTMADA DAHİYANE YAKLAŞIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yaptım oldu arkadaş...Kimse cevap yazmıyor dertlerime ben de kendi derdimi kendim hallederim napiyim

• ben onu yazın psu nun üstüne koyuyom
  • O zaman soğutma olaylarıyla ilgin vardır senin de.Baksana şuna benim GPU'ya heatsink takan hangi dallamaysa dışına bişeyler taşırmış ve benim GPU ziyadesiyle ısınıyor.Bu heatsink üzerine fan takabilir miyim sence ve işe yarar mı yoksa komple yeni fan mı alıp taksam üstüne NFS most wanted oynarken restart atıyor makine..

• NOT:Heatsink buz kovalı resmin ortasında işlemci fanının hemen altında duran altın renkli kare şey bilmeyen varsa diye...
  • o kuzey köprüsü değilmi yaw??o dallama galiba termal macun koymuşayrıca o dallama galiba anakart üreticisi oluyo
  • I-Ih..Kuzey köprüsü resimde kırmızı kırmızı yanan ekran kartımın hemen sağ alt çaprazında (ona da güney köprüsü de de ben gidip biraz kitap okuyum) Eee olabilir anakart üreticisi ya da servise parçalar ayrı gelmiş (anakart heatsinkler vs) ve parçalar orda birleştirilirken ordaki odun da taşırmış olabilir.Bu bariz bir taşma ve benim sabrımın taşması anlamına da geliyor aynı zamanda.Ne diyosun heatsink üzerine fan koysam işe yarar mı ya da heatsinki çıkartıp fan koysam şöyle küçük şirin bişey

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Ben yaptım oldu arkadaş...Kimse cevap yazmıyor dertlerime ben de kendi derdimi kendim hallederim napiyim

Arkadaş O buzlar erirken çıkan su buharı nereye gidiyor bi bilgin varmı Yakın zamanda donanımlarının içinde mantar yetiştirmede...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartını söyle sen bi.ama altta duran şey güney olur üstte duran şey kuzeyekran kartın kırmızı olan asıladı üstünde kart.senin ekran kartı dediğin ise kuzey köprüsü ve anakarta entegre.şu ana kadar serviste takılan hs görmedim.pardon gördüm arkadaşım asus kt600 anakartına arkadaşı kıyak olsun diye tt nin hs sinden takmıştıkuzey köprüsünün ısınması normal.el değmeyecek kadar ısınıyosa küçük sessiz bir soğutma bakabilrsin.mesela cm nin bi kuzey köprüsü için ufak tower soğutucusu var.ben denemedim ama büyük bişi biraz ve fanlı.işe yarar yani.bence ona bi bak.

• quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

anakartını söyle sen bi.ama altta duran şey güney olur üstte duran şey kuzeyekran kartın kırmızı olan asıladı üstünde kart.senin ekran kartı dediğin ise kuzey köprüsü ve anakarta entegre.şu ana kadar serviste takılan hs görmedim.pardon gördüm arkadaşım asus kt600 anakartına arkadaşı kıyak olsun diye tt nin hs sinden takmıştıkuzey köprüsünün ısınması normal.el değmeyecek kadar ısınıyosa küçük sessiz bir soğutma bakabilrsin.mesela cm nin bi kuzey köprüsü için ufak tower soğutucusu var.ben denemedim ama büyük bişi biraz ve fanlı.işe yarar yani.bence ona bi bak.

Ekran kartı kırmızı olan biliyorum az sökülüp takılmadı (yakın zamanda üstündeki dandik stok fan yandı da) Birisi bana kuzey köprüsünü GPU diye yutturup umutlandırdı beni anlaşıldı yakalarım ben onu buralarda bi yerde saol.Evet manueli okuma bilgeliğini şimdi gösterdim öğrendim kuzeyi güneyi eyvallah.El değmeyecek kadar bir ısınma yok çok şükür ölçmedim ama tahminen 45 dereceden fazla değildir ısısı.O zaman Most Wanted oynarken resetleme ekran kartından mı PSU'dan mı kaynaklı olabilir sence?Bi de makineyi sessizleştirme çalışmalarına başlıyorum cevapları ona göre alayım.(para sorun değil) Ekran kartı için zalman fatality mi daha iyi olur yoksa arctic cooling NV6 silencer mı? (şekil süper)

Anakart Foxconn 915G7MC P4 3.2
    Ekran kartı GeForce Fx6200TD 256MB

• [Deleted by Admins]
  • fatal1ty al45 derece fazla değil.sistem stabil dğeildir.çünkü 45 derece pasif soğutma için ortalamada sayılabilir.en azından ben eski anakartımda öyle sayıyodum
  • Fazla takılmayın arkadaşlar buz kovası tamamen bir espridir kurubuz (donmuş carbondioksit) belki bi çözüm olabilir ama bikaç saatten fazla ömrü olmaz o ayrı PSU'yu zaten değiştirmeyi ve daha sessiz daha güvenilir bişeyler almayı planlıyorum.Şu anki sistemim max 336-350 Watt harcıyor ama 400Wattlık PSU'mun bu değerlere bile çıkıp çıkamadığından emin değilim zira oyun esnasında restart'ın başka ne anlamı olabilir bilemiyorum.İşlemci ısınmış olamaz virüs olamaz kasa zaten açık ısı olamaz kala kala PSU kalıyor ama önceden yapmadığı sorunu neden şimdi yapıyor anlamak güç..Ekran kartının fanından çok şikayetçiyim işe yarar bile olsa hiç hoşuma gitmedi çok kıytırık duruyor ve PSU değilse kesin budur sebebi..

• quote:

Orjinalden alıntı: sasuta

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Ben yaptım oldu arkadaş...Kimse cevap yazmıyor dertlerime ben de kendi derdimi kendim hallederim napiyim

Arkadaş O buzlar erirken çıkan su buharı nereye gidiyor bi bilgin varmı Yakın zamanda donanımlarının içinde mantar yetiştirmede...

su kaynamıyorki buhar olsun

• ayrıca çıkan buhar çok soğuk olduğundan aşağıiniyo.ekran kartının fanının o yükseklikten o soğuk buharı çekmesi zor
  • Kasayı buzdolabına koy direk.

toptan herşey soğur
  • iyi fikir..bi deneyeyim..ekran kartı fanına ne diosun?? süper dimi?? :-)
  • ustam bayağı dahi mişsin...

kolay gelsin....
  • Bilmeyenler vardır belki bilgisayar kasanın içindeki donanım sanırım basta işlemciden kaynaklı 5 derecenin altında çalışmıo. Sanırım temel malzeme olan transistörlerin içindeki P ve N maddelerinden kaynaklanıo
  • Ben mevzuyu anlamadım. Plastik kabın içersinde buz var bilgisayarın yanında duruo görünüo. Bu buzlar şimdi neyi soğutuo neyle temas edio? biri bana bunu açıklasın lütfen.
  • buz erimek için dışarıdan ısı alır, bu endotermik bir olaydır yani erimek için kasa içindeki sıcak hava gidecek, yerinde püpür soğuk hava olacak zannetmeyin ben denedim hiç bir işe yaramıyor (ben fizik bölümünde okuyan bir fırlamayım..)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.